מעורב מקומי

אלהלה

New member
מעורב מקומי../images/Emo20.gif

אז ככה. בעקבות תוכנית העבודה שלי למהלך השנה שהיא השנה בנושא ארץ ישראל אני בתקופה מעורבת בגן
מצד אחד העברתי את התמונות שהילדים הביאו של הישוב מהימים הראשונים, נופים קרובים לבית... התמונות היו תלויות בפינת ארץ ישראל והעברתי אותם ללוח התוכן המרכזי... במקום אחר השארתי את תמונות החתונה שהילדים הביאו והם מלווים אותנו בנושא השמחות, ביקשתי מהילדים להביא קלטות וידאו מהחתונות
או שמחות אחרות והתחלנו לדבר על שמחות. מה משמח אותי.... ובפינה אחרת התחלתי לדבר על מרקמים - כשהשתמשתי בצילומים של בעלי חיים והסברתי שאנחנו מתרכזים במרקם שעל גוף בעל החיים, הדוגמא שמצויירת עליו או המרקם שנראה על עורו, כסות הגוף שלו והילדים בחרו מרקם אחד ויצרו אותו על חצי שמינית. (אני אצלם ואביא מחר
לפה המטרה להתקרב לקראת פורים כשעניין המרקמים יתחבר ליצירה לפורים והשמחות כמובן יתחברו לפורים. הישוב נשאר במהלך השנה ונוסיף לו. נראה לכן סלט? קצת
אבל לפי מה שראיתי זה לא מבלבל את הילדים אלא מוסיף עניין אפילו.

טלגל

New member
אלה שלום, נראה שזו תוכנית עבודה

מגוונת ומעניינת, איך את בונה את המפגש. מה התוכן של מפגש בוקר שאמור לרכז את הנושא. את עושה מפגש כללי ואחר-כך עובדת בקבוצות בפינות?

אלהלה

New member
במפגש הבוקר

אני עוסקת בנושא השמחות, משוחחת על הנושא והילדים מספרים ומביאים מה שהביאו מהבית... אני גם מתייחסת לנושא היישוב אם יש דברים חדשים שנוספים ללוח. מכיוון שהגן שלי הוא בן 13 ילדים
הקבוצות זה בעצם קבוצה או שולחן מתחלף שהילדים עוסקים בו במה שעוסקים באותו יום ובפינות אחרות בעבודות אחרות. דיברנו על שמחות ומה משמח ובאותו יום גם עסקנו במרקמים והבטנו בתמונות של בעלי חיים - ועכשיו שאני חושבת על זה אפשר היה להגיד גם נגיד שכלה רוצה להכין לעצמה שמלה במרקם של עור של נחש
או זברה או.... (אפשר לקשור הכל
בעניין המרקמים יש לי מאגר של תמונות שמודבקות על שמינית ומכוסות בשמינית נוספת, בשמינית העליונה יש חלון קטן (חלון לא פתוח לגמרי) הילדים מציצים בחלון וצריכים לנחש מה מסתתר מתחת... מרתק אותם וגם מבוגרים ואין סוף לדמיון ואחר כך פותחים את הדף ומגלים מה מסתתר מתחת. מומלץ להכין מאגר כזה בכל גן. אני אנסה מחר לצלם תוך כדי עבודה אולי זה ימחיש יותר

טלגל

New member
את מכינה חלון קטן על כל שמינית

או רק על העליון? ואז איך הם רואים מה יש בתמונה השניה והשלישית? והתמונה שאת מדביקה באה עם מרקם כמו עור? פלסטיק? יש לבני הקטן ספר אמריקאי כזה, שבו בכל דף מופיעה חיה עם העור שלה והילד יכול לחוש את המרקם של העור/פרוה/קשקשים.....

אלהלה

New member
חלונות../images/Emo13.gif

אז כל תמונה באה בנפרד עם דף שמכסה אותה ועליו חלון הצצה. וככה הכנתי לפחות 40 צילומים כאלה. ולא המרקם הוא רק במראה ולא בתחושה. מכירה את הספרים לפעוטות האלה שיש שם ממש בדים, עורות, פרוות וכו'... אני לקחתי צילומים בעיקר ממסע אחר, נשיונל ג'יאוגרפיק ודומים. והחלון הוא רק להצצה בחלק קטן של הצילום וצריך לנחש מה מסתתר מתחת הדף...

הללויה11

New member
כדי לקשר את שני הדברים יחד יש

לי רעיון נוסף עבורך: לצלם את הילדים בסביבת הגן ולאפשר להם להסוואת את עצמם באמצעות ציור הדבקה... סביב התמונה על מצע כלשהו. אנחנו בגן עשינו את זה לפני כשנתיים והילדים מאוד אהבו את זה מסגרנו את העבודות ושמרנו את אותן למתנת סוף שנה. אפשר גם להוסיף ולהמשיך את הנוף הטבעי שבסביבה נוף שאינו משתקף בתמונה.

למעלה