מעוניין לפתח עסק .....

מעוניין לפתח עסק .....

של צמידים ושרשראות עבודת יד , אם יש לך ניסיון , מכיר/ה את הנושא , אשמח לקבל תגובה ואולי אף לעבוד בצורה משותפת , לציין שיש לי בחורה שעושה עבודות סוף ....

HTM

New member
יש לי נסיון במתכות יקרות, בצד היצור

תפעול, חו"ג ספקים וכד´. במידה ומעוניין, צור קשר בתיבת המסרים או במייל שמצורף לכרטיס האישי ופרט מה אתה בדיוק מחפש. HTM

היי

מחפש ,, קשרים לבעלי חנויות דוכנים , ומה צריך בכדי לפתוח דוכן במדרחוב ( רישיון ? ) כמו כן חומר גלם לתכשיטי יד איכותיים במחירים אטרקטיבים

HTM

New member
לגבי דוכן, לא יכול לעזור הרבה

לדעתי צריך לפנות לעיריה שבה אתה רוצה לפתוח דוכן. שינקין,זה בת"א השווקים הנודדים, מה שניקרא "רמלה-לוד" שמגעים בימי שישי לב"ש וגם לאשדוד גם לראש העין וכד´. חו"ג, זה עסק יותר פשוט: מחיר המתכת נקבע בבורסה של לונדון שקובעת את מחיר הFix זה משתנה במהלך היום. החנות על מחיר הפיקס תגבה אחוזים נוספים על ערך המתכת ועל "עבודה" בהתאם לכמות החומר שקנית. דוגמא: אונקית כסף עולה היום 4.5 דולר, תכפיל ב 32.10 (1oz=31.15gr) תקבל מחיר לק"ג+% מעל לפיקס+סוג המוצר. נניח אתה קונה פח 925 שמשקלו 1 ק"ג ותשלם 10% מעל למחיר ומחיר פח הוא 14 דולר לק"ג אז: יש בו 925/1000 0.925 ק"ג כסף תכפיל: 925/31.15*4.5*1.1=147 דולר רק לחו"ג (עבור הנחושת כמעט ואין חיוב) כיון שאתה קונה ק"ג 1 אז שכר עבודה יהיה 14 דולר סה"כ תשלם 161 דולר עבור הפח, במציאות זה יותר, בגלל הפחת, כי לא תשתמש בכל הק"ג, אתה תוכל להמיר את הפחת בחו"ג חדש בתוספת רווח למוכר. למשל פח-המוצר הכי פשוט, יותר זול מצינור שעשוי מפח, צינור ללא תפר עולה יותר, סרט עולה עוד יותר. אבנים לשיבוץ, לא מבין הרבה. 925 עולה פחות מ 960 , 14K עולה יותר מ 8K או 9K וכך הלאה וכך הלאה. משחות הלחמה כנ"ל. שרשראות קונים מוכן בדר"כ. ציוד יש גם לא במעט חנויות, גם יד שניה תוכל למצוא, לפעמים מפעלים מוכרים ציוד מיושן, אני לא יודע מה אתה צריך, מערגלת קטנה, למשוך חוטים, מבער, תנור טיפול תרמי או הלחמה, תנור ליציקות מדויקות, או כל הקו של התהליך, "בורמשין"(כמו לרופאי שיניים), תפרט יותר. שולחנות עבודה וכו´ אם תיכנס לאינטרנט אולי תמצא גם ספקים מחו"ל, במידה ואין להם נציג בארץ, תוכל לקנות ישר מהם, הובלה תהיה עלייך, השחרור ממכס וכד´. לפעמים עדיף לשלם מעט יותר ולקבל מנציג בארץ בגלל השרות. ספקים יש כמו חול על שפת הים. תפתח את דפי זהב, כאן או דרך הספר. בערך תכשיטים ייצור או ספקים. מפאת הנוהל, לא אתן לך שמות כאן מעל דפי הפורום, אם תתעקש, אעביר עלייך במסר או במייל. נ.ב. בנושא הפחת, תאסוף אותו בשקיות עפ"י סוג החומר ותתן לזיקוק, תקבל צ´ק מהם או חומר גלם במקום. בקיצור תתחיל להתעניין, לאסוף תשובות. ניסיתי לכוון אותך עפ"י הבנתי, כי לא יודע בדיוק מה המוצר הסופי. HTM

קודם כל ...

