מעוניינת בחמוס

גביקו

New member
מעוניינת בחמוס

שלום, כבר הרבה זמן שאני מחפשת חיית מחמד שתתאים למשפחה, לאחר שנתקלתי במקרה בפורום המקסים הזה וקראתי הרבה על החמוסים כולל אופן הטיפול, הגידול, החינוך וכו' אני חושבת שאני מוכנה אבל לפני שאעשה משהו בנידון אבקש את עזרתכם בכמה עצות: הסיבה שחמוס מתאים לי היא שעד הצהרים אנחנו כמובן עובדים והבנתי שאין בעיה להשאיר אותו בכלוב מספיק מרווח (יש לי מקום בבית), אחה"צ אנחנו מגיעים ואין בעיה לתת לו את כל תשומת הלב, טוב לי שאין צורך להומיא אותו לטיולים. יש לי 2 בנות מקסימות בנות 3.5 ו-10 חודשים- וזו שאלת השאלות- האם מתאים לגדל חמוס עם ילדים? איך הם מסתדרים? האם יש למשהו ניסיון עם זה? אני יותר מודאגת מהקטנה, שלא ינשך אותה בטעות, לכן חשבתי לקנות חמוס שכבר חונך והורגל לאנשים. מה אתם אומרים? אני מאד רוצה שתהיה לנו חיית מחמד, וכמישהי שגדלה עם בעלי חיים אני יודעת שזה יתרום רבות לבנות. עוד משהו, אני גרה באילת... איך הם מסתדרים עם החום (כמובן שיש מזגן, אבל לא עובד 24 שעות...) סליחה על כל השאלות, אודה לכם על התשובות, אולי גם אני אהפוך בקרוב לבעלת חמוס גאה כמוכם!

מעייניT

New member
אולי סופעונה תוכל לענות לך על זה

אכן אני בעלת חמוס גאה! בהצלחה

אני אישית...

הייתי מפחדת מהקשר של חמוס והילדות שלך תאמת לאו דווקא בגלל שזה חמוס אלא בגלל שכל חיה היא חיה ואת אף פעם לא יכולה לדעת מה יעלה בדעתה... כמה שהיא לא תהיה מחונכת ומורגלת לאנשים... אבל זאת דעתי האישית

samisam

New member
זה נכון

לי יש ילד בן 3.5 והוא קיבל ביס מבנג'י באף כשהוא ישן וזו היתה נשיכה נשיכה אבל למזלי חחח הוא לא זכר כלום למחרת שאל מה קרה ואמרתי לו שהוא שרט את עצמו חח אבל מהנסיון שלי החמוס לילדים זה לא הבעיה זה הילדים לחמוס כי הם בדרך כלל מציקים נורא אבל גם על זה אפשר להתגבר בזה שאת מטילה על הילד הקטן עבודות שרות (ואם הוא לא עושה אותם הוא לא מרים אותו והכל בהשגחה כמובן) עם החמוס כלומר לנקות את הכלוב אוכל מים וצרכים ואחרי יומים הילד לא רוצה שום דבר לא חמוס ולא נעלים רק לראות הופ חחח ודבר נוסף זה שהילד יקנא בו כמו אח קטן ואת זה חשוב לזכור!! ואני חושב עם תינוק זה בעיה כי החמוס לא צפוי צריך לשמור עליו ממש טוב ליד התינוק

Sweet Fantasy

New member
חמוס זאת לא ממש

חיה שמתאימה לילדים כ"כ קטנים. ילדים נוטים להציק לחיות, ואצל חמוס את לא יכולה לדעת מתי הוא יחליט לנשוך, ואיזו סוג נשיכה זאת תהייה, אם חמוס ננעל זה יכול להיות ממש כואב ומסוכן לילדים קטנים. אם אתם ממש ממש לא יכולים לוותר על זה לזמן הקרוב-רחוק ,הייתי ממליצה לחפש בוגר (שנה-שנה וחצי) שכבר מחונך. גור זה יהיה קשה לחנך עם ילדים, גורים נוטים לנשוך הרבה יותר. בקשר לחום, אם הבית ממוזג ונשאר קר גם עם כיבוי המזגן זה אפשרי בהחלט, אני מכירה מישהי מאילת עם חמוסים.

אף פעם אין לדעת

לי יש כלבת פיקינז בבית שהיא נמצאת איתי מגיל מאז שאני בת 5 הפקינזית הזאת אף פעם לא נשכה אף אחד בחייה אבל אני הצלחתי להוציא אותה פעם מדעתה והיא נתנה לי כזה ביס בשפה שעד עכשיו אני מסתובבת עם צלקת ועוד שאז הייתי בת 8 וכבר ידעתי והבנתי מה אני עושה ותתארי לאצמך ילדה בת 3.5 היא יכולה להכאיב לחמוס אפילו בלי שהיא תשים לב והתגובה כבר תהיה תלוייה רק בחמוס...

