מעונין בדעה

מעונין בדעה

שלום לכולם אני די חדש פה ורצה לשאול כמה שאלות אז כך יש לי אחיין בן 7 שועלה שנה הבאה לכיתה א' ויש לו בעיות רגשיות הוא עשה איבחון ואמרו לאחותי שיש שני אפשרויות אחד שהוא יהיה בבת ספר רגיל אבל בכיתה קטנה או לשים בכיתה רגילה עם מורה מתקנת מה אומרים? אגב מה זה בעיה רגישית ?

ברוך הבא ויפה שאתה מתעניין באחיין שלך ובמה

שעובר עליו
ישנם כמה מדדים שקובעים בעזרתם אם ילד בשל לעלות לכיתה א' ואם הוא עולה לכיתה א' האם הוא צריך סיוע מיוחד, או יכול להשתלב בכיתה רגילה. אחד מהמדדים האלו הוא בשלות רגשית. אני לא יודעת כמובן ספציפית מה אובחן אצל האחיין שלך אבל בשלות רגשית יכולה להיות למשל ילד שקשה לו להתמודד עם תסכולים, ילד שקשה לו ליצור קשרים חדשים ברמה שזה פוגע בתפקוד שלו (למשל, יהיה לו קשה ליצור קשר עם המורה) וכו' באשר לאפשרויות שעומדות בפני האחיין שלך, אני חושבת שכדאי לשמוע ולהתייעץ עם מי שערך לו את האבחון משום שהוא יכול לדעת בצורה הטובה ביותר עד כמה תמיכה וסיוע האחיין שלך צריך.

תודה לך על הכול

מאוד היית רוצה שאחותי תשמע את מה שאת מספרת אני לא כל כך מעורב במה עם הילד אבל מאוד חשוב לי שהילד יצליח ושהם יעשו את ההחלטה הנכונה לילד רציתי לדעת ממה נובע בעיה ריגשית ואיפה אני יכול לקרוא על זה באינטרנט בתודה לך על העזרה פיני

קודם כל, אתה יכול להפנות את אחותך

לכאן, היא תוכל לשמוע פה מגוון של דעות
דבר שני, בעיות רגשיות יכולות לנבוע מכל כך הרבה דברים ולהופיע בצורות כל כך שונות, שזה לא משהו שאפשר לקרוא עליו כך סתם באינטרנט...

בשלות רגשית איננה דבר המנותק מהמדדים האחרים

אלא היא אחד מהם וחלק מהם. בעיית בשלות רגשית הנסמכת לבעיות נוספות היא לרוב חלק מליקוי למידה, ולא "ילדותיות", "תינוקיות" ושאר דברים המובילים בדרך כלל לשיפוטיות יתר ולאחר מכן לקביעת תור לפסיכולוג. ילד שיש לו מגוון בעיות וביניהן גם בעיות רגשיות צריך לעבור אבחון ליקויי למידה מפני שיש סיכוי גבוה מאוד שהבעיות הרגשיות מופיעות אצלו על רקע של ליקוי למידה. גם ילד בגן הסובל רק מבעיות רגשיות כדאי להפנות לאבחון ליקויי למידה, וזאת כדי לא להגיע להערכה שגויה ולטיפול שגוי (הליכה לפסיכולוג, הישארות לשנה נוספת בגן כדי להתבגר, ושאר דברים שלא יטפלו בקושי האמיתי - ליקוי למידה). כמובן, כאשר מדובר בילד שחלק מהבעיות שלו הן בעיות שפה אז פעמים רבות הוא גם סובל מבעיות חברתיות ורגשיות בשל חוסר היכולת לתקשר בבהירות, צבירת תסכולים וכו'.

למעלה