מעוניין בפלש ל ELAN 7

• פותח הנושא mahap
  • פורסם בתאריך

mahap

New member
מעוניין בפלש ל ELAN 7

הבנתי שהדגמים הכי מומלצים הם ה-500EX והסיגמא 500 סופר אבל מצד שני הם נראים לי קצת יקרים מדי, מישהו יודע בכמה אפשר למצוא אותם יד שניה? מה לגבי דגמים יותר זולים? הם מתאימים גם? אני אשמח לשמוע חוות דעת המומחים על קנון 420EX או EZ (מה ההבדל?) 380EX והסיגמא 500ST ועוד שאלה, מה צריך לבדוק כשקונים פלש יד שניה? תודה לכולם

ARGON

New member
צ'מע...לדעתי עזוב אותך יד שניה../images/Emo15.gif

חבל על עוגמת הנפש נכון שכסף לא גדל על העצים ואם כן אסור לקטוף. על ה-380 אל תלך כי הוא יודע להסתכל רק ישר. הסיגמא (לדעתי) לא נותנת לך פלאש מקדים כמו הקנון. ה420 הוא אחלה פלאש. יש לו חסרון בולט אחד גדול מאד. הוא לא ה-550 כשתסיים את התשלומים על ה-420 תצטער שלא הוספת עוד 2/3 תשלומים ו"נתקעת" עם הפלאש הכי טוב שייש. (ואתה תרגיש את זה בהמשך). ה420 וה-550 יודעים להסתכל גם לצדדים וגם למעלה ה-550 חזק יותר ומגיע עם ה"פלסטיק" הלבן (שהמקצוענים יודעים את שמו) שמפזר אתת האור בעדינות קדימה גם כשהוא מופנה לתקרה. יש לך אפשרויות שליטה רבות יותר עם ה550 ואם אני לא טועה אז הפרש מחיר של 500 ש"ח בערך. לך על ה550EX (לא 500)

mahap

New member
תודה על התשובה :)

קודם כל אתה מדרדר אותי לקנות חדש, ואח"כ אתה שולח אותי להכי יקר??
האמת היא שכרגע חדש לא בא בחשבון ואפילו 550 יד שניה כנראה שלא.. אבל אני אגלה לך סוד - גם המצלמה והעדשה שלי יד שניה ולרגע אני לא מרגיש עוגמת נפש - להיפך אני מאד מרוצה משניהם ומהמחיר שקניתי אותם (טפו טפו טפו)

לElan7 ?כמה אופציות

הטוב ביותר - הקנון 550ex .ואם אין לך תקציב,אז נסה להשיג את הקנון 540ez - לא יהיה ETTL אלא רק TTL ,אך בשימוש רגיל ונכון,לדעתי לא תרגיש בהבדל,ובמיוחד שהפלאש הזה ניתן להשגה זול בהרבה מהראשון,ומציע כמעט הכל כמוהו,כולל ידני מלא. אחריו - הקנון 420ex - אוטומטי לגמרי - חלש יותר,אבל מתכוונן למעלה ולצדדים.גם הסיגמה הרגיל כמוהו,וכולל אפילו פאנל לזוית רחבה.עולה פחות - אבל לקנות את הסיגמה רק בארץ - למקרה של תקלה. ה380ex חמוד-הקודם של ה 420,עולה פחות כיד שניה,פשוט מאוד - הכל אוטומטי,ניתן להטייה רק למעלה.. לדעתי מצוין כתוספת דווקא למצלמות הדיגיטליות הקטנות של קנון מסדרת הG ,בשל משקלו וגודלו-הוא הקומפקטי מבין כולם.גם למצלמות הקלות של קנון,מסדרת הRebel .

udijw

New member
אפשר הסבר על ההבדל בין ettl ל-ttl

זה לא כמו ההבדל בין email ל-mail? נכון
יש משהו דומה לניקון?

komandatore

New member
ETTL

מאפשר לך פלאש במהירות גבוהה מאוד -לפי מהירות הצילום של המצלמה כלומר 1/4000 בקנון 7 (1/8000 בקנון 3), הפלאש הוא לא בעוצמה מלאה אלא משמש כ FILL FLASH מלבד הקפאת תנועה הפלאש מאפשר לך חופש צילום רב יותר ואינך מוגבל למהירות הנמוכה יחסית של 1/125(1/250 ב3)

לא.הכוונה היא שהפלאש יפעל ב כ ל

מהירות סגר שהמצלמה תבחר - וללא הגבלה בכלל. בסינכרון רגיל,לעומת זאת,המצלמה מוגבלת,יש דגמים רק עד 125\1 ויש אפילו 90\1 השניה בלבד - וכל מהירות אחרת שהצלם יבחר - המצלמה תגביל ותוריד בחזרה. כעת תחשוב - כמה שימושים יש לזה? ומתי? בטח לא רק למיקצוענים:ומה על אלה המצלמים בחוץ,באור יום מלא - אבל רוצים גם הבזק ש'יפתח' ויאיר את הפנים,שלא ייצאו מושחרות,למשל?