Sweet Fantasy

New member
זה מה שאמרתי

אבל מה לעשות אני לא יכולה להגיד לאנשים לא לקחת חמוס בכלל, זאת החלטתם.. מה שכן בטוח זה שאם לוקחים חמוס עדיף בוגר ומחונך. להגיד להם מה לעשות אני לא יכולה, לייעץ אני כן.

WTR

New member
תיקון קטן.. ע"מ להרגיע קצת

אין כזה דבר חמוס ש"ננעל". חמוסים לא נועלים את הלסת שלהם.. מה שכן, הם כן יכולים לנשוך חזק מאוד אני ממליצה שתחכי מספר שנים (משהו כמו 13..), כך תהיי בטוחה שהבנות יוכלו להתמודד עם נשיכות, וגם יוכלו לעזור לך לטפל בחמוס.. ד"א, אם את רוצה חיה.. את נשמעת בית מקסים לארנבון..
לצערי הרבה ארנבונים גדלים בכלוב.. ואת נשמעת כמו אחת שתשחרר בבית ותדאג.. רק לזכור לא לקנות חיות מחנויות אלא רק ממגדלים (אחראיים!)

Sweet Fantasy

New member
רוצה להתווכח איתי על זה?

איך הגעת לזה שהם לא ננעלים? כי לא חמוס אחד ולא שתיים ננעלו עליי לא פעם.

N a d a v 1 6

New member
צודקת ביותר!

איילת, מיכל צודקת חמוסים ננעלים ואת לא רוצה לדעת מזה חמוס שננעל עלייך.. עליי ננעלה כמה וכמה פעמים זואי..(שעוד הייתה פה). ופעם אחת היא ננעלה..עד כדי כך..שההורים שלי חשבו להוציא אותה בכח..מהיד שלי היא ממש ננעלה ולא עזבה והיה לי חור ענקי והיא נתפסה ואני ניסיתי לקחת את עצמי בידיים למרות שחמוסה נעולה לי על היד..כמובן שאמא שלי חטפה הלם וכמעט לקחה הכתה אותה אבל אני חיכיתי קצת ניסיתי לשחרר ולא הלך..ואז חיכיתי ורק אחרי איזה 2 דקות היא יצאה מהיד המדממרת מאוד שלי ולא מספיק שהיא ננעלה היא גם "בדקה" שהיא נעולה מספיק כאילו החדירה את השיניים יותר חזק... זה היה ביום הראשון שהיא הייתה פה. חמוסים ועוד איך ננעלים. וזה שיש לך 2 מלאכים בבית לא אומר שכל החמוסים (קיבלו חינוך כמו שאת נותנת להם;).

ROCKandROLL

New member
יש הבדל בין תפיסה חזקה לנעילה

ומי כמוני יודע עקב היותי בעלים של כלבת פיטבול

Sweet Fantasy

New member
הם נועלים את הלסת

ואני יודעת את זה ("ומי כמוני יודע, בעלת 3 חמוסים") וברור שיש הבדל בעוצמת הנעילה אבל הם נועלים.. כמו שנדב אמר, לפעמים זה לוקח דקות ארוכות, שנראות כמו נצח, והם ממש יכולים לחורר את היד.. זה יכול ממש ממש לכאוב, זה קשה לפתוח את הפה לחמוס שננעל. דוגמא שלי- כהחמוסה שלי (ניקיטה) חזרה מעיקור (ועדיין הייתה מטושטשת!!) היא הייתה בכלוב הנשיאה שלה, ורציתי ללטף אותה.. חשבתי שהיא עדיין בטישטוש ולא תהייה ז*** (
) כמו בדר"כ, אז הכנסתי תאצבע דרל הסורגים, והיא דפקה לי ביס של החיים, וננעלה.. ולא היה לי מה לעשות, הכלוב היה סגור והיא נעולה.. ואין לי איך לפתוח התחלתי לבכות מכאבים ואני לא מגזימה, לקח לי כמה דקות עד שהצלחתי לשחרר את האצבע איכשהו, אני אפילו לא זוכרת איך.

גביקו

New member
לגבי ארנבונים

תמיד אמרו לי שלארנבונים יש שתן בעל ריח חזק וקשה לחיות איתו, מה גם שלא כל כך בריא לבוא איתו במגע, אני טועה? האם ארנבונים יכולים להיות ידידותיים וגם להסתובב בבית כחיית מחמד לכל דבר? תודה

Sweet Fantasy

New member
מבחינת ניקיון

אין מה להשוות חמוס יותר נקי. אבל יש ארנבות שמחונכות לצרכים כמו חתולים ועושות רק במקום אחד, ואם לא. אז הן יעשו בכל הבית.. הריח של הצואה ושתן של החמוס ממש אבל ממש לא יותר נעים
וגם הריח של הגוף שלו לא כזה להיט. אין לארנבונים מחלות שהם מעבירים חוץ מסקביאס (גרב) הם יכולים להיות חיות מחמד נהדרות אם מטפלים בהם כראוי.. אני מכירה ארנבונים שממש מתנהגים כמו כלב\חתול בבית את יכולה להכנס לפורום מכרסמים וארנבונים ולקרוא מאמרים.