תודה רבה רבה על המכתב המפורט ועל העזרה עד כאן. דבר שני , אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב או שלא כיוונתי לנק´ המדוייקת , מטרתי הראשונית הינה להכנס לשוק, הווה אומר יש ברשותי בחורה שמייצרת תכשיטים עבודת יד . מחרוזים וציוד נלווה , צמידי יש , רגל . שרשראות וכו´, היא עושה עבודות סוף הדרך ומאוד מיוחדות , שאלתי הייתה עותר בכיוון של שיווק המוצר ( דרכים ( חנויות , דוכנים ) איסוף חומר גלם מסוג זה במחירים אטרקטיבים וכו´ באלה השאלות ) אם יש ברשותך חומר היכול לעזור לי מנק´ זו ואילך הודה מאוד ...

ike

New member
htm תודה על המידע המקצועי../images/Emo13.gif

האם תוכל לנדב לנו עוד כמה הסברים מסוג זה?

HTM

New member
למה אתה מתכוון? אפשר לנדב הרבה

רק השאלה האם אני יודע?
תשאלו, ניראה מה אפשר לעשות. HTM

ike

New member
עבודה עם מתכות../images/Emo13.gif

אותי אישית מאוד מענינים החומרים עצמם,עבודה עם מתכות שונות,שילוב בין חומרים.באילו סוג דברים השוק מוצף ואילו דברים נחשבים ליותר מקוריים או מסובכים ליצור וכ"ו וכ"ו.תודה מראש

amonit

New member
היי אייק

מזמן לא הייתי פה, תשאל ספציפית , מה אתה רוצה לדעת על מתכות אלו?

HTM

New member
Al Mg הם "קרובי משפחה". Ti, זאת

מתכת עם איכויות שונות לגמרי. היא גם יקרה משמעותית מהן. Mg קלה ורכה מאוד, מגיבה עם מים, במיוחד עם היא בצורת אבקה, יכולה לבעור. מתחמצנת מהר, קשה להתיך בתנאים הרגילים. לא מבין מה אתה רוצה לעשות איתה? Al כנ"ל, רק לא בוער בקלות כמו Mg. האלומיניום כבד פי 2 כמעט מהמגנזיום אבל עדין נחשבת כאחת המתכות הקלות. במצב של מרכיב בודד מה אתה רוצה לעשות איתה? למשל Ag Au גם הן רכות מאוד ולא ניתן לעשות איתן משהו במיוחד במצב של מרכיב בודד, ע"י סגסוג ניתן להגיע לתכונות יותר מתאימיות, הן לא מתחמצנות כל כך והן כבדות כמעט פי חמש או שבע ויותר מאלומינים ומגנזיום אתה שואל שאלות כלליות ולא ממוקדות, כמו שתשאל: מה עושים עם מכונית? נכון, אני אענה לך, עם מכונית נוסעים מנקודה ולנקודה, אבל אייך? למה? ומתי? מה היא מסיעה? כמה היא מסיעה? אני מבין שכבר הבנת את הנקודה. HTM

ike

New member
בקשר לmg

קודם כל תודה על ההסברים.לאחרונה אני שומע יותר על שימוש בmg בכל מיני תחומים ,משקפים,תכשיטים וכד.רציתי לדעת אילו תהליכים החומר צריך לעבור בכדי להיות "שמיש"מבחינת רעילות,התחמצנות,מגע עם עור וכ"ד.תודה

amonit

New member
אפשר לנסר, לפצור, ללטש,

לקדוח ועוד , יחסית למתכות אחרות בשימוש ידני, די נוח לעבודה. אין אפשרות להלחמה, ז"א שצריך לחשוב על "מחברים" קרים, צירים, שילובי חומרים ועוד. ניתן לצריבה אך לא מומלץ בסטודיו הפרטי. מה שכחתי?

ike

New member
מה עם../images/Emo35.gif

מגע החומר עם הגוף לשימושים שונים.האם צריך להעבירו תהליך מסוים בכדי למנוע רעילות או חימצון.וגם התהליך בו מיצרים את החומר.תודה רבה

amonit

New member
אתה צריך לדייק מעט..

וגם להבהיר: אנחנו מדברים על צינק? כמו בצינקורגפיה? סגסוגת? או מגנזיום באיזו צורה? פלטות? אעל איזה תהליך מדובר? של הכנת הפלטה? או הכנת המוצר? עכשו עניין אישי: אתה מתעניין עבור מחקר? ביצוע? שילוב חומרים? זה צריך להחזיק משקל? או להיות כמו תכשיט? תלוי על הגוף? לא צריכה לספר לך שבחירת החומ ר היא משמעותית, ואם כן מדוע חומרים אלו ? מפני שהם לא בשימוש מאסיבי בתחומי עיצוב? או שאתה מחפש אפקטים חדשים כמו שטיטניום נותן? > אלו שאלות הבהרה<

ike

New member
אני מתענייו בעיקר למחקר

וידע אישי כך שכל מידע שהוא על החומר מעניין אותי

למעלה