מעוניין לבנות מזנון/שידה למסך LCD

מעוניין לבנות מזנון/שידה למסך LCD

שלום לכולם.
אני מעוניין מזנון למסך LCD 40 אינצ' כאשר המסך יושב מעל-והמחשב+הרמקולים+הממיר ואולי גם הרסיבר יהיו בפנים.
המידות יהיו 150 אורך על 55 עומק והגובה אני מאמין סטנדרטי.
הציעו לי לבנות אותו מגבס כי זה חומר זול אבל אין לי נסיון עם הקונסטרוקציה של הגבס,בנוסף אינני רוצה אותו מקובע לקיר.
יש לי נסיון לא קטן בעבודה עם ג'יגסו ומברגות ולא תהיה לי בעיה לבנות אותו מעץ,כלומר עמודים ופלטות של סנדוויצ',השיקול היחידי הוא העלות של העץ בהשוואה לגבס,האם יהיה אפשרי לשלב בין עמודי עץ ופלטות גבס בתור מדפים וחיפוי גב/תחתית/פלטה עליונה/צדדים?? אני חושב שקונסטרוקציה מעץ תהיה חזקה יותר מהמתכת ונוחה יותר לעבודה(זה בגלל שאין לי נסיון עם קונסטרוקציות של גבס ממתכתׂ),מה אתם אומרים? האם זה רעיון טוב לשלב בין העץ לגבס? פלטות מסנדוויץ' הן לא זולות בהשוואה
לפלטות מגבס אבל גבס קצת מפחיד כשמניחים עליו מסך יקר,אני אשמח לקבל כל עצה וכל ייעוץ בנושא.
תודה רבה לכל המגיבים.

phpclub

New member
נשמע לי הזוי לעשות שילוב כזה של שניהם

תחליט על מה אתה הולך, או מזנון מגבס, או מזנון מעץ. מקסימום תעשה מזנות מגבס ועליו תוסיף פלטת עץ ליופי למרות שנראה לי שפלטת זכוכית משתלבת יותר טוב.

גבס עם עמודי עץ? יש דרך לעבודה עם גבס, אם זה לא היה מספיק חזק ויציב אז היו מוצאים פתרונות אחרים.
כושר ההחזקה של הגבס תלוי בחוזק הקונסטרוקציה. אתה רוצה יותר חזק שים יותר חיזוקים.
לשם הדוגמא בתוך המזנון שלי מרוכז ציוד ששוקל בערך 50-80 קילו, ובנוסף אני יכול לשבת עם כל המשקל גוף שלי על המזנון מלמעלה ולא קורה לו כלום.

אם אתה לא רוצה קיבוע לקיר, לדעתי רק עץ.
חומרי הגלם לבניית המזנון מגבס יעלו לך סביבות ה 200-300 שקל ועוד כמה גרושים לכלי עבודה שתצטרך לרכוש חד פעמיים (מספרי פח לדוג').

תודה לך על התגובה

רק שלא ברור לי מדוע אתה שולל את השילוב של עץ וגבס וקורא לו הזוי,האם זה רק משיקול אסתטי?

יש לי את כל הכלים כמעט כולל מספרי פח אבל אינני רוצה לקבע לקיר,מדובר בדירה שכורה ואת כל הנזק יהיה עלי לתקן.
קונסטרוקציה מעץ קל לבנות והיא אינה קשה כמו חיתוך הפח עם מספריים -והכיפוף שלו שבהרבה מקרים גורם לחתכים באצבעות,מדוע זה נראה כשילוב לא טוב בין העץ לגבס? האם ההברגה של לוחות הגבס לתוך העץ לא תחזיק אותם? מה לא בסדר בשילוב כזה חוץ מאלמנט היופי בעיניי המתבונן?

תודה.

phpclub

New member
אין פה שיקול אסתטי

עמודים מעץ אף אחד לא יראה כי הגבס מכסה הכול.
עד שלא בנית גם גבס וגם עץ, אתה לא יכול לקבוע כי קונסטרוקציה כזאת או אחרת יותר קלה לביצוע, לדעתי בדיוק ההפך. עץ צריך להחתך ישר, אחרת יהיה לך בעיות בחיבורים, הוא יקר יותר, עבה יותר, מלכלך יותר (במהלך העבודה), כבד יותר, והכי חשוב, לא נותן לך שום יתרון (והאמת אין לי מושג איזה יתרון אתה מחפש).

קיבוע לקיר לא הורס את הקיר, זה כמו לעשות חור כדי לתלות משהו, אז מקסימום כשתצא מהבית תסתום 5 חורים, זה לדעתי לא שיקול, מצד שני שימוש בקיבוע לקיר יתן לך חוזק הרבה יותר גדול ושקט מדאגות מיותרות.