FlyFoto

New member
TTL, A-TTL, E-TTL

אלו שיטות שונות למדידת עוצמת הפלש (שתי האחרונות - של קנון בלבד): Through The Lens - TTL : שלא כמו שיטות הפלש שהיו קיימות קודם לכן (Auto Flash, או פלש ידני כמובן), אשר מדדו את כמות האור ללא קשר למצלמה עצמה (וחשוב מכך - ללא קשר לעדשה), שיטה זו כשמה כן היא - מודדת את כמות הפלש דרך העדשה. גלאי האור של שיטת TTL נמצא קצת לפני מישור הפילם, ומופנה אל הפילם עצמו. כאשר אתה לוחץ על ה Shutter Release (יש לזה שם בעברית ?) המראה תתרומם, התריס יפתח, והפלש ירה. אותו הגלאי יקלוט את כמות האור החוזרת מהפילם עצמו (אתה יכול לראות בעצמך שהפילם מבריק קצת, גם לפני הפיתוח), וכאשר אותו גלאי יקלוט כמות מספקת של אור הוא "ינתק" את הפלש (יורה לו להפסיק). ז"א - בשיטה זו המדידה מתבצעת בזמן החשיפה, תוך התחשבות בכל הסצינה, פחות או יותר (מכיוון שהגלאי קולט אור מוחזר, אין אפשרות לבצע מדידה מאיזור מסוים בפריים). Advanced Through The Lens - A-TTL : עקב מספר חסרונות בשיטת TTL (גם לעבר למה שפירטתי) עלה הצורך בשיפור. כעת ישנו גם גלאי אור בפלש עצמו, ולפני החשיפה (בזמן חצי הלחיצה על ה SR) יורה הפלש פולס אור בעוצמה קבועה מראש, וקולט בגלאי שלו את כמות האור המוחזר. מטרתה העיקרית של מדידה זו היא חישוב המרחק בין הפלש לאובייקט המצולם (למעשה זה הקרוב ביותר, ממנו יוחזר רוב האור), וזאת כדי לסייע למצלמה לחשב את הצמצם המתאים לתמונה (מתוך התחשבות עם האור הכללי). מכאן והלאה, המשך התהליך הוא כמו ב TTL: בזמן החשיפה הפלש ירה, ויפסיק כאשר לגלאי הנמצא מול הפילם יגיע מספיק אור. לשיטה זו אין הרבה יתרונות מעבר ל TTL המקורי (כפי שניתן להבין מדרך פעולתה), ולכן אנו מגיעים לשיטה השלישית, זו שבשימוש כיום: Evaluative Trough The Lens - E-TTL : כאן מדובר כבר בשיטה שונה לגמרי, שאינה משתמשת באור המוחזר מהפילם כדי למדוד את האור. עם הלחיצה על ה SR (לא חצי לחיצה, אלא לחיצה מלאה), שבריר שניה לפני לקיחת התמונה מתבצעת המדידה באופן הבא: הפלש יורה פולס אור קטן ובעוצמה קבועה מראש (הקרוי preflash), ובאותו הרגע נמדד האור המוחזר ע"י המצלמה עצמה. בפרט - ע"י אותם גלאים המשמשים את המצלמה למדידת האור הכללי (ambient). עפ"י קריאה זו המצלמה מחשבת (מראש !) את כמות הפלש הדרושה לחשיפה, ומעבירה מידע זה לפלש. רק כעת (הרי כל זה מתרחש בשבריר השנייה שלאחר הלחיצה ללקיחת התמונה) תתרומם המראה, יפתח התריס, והפלש ירה וגם יפסיק בעצמו (ללא התערבות המצלמה). לשיטה זו יתרונות רבים, בעיקר בעצם העובדה שניתן לבצע את מדידת הפלש מנקודה ספציפית בפריים (אותן נקודות מדידת אור הקיימות במצלמה) ולא מדידה גלובלית. יחד עם ה E-TTL הציגו קנון עוד מספר תוספות (features) שלא היה ניתן ליישם אותן בשיטות הקודמות, ביניהן: FP (Focal Plane) Flash - דרך מסוימת המאפשרת שימוש בפלש גם במהירויות תריס הגבוהות מה X-Sync של המצלמה (כפי שציין komandatore), ו 2nd Curtain Flash - יריית הפלש בסוף החשיפה (לפני סגירת התריס), בניגוד לדרך הרגילה (עם פתיחת התריס). כל זאת על רגל אחת בלבד - לכל אחת מהשיטות הללו יש חסרונות (וכמובן שגם יתרונות, בעיקר לחדשה ביותר), אך באופן כללי ניתן לומר ששיטת ה ETTL "מספקת את הסחורה", וברוב רובם המוחלט של התמונות היא תבצע מדידה נכונה ומתאימה. שאלות, הצקות, ותרומות ל 1Ds תתקבלנה בברכה,
איתי.

udijw

New member
לפליי ולמפקד

המון תודה על התשובה המפורטת.

snow goose

New member
יתרונות ה550ex.

