מעוניין בקסדה

fdny

New member
מעוניין בקסדה

יש מישהו שרוצה למכור או יודע מאיפה אני יכול לקנות קסדה יד-שניה?

fireman

New member
אני רוצה להביר משהו אחת ולתמיד

אני רואה כאן יותר מידי הודעות של צופי אש שרוצים לקנות ולקנות ולקנות ולקנות ציוד שהתחנה אמורה לספק להם!!! חברים רדו מזה! התחנה צריכה לספק לכם את כל הציוד שאתם צריכים כולל מדים, נעלים, כפפות עבודה, מעיל תקיפה וקסדה, כל תחנה צריכה להקצות כמות מסויימת של ציוד כזה לצופי אש שנמצאים בתחנה, בשום תחנה אין מצב שלכל צופה אש יש את הציוד האישי שהוא שלו בלבד, יש כמות מסויימת ומי שנמצא משתמש בו, זה טבעי ברור ולגיטימי. תצאו מהבדיחה הזאת של לקנות חליפת תקיפה שעולה 450$ ולקנות קסדה שעולה 120$, התחנה צריכה לספק את זה ואתם בטח שבטח לא אמורים לקנות את זה!!

Meni Malka

New member
זה אמנם נכון אבל..

יש מקרים שיש מחסור בציוד ובתקציב ותחנות מסוימות לא יכולות להרשות לעצמן את כל הציוד לכל צופה, מה גם שהאחראים לוקחים את הציוד לביתם ולא משאירים אותו בתחנה.

fireman

New member
מני למה צריך ציוד לכל צופה?

נניח שבתחנה יש 50 צופי אש...אתה חושב שצריך 50 סטים של חליפות וקסדה?! בהחלט לא! אתה חושב שיש מצב שכל ה50 יהיו בתחנה באותו היום וכל ה50 יהיו באירועים? מקסימום יהיו 10 במקרה הכי טוב.....איפה ההצדקה להחזיק יותר מ10 סטים? לאף אחראי אין את הזכות לקחת ציוד של התחנה הביתה!

Meni Malka

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

יש מספר מסויים של סטים אבל אחראים לוקחים את הקסדות כל אחד והופכים אותן לאישיות. התופעה הזו גרמה לבעיות וחוסר סדר עד שההנהלה (ת"א) נתנה הוראה חד משמעית שיש להחזיר את כל הקסדות לתחנה.

zarnuk

New member
זה נכון אבל...

להרבה תחנות (אני משער) אין קסדות צופים כמו לת"א אלא קסדות פלסטיק ממש לא יפות או בטיחותיות. אז כמוני הרבה צופים רוצים לקנות קסדה נורמלית ב-500, 600 שקל. דרך אגב גם אני מחפש קסדה אם למישהו יש

fireman

New member
מה הקשקוש הזה?!

לי יש קסדה כמו לכל הכבאים בתחנה, לי ולעוד 4 מתנדבים שנמצאים בתחנה ולהזכירכם איגוד ערים ב"ש לא במצב כלכלי מרנין, זה ציוד מינימלי שהם צריכים לתת והם נותנים, הציוד הזה צריך להשאר בתחנה, לאף אחד אין שום זכות לקחת אותו הביתה, תללוננו על כך למי שצריך. אף אחד מכם לא צריך לקנות קסדה אפילו לא ב30 שקל לגבי הקסדות הישנות, הן בטיחותיות אחרת גם בעבר לא היו משתמשים בהן אולי הן לא נראות לך יפות אז אתה מתפנק...ידידי היקר לי הייתה קסדה כזו כמעט 4 שנים, אם זה מה שיש אז אין מה לעשות

zarnuk

New member
תגובה

אצלנו יש להרבה צופים קסדה נורמלית כמו של הכבאים, אבל הם קנו אותה והיא שלהם. אני מעדיף לא להשתמש בקסדות צופים גם בגלל המראה וגם בגלל שהקסדות כבאים יותר בטיחותיות ונוחות. לי כרגע אין קסדה אז או שאני מבקש ממישהו להשתמש בקסדה שלו או שאני לוקח קסדת צופים. אבל לפני כמה זמן סידרתי לנו שנוכל להשתמש בקסדה של כבאי שיצא לגימלאות, אז יש קסדה אחת שהצופים שאין להם קסדה יכולים להשתמש בה.