בנוסף תסלח לי אני טעיתי, בניתי עגלה למנגל מגבס כאשר החיפוי העליון הוא גבס ועליו קרמיקה. העגלה לא מקובעת, נושאת משקל גדול יחסית ומחזיקה מעמד יפה מאוד. עם זאת עדיין איפה שאפשר הייתי מקבע לקיר.

הברגה של לוחות גבס אל עץ, לא ניסיתי אף פעם..

אוקיי,נניח שאחליט לבנות מגבס כפי שהצעת,היכן

אני יכול למצוא דוגמא לקונסטרוקציה כדי שאדע מה אני צריך?
להזכירך שאינני מבין כמעט כלום בנושא של גבס,איזה חלקים אני צריך לקנות חוץ מהפלטות?
מספריים כבר יש לי

תודה רבה על הייעוץ.

miromiro

New member
זמיר , אתה בהחלט יכול לבנות מעץ. יש לא מעט

קירות ונישות מגבס שנבנו על שלד מעץ. יש קרואנים שלמים שבנויום מעץ בחיפוי גבס ואתה גם יכול להשתמש ולבנות את הכל מהדיקטים ולעשות שפכטל כך שזה יראה דומה לגבס.
מה שחשוב הוא שהבניה תהיה מספיק חזקה לעמוד בעומסים ושתדע היכן עוברות הקורות לאחר שתכסה אותם בדיקט/גבס.
עבודה עם רלסים עדיפה, אבל אם יש לך כבר את החומר, אז לך על זה.

train

New member
מסכים, בחו"ל זה דוקא מאוד מקובל

המון בתים בארה"ב בנויים ככה.

המלצתי בנה הכל מסנדויץ.
קנה את הלוחות הכי זולים, וודא שהן ישרים ולא מעוותים.
במילא אתה תצבע בסוף, כך שלאיכות הלוח אין משמעות.

אפשרו נוספת, MDF, זול, קל לעבודה, אבל כבד בתוצאה הסופית.

תודה מירו וחובב.

השיקול העיקרי אצלי הוא הכסף מאחר ואני "חנוק" עם הוצאות שוטפות,המסגרת מעץ לוקחת חלק נכבד בהוצאה
כאשר אני מתכוון לקנות במחסן עצים הכי זול שאמצא,עדיין לא החלטתי לגבי קוטר המסגרת וכנראה שגם זה יהיה תלוי בתקציב.
אינני מתכוון להשתמש בדבק אלא רק בברגים עם זוויות מתכת לחיבור,למשקל אין חשיבות בעיניי וגם לא למראה האסתטי,השיקול המוחלט הוא המחיר בסוף העבודה.
מבחינת מחיר אני חושב שפלטת גבס זולה יותר מ MDF והיא גם נוחה יותר לעבודה,אלא אם אמצא MDF במחיר כמעט זהה לגבס ושיכלול גם את החיתוך לפי המידות שאתן,יהיה לי קצת מייגע לעבוד בדירה בחיתוך של ה MDF עם הג'יגסו,העדיפות הברורה היא לחיתוך הגבס אני חושב.
תודה על העצות.

phpclub

New member
אם מחיר זה השיקול היחידי

למה לא לקנות באיקאה (או יד2) מזנון קומפקטי מוכן? גם זול וגם יחסוך לך את כל הכאב ראש. זוג חברים רכשו כזה בזמנו לדירה שכורה, עשה אחלה עבודה, אסתטי, עלה חדש בערך 200-300 שקל, ובטוח שאפשר למצוא ביד 2.
לא תגיע לחסכון משמעותי בבנייה עצמית עם גבס.

דבר נוסף שאולי לא לקחת בחשבון, לוחות גבס הם גדולים וכבדים, לרוב במעלית לא יכנסו, תצטרך להוביל אותם, להעלות אותם לדירה (לא יודע איזה קומה), אתה תצטרך זוג ידיים נוסף רק בשביל זה.

תשובות.

מזנון מוכן לא יעבור אצלי במדרגות אם העומק שלו יהיה יותר מ 53 סנט',חוץ מזה יהיה קשה לי להוביל מזנון שלם עם רכב פרטי
את הפלטה אני אחתוך מחוץ לחנות לפי מידות מוכנות,את מה שישאר כולל החתוכות אעמיס על הגגון של הרכב,גם פלטה שלמה אני מרים בלי בעיה,חוץ מזה לא חסרים לי חברים שיעזרו לי בהרמה.
300 ש"ח זה יותר מדי בשביל מזנון,היו לי גם חינם מזנונים שלמים אבל הם לא עברו בפתח,אני עני מרוד וחי בעליית גג.
אני חייב לבנות לבד ובעלות מינימלית של 100-150 גג.

phpclub

New member
צר לי לאכזב, לא תמצא משהו ב 100-150

המזנון שאני מדבר עליו אולי תמצא אותו במחיר הזה ביד2, בכל מקרה הגדרה של "מזנון" קצת עושה לו חסד, זה יותר כמו שולחן נמוך, לדעתי זה אמור לעבור בלי בעיה, בערב כשאחזור אמצא לך אותו באתר של איקאה, צריך להיות שם מידות מדויקות.

