מעוניין בהמלצה או 2

מעוניין בהמלצה או 2

איפה לדעתכם מבחינת איכות מדריכים לא כסף כדאי לעשות קורס AFF בצפון או בדרום ? ועוד שאלה האם מישהו מכיר שעון עם מד גובה דגם.. CATEYE AT 100 ? האם זה מד גובה כמו שדיברנו בשירשור הקודם שהוא מצפצף? והאם הוא איכותי? ומה השווי שלו כחדש.. בערך..? אשמח אם תציינו איזה סוגים ודגמים של מדי גובה מצפצפים (שלפי מה שהבנתי אלו המצפצפים עדיפים) מומלצים לדעתכם ומה העלות שלהם..?

FalxOri

New member
המלצה למה?

איפה לעשות? אני עשיתי בצפון והיה אחלה ומקצועי, אבל אני גם די בטוח שבב"ש יודעים את העבודה. לגבי השעון שלך, זה יכול להיות אחלה לרוכבי אופנים (לזה הוא מיועד) אבל לא סביר שזה יתאים לצניחה. (70$ באינטרנט) בקשר למצפצפים, אתה שוב שואל שאלות שאין להם קשר לכלום וכדאי שתבין שאתה לא יכול להבין כאלה דברים בלי שהחזקת מד גובה ביד... סבבה שאתה מתענין, אבל יש סדר ללמוד... O

ללמוד אלך כניראה ב

סוכות אבל רציתי לשמוע דעות לכאן ולכאן לאן ללכת .. לגבי שעון זה שאחזיק שעון ביד לא יעזור לי לדעת סוגים ומה טוב יותר או פחות טוב לשם כך צריך זמן ונסיון ולמה לא ללמוד ממנוסים ממני על בשרם לכן אני שואל..

FalxOri

New member
כן, אבל...

כמו שאמרו לך, אתה לא ישר קונה ציוד. יש קורס ושם אתה מקבל הכל, אח"כ כבר תדע פחות או יותר אם זה בשבילך או לא ואז לאט לאט (או מהר, תלוי בתקציב) תשלים ציוד. בשלב הזה, כשתדע על מה אתה מדבר כולם ישמחו לעזור לך כי אם יש דבר שאנחנו אוהבים זה לדבר על צניחות... אבל כדי שלא תגיד שאנחנו לא נחמדים אז יש מד גובה ויזואלי על היד ומד גובה מצפצף ליד האוזן. יש כמה דגמים שעושים את שניהם אבל כמו שארז אמר, לא באותו זמן. תאמין לנו שאנחנו אומרים שברגע שתצנח, חצי מהשאלות יענו מעצמן... O

ארזירון

New member
בחייך ../images/Emo13.gif

אם אתה רוצה לדעת משהו ואומרים לך סמוך עלי, חכה עם זה, אתה היית מקבל את זה בתור תשובה? הרי בתור ישראלים אנחנו רוצים את כל הידע והתשובות עכשיו, ולא אחר כך. כמו שאבא שלי היה אומר כשתגדל - תבין, וגם אז לא קניתי את זה, אני יכול להבין יופי למה השאלות חוזרות על עצמן. ואתם יודעים מה, חלק מהן אומנם לא רלוונטיות לרובנו כי אנחנו יודעים אותם, אבל מה שיודעים תמיד קל, וגם אנחנו היינו צריכים ללמוד מתישהו. וכששואלים אותי אם כדאי לעשות קורס או לא, אני אומר שאם אין איזה 20K לשים על הסיפור הזה, לא כדאי כל כך להתחיל.... 7K על הקורס, עוד איזה 3K על צניחות אחרי הקורס להשלמת רישיון, תוסיף איזה 10K לציוד שקונים מתישהו, והרי לך הוצאה נאותה של 20K... זה לא שיקול קל, וזה בהחלט משהו מחייב. אני מבין את החששות, ואני מבין את הרצון לכל הידע והמידע לפני שנכנסים למשהו לא קטן. מצד שני, אני יכול להגיד בשקט ובטחון שזה הדבר הכי טוב שעשיתי בחיי, ואם צריך למכור כליה כדי להכנס לספורט, אז אפשר למצוא איזה חבר טוב שיתרום אחת

