מעוניין ללמוד

chaofix

New member
מעוניין ללמוד

סלסה או ריקודים לטינים (כמובן שגם אשמח לריקודים קלאסיים) אשמח אם תוכלו להמליץ (אפילו במסרים על מנת לא לעשות פרסום למקומות שכאלו). הרעיון הכללי.... להפתיע את בת הזוג. אפילו ללמוד ריקוד אחד שפשוט ישאיר אותה ללא אוויר/מילים

chaofix

New member
../images/Emo207.gif עד כמה מהר ניתן ללמוד....

נניח שאני ארצה להפתיע אותה ביום ההולדת שלה... שהוא עוד כשלושה וחצי שבועות... האם יש סיכוי שניתן ללמוד ריקוד או שניים או שלושה

כמה דברים שתיקח בחשבון ...

אם אתה רוצה סלסה , אתה צריך לדעת צעדים .. זה לא ריקוד ברור עם צעדים מדוייקים על כל נק' של המוסיקה ! אם אתה רוצה משהו מיוחד הייתי ממליצה לך ללכת לשיעור פרטי אצל מדריך שיוכל במיוחד להתאים לך את הצעדים ....( וככה יוכל לחסוך לך זמן בללמוד צעדים שאתה לא צריך ...) אה כן , ובת זוג זה מצרך דרוש !

משביתת השמחות

קשה לי מאד להאמין שגם ב"שיעורים פרטיים" תוכל ללמוד ריקוד "שיותיר אותה ללא נשימה". גם אם אתה מחונן מאד, ללמוד לרקוד זה המון תרגול וזה לוקח זמן, שלא לדבר על ההתרגשות לרקוד ביומולדת עם החברה. בנוסף, תצטרך מיומנות הובלה די מרשימה... (וזו גם בעיה למתחילים) הייתי משקיעה את הכסף לקורס/סדנא לשניכם יחד או משהו, ותאמין לי שיחסית מהר תוכל לסחוף אותה לריקוד סוער.

../images/Emo45.gif מוסיף..

מעבר לכל הלמידה הטכנית זהו גם ניסיון שרוכשים עם הזמן.. נסיון שמפתח את הסגנון האישי, את האופן בו תרקוד ותזוז לצלילי המוזיקה. (ואין מה לעשות בעניין, הזמן רק משבח - כמובן שמתמידים ומשקיעים:)

משיב השמחות

אז נכון זה לוקח לא מעט זמן... שיעורים פרטיים ובטח גם לא מעט כסף... אבל עם השקעה הנכונה והרצון זה אפשרי. סה"כ בשביל מישהו שלא רוקד סלסה ולא נמצא בזה הרבה דברים מאוד פשוטים נראים כדבר מרשים. סה"כ הרבה לוקחים שיעורים פרטיים בשביל ריקוד בחתונה.. מעבר לזה המדריך יבנה לך כוראוגרפיה שתדע בעל פה את הריקוד וזה מוריד את אחוז הפשלות שיכולות להיות.. (הרבה יותר פשוט מלדוגמא לרקוד איזה ריקוד במועדון עם מישהי שאתה לא מכיר בלי כוריאוגרפיה ובלי לדעת איך היא תגיב לזה) בכל מקרה אתה צריך לקחת זמן מראש בשביל זה (איזה חודשיים, שלושה.. תלוי בכמות האימונים שלך בשבוע וכושר הקליטה שלך בריקוד ורמת הקושי של הכוריאוגרפיה) בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

תשומת ליבך

שבהודעת המקור דובר על: א. 3 שבועות ב. הפתעה לחברה, שלא רוקדת...

רגע שאני אבין

הוא רוצה לרקוד איתה את הריקוד? כלומר היא לא יודעת לא צעדי בסיס, לא סיבובים בסלסה.. בעצם היא לא יודעת כלום בסלסה (אני מניח) והתיכנון הוא לרקוד איתה ריקוד סוחף? גם אם הוא יהיה אלוף העולם בסלסה הוא לא יצליח לרקוד ריקוד מוצלח עם מישהי שלא יודעת אפילו צעדים בסלסה... הפיתרון היותר הגיוני לזה שילמד ריקוד שורות או שניים (וכדי שזה יראה ממש ממש טוב הוא יכול לקחת שיעורים פרטיים)

בדיוק!

לכן כתבתי הודעה מקאברית כל כך. לא רציתי לקלקל את שמחתו של הבחור... אבל מה לעשות, אני בחורה ואני זוכרת שאת הערב הראשון בחיי ביליתי בשעתיים של עבודה על צעדי בסיס. מה הם ואיך הם והמוסיקה מסתדרים ואיפה אני בכל הסיפור. אף בחור מתחיל לא יכול ב - 3 שבועות ללמוד להוביל כמו שצריך מתחילה שלא יודעת כ-ל-ו-ם. אלא עם כן הועלם מידע בסיסי מעיניינו ;) אני הייתי פשוט נותנת לה מתנה את השיעורים כ"כרטיסיית לימוד" של סלסה או משהו, שילכו ביחד - יהנו יותר! לגבי ריקוד שורות - היא תרגיש OUT. אולי שווה ללמוד קצת ואלס כזה, ולרקוד איתה סלואו, שהיא מכירה, ולשלב אלמנטים מהואלס. יוצא מוצלח לפעמים.

המממ

קל לאמר וקשה לעשות. להוביל גם בחורה שלא יודעת לרקוד ב LA נשמע קצת מסובך, לא? מילא עם הובלה קובאנית, אבל בהובלת LA?!

למעלה