TAFD

New member
ערן

אתה צודק, אבל בפועל זה לא ככה. אני התנדבתי בת"א כ 4 שנים, לאחר שנתיים וחצי קיבלנו קסדות אישיות לאחראים שזה יפה מאוד, אבל זה קרה רק כשנתיים וחצי לאחר שאני ושאר האחראים מהדור שלי היו שם, עכשיו הקסדות לא אישיות ונמצאות בתחנה וזה ממש טוב. לגבי מעילים כנ"ל יש מלאי (ממש לא גדול) של מעילים שמשתמשים בהם. אבל בקשר לשאר הציוד, המצב ממש לא כמו שאתה מתאר שהוא צריך להיות. נעליים בחיים לא קיבלתי (יש בתחנה מלאי של מגפיים גדולות וארוכות שאותם נותנים לצופים שבאים לקורס, אבל ממש לא סימפטי להשתמש בהם), בגדים לא קיבלתי אף פעם וכל הציוד שיש לי בהתחלה קניתי ואחר כך השגתי מכבאים שנתנו לי, ככה גם שאר האנשים אצלנו.

fireman

New member
מה אני אגיד לך

נעליים צריכים להיות הדבר הראשון שאותו התחנה צריכה לספק כי זה המינימום של המינימום בבטיחות אישית, צופה אש לא ייצא לאירוע בנעלי ספורט, זה סיכון מיותר, תאר לעצמך מפסק של הולמטרו נופל לבנאדם על הרגל, עם נעל ספורט הרגל מתרסקת, נעל עבודה בהחלט תגן על הרגל ברמה מסויימת במקרה של נפילת חפצים כבדים. לגבי מעילי תקיפה וקסדות לדעתי זה מותרות לצופי אש, אף צופה אש בן 15 לא נכנס לבית בוער שהוא צריך קסדה ומעיל תקיפה, מעבר לייצוגיות אין בזה שום תרומה לדעתי ומספיק לתת אפודות זוהרות. אני אגיד לך שבבע הדבר הראשון שדאגו לי זה נעלים כי זה מינימום שיכול להיות מעילי תקיפה וקסדות לא היו לנו עד אחרי שנתיים וחצי שנכנסתי לתחנה, קסדה כמו של הכבאים הייתה פנטזיה עד לפני כמה חודשים, הייתה לנו קסדה אחת, 2 מעילים ואפודה זוהרת אחת אני חושב שזה מספיק, במקרים חריגים צופה אש יכול לקחת קסדה מתיק של כבאי שלא נמצא במשמרת בתנאי שהוא ידאג להחזיר אותה בסוף השימוש, אני לא רואה בזה שום בעיה אבל זה כבר עניין שבין הצופים לכבאים כפפות עבודה אני מקבל באופן חופשי כשצריך כי זה גם כן מינימום של המינימום בציוד בטיחות אישי. עם רותם לקנות נעלים או זוג מדים זה לא כמו לקנות מעיל תקיפה וקסדה, אחרי הכל אף אחד לא אומר לך לקנות haix ב600 שקל, אפשר לקנות נעלי עבודה גם ב200 שקל, אבל לקנות מעיל תקיפה ב200$?! לקנות קסדה ב150$?! זה טמטום!

Amir P

New member
בגבעתיים..

התחנה דאגה לנו לציוד מלא. כל הצופים קיבלו נעלי עבודה מכנסיים ,חולצות ב´ , חולצת א´ ובנוסף יש 5 מעילי תקיפה ו5 קסדות , ובתוך המעילים בכיסים שכמיה זוהרת , וכפפות עבודה.

TAFD

New member
בת"א זאת בעיה

כי לקורס בכל שנה מגיעים יותר מ 100 איש, רובם לא נשארים וממשיכים ולכן לא ישקיעו בהם בציוד, אז קונים בגדים ומשתמשים במגפיים הלא נוחות ומי שממשיך קונה נעליים ומדים נוספים (תאמינו לי שמדים לא מחזיקים 4 שנים במצב נורמלי במיוחד עם הרבה שריפות כמו בת"א) אבל הבעיה היא שגם למעט שנשארים כל שנה (מעט יחסית לכמות שהגיעו) לא דואגים לבגדים, נעליים וכו´ אפילו לא נעלי עבודה רגילות ומדי עבודה, ורק יש כמות מוגבלת של קסדות ומעילים וזהו

Amitg

New member
מני עם כל הכבוד...

כדאי מאוד שתתעדכן במה שהולך בתחנה לפני שאתה כותב תגובה כמו שכתבת לגבי הקסדות האישיות... אכן הקסדות הכחולות היו בעבר אישיות לכל אחראי אבל כבר חצי שנה לפחות הקסדות הם של כל צופי-אש ת"א-יפו ונמצאות תמיד בתחנה עם המעילים של הצופים לשימוש חופשי של כל הצופים

באיגוד ראשל"צ

בתחנה יש אחראי מתנדבים שקוראים לו ערן והוא דואג למתנדבים כל תקופה שכבאי מקבל מדים גם המתנדבים מקבלים. מבחינת ציוד אישי יש לצופים מס´ תיקים אישיים שיש בהם את כל הציוד שיש לכבאי ומתנדב שמגיע למשמרת מכין לו את התיק ואין דבר כזה להוציא ציוד של התחנה החוצה. כמו כן בימים אלו בונים למתנדבים חדר מתנדבים שאני מאמין תוך שבועיים הוא יהיה מרוהט כבר (מזל טוב ובשעה טובה)

למעלה