ארזירון

New member
פעם מישהו אמר לי

שאיכות המדריכים לא כל כך חשובה, כנ"ל לגבי סוג הקורס... הרי אתה לא כאן בשביל ה-8 צניחות של הקורס, אלא לטווח הארוך. אז יקח לך 20 או אפילו 50 צניחות (במקרה ממש קיצוני וגרוע) לקלוט מה קורה סביבך....ויהיה לך יקר. אבל אחרי 100 צניחות זה לא ישנה. ואחרי 500 צניחות, אך אחד לא יחשוב אפילו שזה רלוונטי לכלום. אני אישית עשיתי את הקורס ב-skyclub (לפני שהיה פרדייב...) - ואפילו לא AFF, אלא סטטי. סיימתי את הקורס בהצלחה (פחות או יותר) ואז בגלל שהמדריכים היו פשוט כל כך לא נחמדים (או יותר נכון זוועה) אני לא צנחתי 3 שנים. המשכתי בשיטים (לפני שהיה שדה תימן...) אחרי 3 שנים. היום, בערך 4 שנים אחרי, יש לי מעל 1200 צניחות, וזה לא משנה איפה ואיזה קורס עשיתי. אני חושב אישית שאחד הדברים החשובים (ביחוד לחניך) זה האוירה במועדון, כי אם האוירה טובה וכיף לך להגיע אתה תהיה יותר ותרצה לצנוח יותר. אם תגיע למועדון שאתה צריך "לרדוף" אחרי אנשים בשביל יחס, או בשביל שיצנחו איתך כדי שתתקדם, אז ימאס לך מהר מאוד. אם תבוא למועדון שיהיה לך כיף, ותרגיש שאתה במרכז העניינים, רק תרצה לצנוח יותר ולהיות שם יותר. לך למועדונים השונים, שב שם חצי יום ותראה צניחות, נחיתות, שם בסככת קיפול ותראה איך מתנהגים ואיך מדברים ומה האוירה הכללית.... בקשר למד גובה מצפצף בתור שעון - אם הוא מצפצף הוא חייב להיות באוזן. אחרת לא תשמע. ואם הוא שעון אז הוא על היד, אחרת לא תראה. זה שזה שניהם זה יופי, אבל אתה חייב להחליט על השימוש....

השאלה אם באמת (מה דעתכם על זה..)

הדברים השתנו שהם עברו מאילת לבאר שבע מנסיונך בצניחות? לגבי מחלוקת שהייתה על כך שהיה להם לפני שנתיים תמכשיר רחיפה בקרקע בדקתי איתם ואכן היה וצדקתי.. ארזירון אכן אתה צודק תמיד טוב ללמוד ולדעת אז מה אם איני מנוסה.. אני מנסה ללמוד P) ואיפה הנוף יפה יותר? אגב מה אתה ממליץ לעשות קורס AFF הכולל תעודת קיפול מצנח אישי או לעשות קורס זול יותר ולהמשיך בצניחות כנסיון...? מחירים כיום באיזור צפון 6400 כולל 7 צניחות עם מדריכים וקופון לעוד 2 ללא מדריך בבאר שבע 7 צניחות 5990 זה לא כולל ביטוח שעולה כ600 לשנה תשלום לאיגוד 90 לשנה ובדיקה רפואית שבבאר שבע אמרו שלא צריך אם אין שברים וכו מהזמן האחרון ובצפון אמרו שחובה וזה עולה 50 מעבר לכך אמרו לי שמשקפיים חובה לקנות והן עולות 65 זהו מה דעתכם?

oferbar

New member
תגיד

בתור מלאך עם כנפיים בשביל מה אתה צריך מצנח?
אתה הולך להוציא הרבה כסף, אז אל תדאג על משקפיים של 65 ש"ח. יותר חשוב שתדאג איפה הכי בטוח לצנוח, והיכן תקבל את ההדרכה הטובה ביותר. אח"כ תתחיל להתסכל על הנוף, למרות שדי מהר תתחיל לראות שמיים למטה ואדמה למעלה
שיהיה בהצלחה

האמת שכל אחד ממכם...