N a d a v 1 6

New member
התשובות שלך ממש מצחיקות אותי..

אם כי באות מכל הלב..אבל זה כאילו את אומרת לה "את בית מתאים לארנבון אם כי יש בתים מתעללים ששמים אותם בכלוב ומגיע להם גזר דין מוות(ואז אני מדמיין את המבט התמים שלך, ואתתתתת כן כן אתת נראית ליכמו אחת(וחסר לך שלא!!!!!!!!) שתשחרר אותם כל יום נכון שאת כזו?????????????? חחחחחחחחחח.. בכל אופן...אני דווקא לא משוגע על ארנבים..חיה משעממת ואפילו יותר מסריחה מחמוס..כי אם תיקחי ארנב ותיקחי חמוס, ואכן כל אחד היתרונות והחסרונות שלו חמוס עדיף. בגלל שחמוס..נקיי יותר ואם מנקים את הצואה והשתן ודואים לאוררר לא יהיה ריח.... משום מה בבית של איילת אין ריח של חמוסים ודווקא אצלי יש! זה לא אופר.

Sweet Fantasy

New member
ארנבון לא יותר מסריח

פשוט לרוב אנשים מזניחים ולא מנקים, החמוס יסריח הרבה יותר מהר מארנבון הריח יהיה חזק יות רלכן אנחנו דואגים מיד לנקות ולאוורר.. ארנבון לא מסריח אם דואגים לכלוב ולמצע נקי, כמו שצריך.

דעתי...

לפי דעתי הבנות שלך קטנות מדי לחמוס כי חמוס היא לא חייה גדולה כמו כלב או חתול היא יחסת לכלב קטנה ובקלות אפשר ללטף בצרה לא נכונה ולפעמים לקבל איזה ביס ילדים קטנים(3-10) צריכים חייה יותר גדולה. אני אישית לא ממליץ. עדיף מגיל 10 ומעלה. כמובן שזאת דעתי האישית.

גביקו

New member
בגלל זה ביקשתי את עצתכם

בתור מגדלי חמוסים בעלי ניסיון. גם כלב עם כל הנאמנות שלו יכול לאבד את סבלנותו כשילד מציק לו, אני יודעת את זה. ולמרות זאת, אני חושבת שלגדל ילדים בסביבת בעלי חיים תורם להם הרבה לחינוך לסבלנות, סובלנות, אהבת בעלי חיים, חמלה ועוד. עכשיו רק צריך להתאים את בעל החיים לאופי המשפחה, עוד לא החלטתי סופית, אני עדיין קוראת ולומדת על חמוסים ואולי בסופו של דבר באמת הוא לא יתאים לנו בינתיים אשמח לשמוע עוד תגובות, אולי ממשפחות שכן מגדלות אחד. אם ובמידה ואחליט, כמובן שאקח בוגר מחונך. תודה לכולכם ולילה טוב בינתיים.

Sweet Fantasy

New member
כלב וחמוס

חמוס יכול לאבד את הסבלנות הרבה יות רמהר מכלב, מה שגם כלב יותר ניתן לאילוף (לא רק חינוך) ואצל חמוסים זה יחסית מסובך כל הליך הלמידה. נשיכה של חמוס נורא אבל נורא כואבת, גם כלב עלול ויכול לנשוך ככה אבל יקח לו זמן עד שזה יקרה והוא יצטרך ממש להתעצבן (בהנחה שמדובר בכלב בעל מזג נעים) אני לא יודעת מה התנאים ומה היכולות שלכם, אבל אם יש לכם זמן לצאת ולטייל עם חיה, אני ממליצה בחום דווקא על כלב (גם בוגר ולא גור כדי לחסוף לכם טירחה) ואולי בעתיד לצרף למשפחה גם חמוס.

skarlet ohara

New member
קראתי מה רשמו, התייעצתי וגם לי יש

תשובה. לדעתי את יכולה לחכות. לי יש בעלי חיים רק מגיל 6 וזה בהחלט תורם להתפתחות. אבל לא הייתי מכניסה חמוס כחיה ראשונה לילדים הקטנים שלי. מקסימום כלבלב קטן או חתול- ממש לא חמוס. ייתכן ואת רוצה חמוס לעצמך, הוא חיה משעשעת- לא ליד ילדים, וחמוס דורש תשומת לב והשגחה מלאה ליד פעוטות. מנסיון- יש לי שני אחיינים בני שלוש ושנה וחצי ואני לא מרשה לחמוס שלי להסתובב לידם לבד. הם יכולים למחוץ אותו והוא יכול לקפצץ ולשרוט אותם. תחכי עם חמוס לגיל שהם יהיו יותר בוגרים, אולי גיל 5 6 אפילו, ולא גיל 10. בהצלחה ו- וולקאם!!

למעלה