מעוניינת לברר אתכם משהו בענין קורס

שרית1234

New member
מעוניינת לברר אתכם משהו בענין קורס

על בסיסי לאחר הסבת אקדמאים. שלום לכולם. אני מעוניינת להירשם למסלול הסבת אקדמאים לסיעוד. אבל אני קצת מבולבלת ואשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בראש. מה ההבדל בין אחות שסיימה מסלול להסבת אקדמאים והיא אחות מוסמכת לבין אחות שסיימה קורס על-בסיסי
האם אחות מוסמכת היא בדרג נמוך יותר ? בעלת פחות סמכויות מאחות שסיימה קורס על-בסיסי ? מאוד אשמח אם תחדדו לי את הנושא הזה. נניח שאני מסיימת מסלול להסבת אקדמאים - מהם אפשרויות התעסוקה שלי האם כדאי לי מיד לצאת לקורס על-בסיסי
איך עושים את זה (אני מבינה שצריך קודם לעשות סמינר קליני מתקדם - מה זה ? איפה עושים את זה ? האם ניתן לעשות את זה במסגרת הלימודים או מיד אחריהם ?) האם כל מי שעובד בפגייה/בחדר ניתוח/במחלקת נשים/באונקולוגיה וכד' אלו אחיות שעברו קורס על בסיסי ?? אנא, אודה לכל תשובה שתחדד לי את הנושא הזה של אחיות מוסמכות ואחיות שעברו קורס על-בסיסי. תודה רבה.

שרית1234

New member
חידוד השאלה - האם אחות מוסמכת

מוגבלת מבחינת אפשרויות התעסוקה שלה אם לא עברה קורס על בסיסי כלשהו ??

שלום שרית

קצת סדר בבלגן מקצוע הסיעוד צועד בשנים האחרונות לאקדמיזציה = מה שאומר שרוב בוגרי האוניברסיטאות ואו בתי הספר לסיעוד זכאים לתואר כפול של אח/ות מוסמך/כת וBA. קורס על בסיסי הוא הכשרה קלינית גבוהה המקדמת התמחות בתחום מסויים ( כמו מיילדות, טיפולים נמרצים ועוד )ובו ניתן בדר"כ ללמוד לאחר שנה+ עבודה ב"שדה הקליני. בוגרות שאינן בעלות תואר ראשון בסיעוד, כמו בוגרות תוכנית הסבת אקדמאיים, עושים סמינר קליני בסיעוד - לרוב באותו מרכז הכשרה בו ימשיכו אח"כ את הקורס עצמו. בחלק מהמחלקות לא ניתן לעבוד ללא הכשרה על בסיסית ( חדר ניתוח לדוג' ) ובחלקן אפשרי עד הקורס עצמו. בהצלחה בדרך המעניינת והמאתגרת שבחרת ללכת בה, וברוכה הבאה לביתנו. האם תוכלי לספר לנו מאיזה רקע את באה ואיפה נרשמת ללמוד?

שרית1234

New member
שלום קנגה, ותודה על קבלת הפנים

אני עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה. וכיום אני מסיימת תואר שני במינהל רפואי. שם גם גילית שתחום הסיעוד די מעניין אותי... לצערי, עדיין איני יודעת היכן אלמד. אני אמורה לעבור מתישהו לאיזור הצפון, כך ש"זיו" בצפת בא בחשבון. שמעת עליו ? מכירה אותו ? אשמח לקבל חוו"ד. אני מתלבטת בינו לבין בלינסון (במידה ולא נעבור לצפון), ואשמח לקבל חוות דעת על שניהם. האם, מנסיונכם המסלול להסבת אקדמאים אפשרי עם ילדים קטנים בבית ? (בני שנתיים...) הבנתי שמדובר במסלול מאוד אינטנסיבי. ולמען האמת, אני קצת מתלבטת. מחד, חשבתי אולי להירשם לתואר ראשון בסיעוד בחיפה (ואז בשאיפה לקבל מלא 'פטורים'....) וללמוד במסלול רגוע יותר. (ולסיים בגיל 40 כמעט...
) מאידך, נראה לי מגוחך לעשות שוב תואר ראשון. מה הטעם בכך ? עדיף ללמוד להסבת אקדמאים (קצר יותר). מה דעתכם ? ואני חייבת להודות שאחרי השיטוטים באינטרנט קצת מטריד אותי שעם כל ההשקעה בלימודים ובעבודה - עפ"י מה שקראתי, שכר האחיות הוא זעום עד מגוחך. זה ממש לא ברור לי.

הי שרית

אין לי הכרות עם המסלולים השונים או בתי הספר שציינת ולכן לא אוכל ליעץ לגבי יתרונות וחסרונות בכל אחד מהם. לגבי השכר, אני יודעת שמאד פופולרי לכתוב על השכר הנמוך של האחיות, מה הוא לדעתך "שכר ראוי ומכובד"? אני מקווה שלא אעלה את חמתם של חברי בקביעה הבאה אך.........השכר כאן אמנם אינו דומה כלל ועיקר לזה של עמיתינו מעבר לים אבל לטעמי הוא הוגן ותנאי ההעסקה ( ואני מתייחסת לבתי החולים ) מאפשרים השתכרות מכובדת, לפחות לפי קנה המידה הסובייקטיבי שלי.

שרית1234

New member
הי, קנגה.

האמת היא שאני עדיין ניזונה בעיקר משמועות ומקריאת חומר ברשת, לגבי המקצוע, וגם לגבי אפשרויות ההשתכרות בו. לא מזמן קראתי ב-YNET ששכר בסיס של אחות אקדמאית הוא כ-2800 ש"ח.
נשמע לי ממש "לעג לרש". ברור לי שבמגזר הציבורי לא יהיו משכורות כמו במגזר הפרטי. אבל אני כן חושבת שאחות בישראל צריכה להשתכר טוב. ולחיות ברווחה כלכלית. אני אשמח לשמוע ממך מהו שכר ממוצע של אחות אקדמאית בישראל, שעובדת מספר שעות סביר ולגיטימי.

למעלה