לא מוכן מסיבות אלה או אחרות לצדד במועדון אחד מתוך ה2 ככה שאיני יכול לדלות מידע ממנוסים בנושא כי הם לא מוכנים לתת פידבקים לכזה או אחר.. מבחינתי ומבירורים שעשיתי לפי ההמלצות שלכם להתמקד בקורס והעלות עד רשיון A ולא בשאר אלא רק לאחר הקורס שבו ארכוש מידע שניהם נותנים פחות או יותר אותו דבר לפי מה שהקורס נותן .. חייבים להיות שיקולים למה פה או למה שם ואיני מצליח לדלות ממכם תמידע הזה מסיבות שלא מובנות לי .. לצערי אצטרך ללכת עלה בבאלה על מזל היות וממכם אין ולו תשובה אחת למה ללכת למועדון כזה או השני מהנסיון שלכם.. כל פעם נתקלתי בתשובה לא אומר לך איפה לעשות... או לא אמליץ לך על מקום זה או אחר תבחר לבד... או תברר פרטים .. אז הפרטים שהם נותנים זה מחירים וכ"ו על פי מה אני אמור לקבוע לאן ללכת ומה יותר כדאי היות והם אותם מחירים ? זה בהסתמך על ההצעות שלכם לבדוק את פרטי הקורס ולא פרטי התחביב רק לאחר העברת הקורס יהיה לי מידע יותר פתוח והשאלות יהיו יותר מחודדות גם לפי ההמלצה שלכם אי אפשר לבדוק כי אינכם נותנים המלצות וסיבות לכאן או לכאן.. יום נעים .. ולא ה65 שקל לא עמדו כאופציה לאן ללכת רק ציינתי שזה עוד פרט שעלה בשיחה כמו כן איפה ומה המחיר של ביטוח לצניחה חופשית ואיפה כדאי לעשות ומה העלויות לא קיבלתי ממכם מידע.. או מה ההרחבה לביטוח שיש לי ביטוח חיים כזה או אחר בעבודה.. או כל דבר אחר שכן צריכים להתחלה... אני מודע לזה שאתם מנוסים ואולי במבט כזה או אחר אני נשמע לא מנוסה טיפש או חסר ידע... אז כן אני חסר ידע ולכן אתם פה שואל מתעניין וקצת מציק :)

YakirD

New member
אם אתה שואל..

אם אתה שואל אתה צריך גם להקשיב...עניתי לך על שאלת ההרודיום שהיה באילת. זה נכון! היה הרודיום ("מכשיר רחיפה") באילת, אני אישית עשיתי שם קורס. אין יותר!!! נסגר, פורק,נמכר! המועדון נסגר ונפתח בשדה תימן ליד באר שבע כעבור שנה. על הנוף אתה יכול ללמוד מהתמונות כאן בפורום (אם הרקע כחול התמונות צולמו בפאראדייב ועם מדברי כנראה שבסקייכיף. אתה יכול גם להכנס לאתרים של שני המועדונים ולראות תמונות בגלריה. כמו שהחתונה פחות חשובה מהחיים אחריה כך גם קורס הצניחה...לא משנה איפה תעשה את הקורס, משנה אם תמשיך לצנוח אחר כך. נוף זה דבר נחמד אבל אוירה על הקרקע חשובה הרבה יותר (אני מבטיח לך שלא תצליח להתעמק בנוף בצניחות הקורס) כבר כתב לך משהו לפני " לך לשני המועדונים, תראה איפה נחמד לך ותחליט" כאן בפורום כותבים כמה עשרות אנשים עם כמה מאות דעות ככה שלא נראה לי שתקבל תשובה טובה. קורס AFF הוא הקורס המומלץ היום בשוק הצניחה. יש גם קורס IAD שבוא קופצים קפיצות אוטומטיות ולאט לאט עולים בגובה. הקורס יותר זול אבל לדעתי הרבה יותר קשה והרבה פחות טוב. יש משהו מרגיע בקפיצה עם מדריכים. תעודת קיפול מצנח...לא ידעתי שיש כזה דבר... כל צנחן שמכבד את עצמו מקפל לעצמו את המצנח...אם יש תעודה אז גם אני רוצה אחת!! תשלום לאיגוד הוא 300 ש"ח לא יודע איך הגעת ל-90 (אולי דפקו אותי). מקוה שקבלת קצת תשובות ושתהנה מהקורס. שמיים צבעוניים יקיר

