מעוניינת בעזרה

מעוניינת בעזרה

שמי אורנית ת. לידה 5/5/1975 בשעה 24.00.(מזל שור אופק דלי) מזה שנים שאינני מצליחה לנהל מערכת יחסים ארוכת טווח, ומתנסה רק בקשרים זמניים וחסרי תכלית, כשתמיד אני מתאכזבת מחדש, כשאני מצפה לקשר ארוך טווח שמתגלה כתעתוע. מבקשת עזרה מה מכשיל אותי בעניין? ומתי מתי תהיה לי אפשרות לחוות קשר אמיתי. בהערכה-אורנית

tome5730

New member
מנסה לעזור

היי קצת עצוב לקרוא את מילותייך יש לי דעה לא מקצועית ... אבל דעה ואולי קצת עזרה היא אמנם לא בכוכבים אבל... אי הצלחתו של אדם לפתח קשר ארוך טווח נובע בדרך כלל מהחשש להתחייבות ארוכת טווח בדרך כלל התשובות הם בתוכנו רק צריך להסתכל בכנות פנימה ולשאול את השאלות הנכונות . לפעמים בוחרים את האדם "הלא מתאים " בגלל חינוך שקיבלנו בבית בגלל דעות קדומות שמנחות אותנו את צריכה לשאול את עצמך מה בקשר קרה שהביא אותך למצב הזה ואת הנקודה שתמצאי - אותה לשפר אבל לפני הכל תהיי מספיק כנה עם עצמך לשאול ולענות לעצמך אם תדעי - תצעדי בדרך האושר אם לאו - בדרך הבדידות אדם בוחר איך הוא רוצה להרגיש התשובות אצלך בתוכך אני מקווה שעזרתי אם יאיר חושב אחרת - הוא בטח יתקן בהצלחה

orn

New member
תשובה לאורנית

מה שמכשיל אותנו בד"כ במערכות יחסים ובעיקר ארוכות טווח הן הציפיות וכמו שנאמר כגודל הציפיות גודל האכזבות חוץ מזה ישנן עוד סיבות: לחץ, אי יכולת שיפוטית, וכו´.מה שציינתי לעיל הינן תכנות נפוצות למה שהגדרת בשאלתך. מכל מקום אני ממליצה לך בחום לקרוא את ספרו של גדעון רובינשטיין "כיצד להצליח בחברה" בהוצאת "אור-עם" (זה ספרון קטן מתומצת וקולע ונותן את כל הסיבות האפשריות למה אנו נכשלים במע´ יחסים עם בן זוג עם חברה וכו´ ספרון חובה לכל אחד ואחד. אני קראתי וממש החכמתי מקווה שעזרתי קצת. (אגב אני רכשתי את הספרון בזמנו בשבע הספר אך תוכלי לפנות להוצאה או לחפש בכל החנויות של הספרים) בהצלחה ובאהבה.

תשובה לאורנית

במקרה כזה, כדאי לבדוק לעומק את מפת הלידה שלך, ולראות היכן הבעייה, האם היא בציפיות יתר מגברים מסוג מסויים, או אולי בפנטזיות הקשורות למשהו אחר. בכל מקרה, אי אפשר לתת תשובה מהשרוול לבעייה כזו, אלא רק יעוץ מעמיק כדי לפגוש את המקום הזה, להכיר בו, ולהתחיל להחלים אותו בהדרגה.

למעלה