מעוף הדרקונים

La Gamba

New member
מעוף הדרקונים

ראיתי את הסרט הזה לאחרונה בעותק די עלוב, אבל על פי מיטב הבנתי גם די נדיר. הקוסם הירוק שנראה כמו אלף נראה בדיוק כמו קריקטורה של יהודי, מצויירים עליו המון מגיני דוד, ואילו לרשע מצוירים כוכבים על חמישה קצוות.... בכל מקרה ראיתי את גורבש, והדבר היחיד שיש לי להגיד רע על הסרט הזה הוא: "הדרקונים פאתטים!!!" הם עלובים לעומת התפארת שלהם בשאר המקומות הלא מזרחיים.

Gilgam69

New member
גם אני רוצה לראות את הסרט שוב!!!

מאיפה השגת עותק? גם אני רוצה עותק של הסרט!!! וכשאמרת: "ואילו לרשע מצוירים כוכבים על חמישה קצוות" התווכנת לכוכבים על חמישה קצוות או עם חמישה קצוות? כי כוכב בעל חמש קצוות נקרא פנטאגרם (PENTAGRAM) ובהמון אמונות הוא ציור שלו הוא בעל כוחות קסם, לרוב כוחות של זימון שדים (ולכן מיוחס לרוב כציור של כוחות האופל, רשע ושות´).

snift

New member
גם לי יש עותק, וגם הוא

די עלוב, אבל אפשר לראות הסרט, אולי נקרין אותו פעם במפגש פורום.

DDN

New member
מקווה מאוד. . . .

אני מת לראות את הסרט. היה לי אותו באיכות גרועה, וביום בו החליפו את השידור באמצע, תכננתי לשפר את האיכות והקלטתי על הישן. . . והלך לי לגמרי. . . .

הפנטאגראם היה הסמל של דיאבלו

בשני המשחקים. הוא גם הופיע בסדרה "מכושפות" ובסרט "שטן על הזמן" בכל מקרה הוא הופיע בהרבה מקומות שונים ותמיד סימן את "סמל הסטן", "סמל הרוחות", "סימן המוות" ו"חותמת השחור" וכנראה בעוד מיליוני שמות מפגרים שבכל מקרה מדגישים עד כמה זה סמל "אפל".

Gilgam69

New member
ליתר דיוק

הפנטאגרם הוא סמל שמקורו בימי הביניים והיה משויך לטקסיים מיסטים. לרוב הוא שויך לזימון רוחות ועם הזמן שויך גם לזימון שדים. זה גרם לכך שהסמל ישויך לכוחות האופל והרשע בכלל ולאו דווקא לזימונים. כך שלרוב אכן משויך לרשע אבל הסמל בבסיסו אינו סמל של רשע.

למען האמת

הפנטאגרם הוא סמל פאגני שלאו דווקא משוייך לזימונים כלשהם. הסמל כאשר חוד אחד מופנה למעלה מסמל את חמשת היסודות ומשמש לדברים שונים בדתות פאגניות שונות. כאשר מצוייר הסמל עם שתי חודים כלפי מעלה הוא מהווה את הסמל של השטן (דיאבלו=שטן בלטינית) כאשר שני החודים למעלה הינם קרניים והתחתון זקן או קרן שלישית תלוי באמונה. שיוכו לרשע נובע מהצורה השניה שלו ובמשך הזמן הדיוטים למיניהם בילבלו את הכל. בכבוד רב,

Gilgam69

New member
נכון אבל

כך בחשבון ש"השטן" כפי שאנו מכירים אותו הופע רק בימי הביניים ולכן הצדק עימך ועימי יחדיו.

לא להיות קטנוני

אבל הסמל הפאגאני הרבה יותר עתיק מימי הביניים אף שפירסומו ברבים נעשה רק בזמן האחרון, ושיוכו לשטן בימי הביניים נעשה באותו זמן של צייד המכשפות אם אינני טועה. בכבוד רב,

arifell

New member
דרך אגב- לכולם, חוץ מהירוק היה

פנטאגראם גם לכחול וגם לצהוב

Gilgam69

New member
אם כבר אז כבר

אכן הסמל הפאגאני קדם לימי הביניים אבל השטן אותו אנו מכירים הופיע בימי הביניים (ציד המכשפות הופיע מדי פעם החל משלהי ימי הביניים עד לסוף התקופה הפיוריטאנית - המאה ה-17 או ה-18 אם אני לא טועה). מאותה הסיבה משויך גם המספר 666 לשטן מפני שלפי האמונה בשנה זו נולד השטן (666 לספירה). ניתן לראות קירבה חשודה בין שנת לידת השטן לשנת תקומת האיסלאם בארצות ערב (בין 640 ל-680, לא זוכר בדיוק) שכל משך ימי הביניים נחשב האיסלאם לאויבה המשובע של הנצרות.

למעלה