לאחר שבועות של חיפושים בנט החלטתי להשקיע קצת יותר וללכת על ה550ex. ההבדל בין ה420 ל550 הוא לא קטן במחיר (לדעתי פער של 800-1000 ש"ח) אבל לטווח הארוך זה ישתלם לך בהרבה. היתרונות של ה550 לעומת ה420: 1. שליטה ידנית מלאה בפלאש. אתה יכול לברור את עוצמת הפלאש לפי רצונך. 2.ב420 תהיה לך בעיה לצלם עם עדשה רחבה, מתחת ל-24, משום שטווח האור לא יכסה את השוליים. ב550 יש לך תריס מיוחד שנועד לשימוש זה. 3.צילום פלאש ברצף, אתה מגדיר לפלאש את כמות האור ומספר הבזקי הפלאש שתהיה מעוניין לצילום. כך תוכל ליצור אפקטים מאוד מעניינים. 4.עוצמת אור חזקה יותר. 5.אפשרות לברור הגדרות בפלאש כמו ביטול ה-ettl ומעבר לttl ועוד. 6.תצוגה מלאה ומוארת בגב הפלאש המעניקה לך אינדיקציה מדוייקת. (מס צמצם, טווח האובייקט, זום וכו') על הסיגמא לא הייתי מציע לך לגעת, למרות תכונות כמעט זהות בינה לבין ה-550 של קנון הסיגמא סובלת קשות מבעיות וקילקולים טכנים לא צפויים. לא לגעת. ה540ez (דור קודם של קנון), זו הצעה טובה אולם מלבד שאין לו פונקציית ettl אין לו גם high-speed sync וזה כבר נעשה משמעותי, משום שאם תרצה לצלם בחוץ באור שמש במהירות תריס של מעל 125 (תלוי במצלמה שלך), הפלאש לא יהיה מסונכרן עם המצלמה. לך על ה550 ex ואם אתה קצר במזומנית לך על ה-420 אלא אם כן עוצמת פלאש חשובה לך, אז תקנה את ה540ez.

Vintage

New member
ולחשוב...

שרציתי ללכת על ה420EX
אז כמה עולה ה550EX ?

snow goose

New member
בהחלט לא טרנטה...

מקווה שהבנתם אותי נכון. פשוט יש הבדל רציני בינו לבין ה-550. והמחיר לא משקר, כמעט כפליים הבדל בארה"ב. קנון אף פעם לא היו פראיירים. כל אחד והצרכים שלו. ה-420 זה פלאש מצויין ויכול לספק הרבה פתרונות. כל מי שמתעתד לקנות, שיבדוק טוב טוב מה הוא באמת צריך. האינטרנט זה אינציקלופדיה נפלאה לכל נושא לרבות מבזקים. לכן, לא למהר לקנות, לברר פונקציות וצרכים, לבדוק, להיכנס לפורומים בנושא, לשאול ולקרוא. אט אט התמונה תתבהר...(תרתי משמע) בהצלחה !

תומכת ומצטרפת להמלצה - ומוסיפה

שגודל הפלאש ומשקלו-מה שקרוי בלשון העם-'מסתו' גם כן מאוד חשוב - כדי שיתאים לאחיזה יציבה ביד של המצלמה: אין טעם להציב פלאש עצום מידות ורב מסה על מצלמה קומפקטית,קלה כנוצה - עם עדשה כזו - כל האיזון מופר - והצלם חייב להתאמץ שבעתיים כדי להחזיק יציב - וזה כולל פילם ודיגיטלית,כאחת. מצד שני - כל היתרונות של פלאש קומפקטי וקליל נבלעים בים החסרונות - כאשר מצלמים במצלמה מרמת הביניים ומעלה - ומי שמצלם בכאלו - גם צריך בדרך כלל יותר מאשר אופציה אוטומטית בלבד של הפלאש. אז ההבדל העיקרי:קומפקטיות,קלות ו....אוטומטיות ונישלט רק באמצעות המצלמה או מגושמות,בגודל ומסה,...אבל חופש בחירה והמון אפשרויות לשליטה בפלאש -לעצמו ,גם עוצמה - הוא לא 'שורף יותר' אלא ההבזק קצרצר הרבה יותר , ומקפיא טוב יותר - את מה שרוצים,ובהתאם לחשיפה. פלאש הוא לא רק 'נורה' - כפי שפעם ,בימי הטירונות שלי,'הסביר' לי בעל חנות שנורא רצה למכור לי את הטריניטרון שלו - הוא הרבה יותר, אבל, אם הצלם לא צריך ולא מעוניין - חבל לדעתי להשקיע ב'אוסף' תכונות ,שלא יבואו לידי ביטוי ,כי בכלל ישתמש בו רק על מצב 'אוטומט'. כל הפלאשים של קנון - מומלצים ומאוד אמינים,בדרך כלל ולפי דעת הרוב. התואמים....אני תומכת נלהבת באימרה:'כבדהו וחשדהו'-ויש לי כמה סיבות מוצדקות מאוד מאוד מאוד !!! בצילום - כמו בכל דבר - WYPIWYG

למעלה