בכל מקרה, בהצלחה.

phpclub

New member
בבקשה

באתר של איקאה, כנס לקטגוריה המוצרים שלנו -> ריהוט למדיה -> מעמדי טלויזיה
יש שם מבחר גדול, מה שאני דיברתי עליו עולה 395, ביד2 תוכל למצוא את זה לדעתי ב 150-200 (עד כמה שראיתי אין יותר מדי שוק למוצרי איקאה יד שניה).
אבל יש גם אחד ממש זול שאפילו נכנס לך לתקציב, כמובן תלוי אם הגודל שלו מספיק לך.

א ב י ב ן

New member
סמדוויץ

א. המידות שלך הן מינימאליות למה שאתה רוצה ולכן עבודה בגבס תגזול לך עובי של קירות ולא תאפשר לך להכניס את אשר
אתה רוצה להכניס פנימה. אני בניתי ארונית מסנדוויץ באורך של 1.60ובתוכה הכל הסתדר יפה.

ב. הגובה חייב שלא לעבור את 60 הס"מ, כדי שהמסך יהיה בגובה טוב לצפייה.

ג. ברור שסנדוויץ יקר מגבס ואם תרצה שיהיה יפה, רצוי שתרכיש סנדוויץ מצופה בפורניר כלשהו ואז תצטרך גם לצבוע אותו
בבייץ ובלכה..עוד הוצאה אלא אם תחליט לבנות ולסייד כמו קיר, שזו גם אפשרות.

ד. פלטה עליונה בטוח שלא הייתי עושה מגבס. אין כמו להעביר מטלית לחה כדי לנגב אבק ואיף תנגב גבס? ומשקל המסך?
לא מי יודע מה נורא, אבל בכל זאת, למרות שאת המסך אתה יכול בכלל לקבע לקיר.

ה. כדי לעשות עבודה יפה, לא הייתי סומך על ג'יגסו כשהרהיט אמור לקשא טת הסלון. לך לנגריה, שלם לנגר שיכין לך את
החיתוכים לאחר שתכין סקיצה לעבודה.

ו. במקרה שלי, וכדי להקל על עצמי בעתיד, בניתי את הפלטה העליונה כך שהיא רק מונחת על הרהיט ולא מקובעת אליו. כך
יש לי גישה לאחוריים של הממיר והמערכת.

ז. האם אתה רוצה להכניס בארונית זו מחשב נייח? כי אז התכנון יהיה שונה מאשר אם תרצה להכניס בו לפטופ. ולמה לך מחשב
בכלל, אם יש היום סטרימרים ויס גם נותנת לך שירות סטרימר דרך הממיר? חומר למחשבה.

יש עוד הרבה דברים לומר, אבל מכיוון שקצב קיבל ז שנים בכלא, לי מספיקים ז סעיפים בפוסט זה.
.

א ב י ב ן

New member
לא MDF

ואתה צודק. MDF זול מסנדוויץ אבל זה חומר גרוע שגם משחרר גזים מסרטנים.
אחיזת הברגים שלו נחותה והוא גם כבד מאד יחסית. נכן שהוא חלק ונוח לצביעה,
אבל עזוב. אם אתה רוצה לחסוך, לך על מלמין שזה סיבית מצופה בנייר דמוי עץ
או בלבן. בכל מקרה, אם אתה בונה לבד, תוכל להכין חיתוכים בנגריה ולהביא הביתה
את החלקים. ככלל, אני מעדיף להעמיד את הארונית על גלגלים ולא לקבע כלל.

תודה אביבן,גם אני חשבתי על גלגלים

כי אינני אוהב קיבועים,במזנונים תמיד מצטבר אבק רב מאחור ויהיה נוח להזיז ולנקות.
כבר מהתחלה חשבתי על סנדוויץ אבל הבעיה היא המחיר,למה במדינה הזאת עושקים אותנו בכל דבר שאנחנו קונים,למה?

אינני מתכוון לצבוע שום דבר מאיזה חומר שלא יהיה,אני פשוט שם מפה יפה מהאוסף שיש לי ובזה נגמר העניין.

mdf זה הרגע להגיד, ברוך הבא לפורום.

Mdf מסוכן בשלב היצור עקב התנדפות הדבקים שמשתמשים בהם, כמוצר מוגמר אין איתו שום בעיה.
בחיתוך שלו, רצוי להזהר מהאבק שמתפזר.
גם לגבי חיבור, אין שום בעיה עם חיבורי ברגים. לפחות לא פחות מכל לוח דומה כמו סנדויץ או מלמין.

למעלה