90 זה כי חורף

למיטב ידיעתי התשלום לאיגוד עבור חניך זה 90 ש"ח לצנחן זה 300 לשנה ואם טעיתי יתקנו אותי יודעי דבר

ארזירון

New member
משנה מקום משנה מזל?

אני לא חושב שבאמת המחיר זה השיקול....הבדל של בערך 300 ש"ח בשיקול הכללי לא יהרוג אותך מצד אחד, וכשחושבים על העלות הכוללת של הסיפור הזה אז זה באמת שולי.... אומרים שהצניחה הראשונה עולה 200$, ואח"כ זה חצי מהמשכורת לשאר החיים
אני בטוח ששדה תימן זה אחלה מקום, צנחתי שם פעם אחת בלבד. בקשר לנוף, מתרגלים לשניהם ושניהם מרשימים. בקשר למכשיר רחיפה - wind tunnel - אני יודע שהיה באילת, הייתי שם
אני גם שוקל לטוס לארה"ב כדי לרחף וללמוד באחד קצת יותר מקצועי, גם היום. אני חושב שזה מאוד עוזר, ומשפר יכולות בכל שלב. תעודת קיפול זה לא משהו באמת רלוונטי, שהרי אתה תדע לקפל בכל מקרה. אלא אם אתה מתכוון לתת למקפלים לקפל לך את המצנח מהיום ועד עולם....ובטוח שבשלב מסוים תגיע למועדון כלשהו בעולם שלא יהיו בו מקפלים, ואז מה? אז אתה תלמד לקפל בשלב מסוים, וזה לא בעיה. למכור את זה כחלק מהקורס - ויסלחו לי שני המועדונים - זה פשוט מגוחך. משקפיים - או gogles כפי שהם נקראים בפי הצנחנים - אתה חייב. אתה לא תצא מהמטוס בלעדיהם, ואתה לא תיקח של אחרים. הוצאה קטנה, נחוצה, ולא משמעותית. אתה גם תחליף אותם כל כמה זמן, ותמצא כאלה שהם מתאימים יותר, נוחים יותר, יפים יותר, כהים יותר, ורודים יותר, או כל דבר אחר שתרצה. שאלות? מה שחשוב זה שפשוט תבוא לצנוח כבר, לא משנה כל כך באיזה מועדון תתחיל, העיקר שתצנח קצת בשניהם בשלב כזה או אחר...לפחות כדי להכיר את הקהל שקופץ להנאתו ממטוסים בארצנו הקטנה, אך מרובת הויכוחים והפוליטיקה המעוותת.

Ron Miasnikov

New member
i think

that Yoav is the angle, otherwise i can't explane his wishes to see this going on and on and on and on.. yalla

YoavR

New member
זה היה מיועד ליקיר

והכוונה אישורים מהאשה לגבי צניחות לילה... בלו סקייז

noamk

New member
ולשאלותייך.

א. אנחנו משתדלים לא להמליץ פה בפורום על מועדון א' או ב' בשל הגינות כלפי שני הצדדים. ב. עוד לא מצאתי מד-איכות-מדריך אלקטרוני לכן השאלה קצת קשה. לכשצנחתי, צנחתי בעיקר בפראדייב, ורוב המדריכים שם ברמה סופר-איכותית, והייתי מפקיד אצלהם את אחותי. לקורס בלבד כמובן. את הקורס עשיתי בדרום לעומת זאת. ג. CATEYE AT 100 - ברומטר למטפסי הרים, ואינו מתאים לצניחה חופשית. ההבדל העיקרי הוא שבטיפוס אין צורך שמהירות המעקב של המכשיר אחר הגובה תהיה גבוהה - ברומטר אלקטרוני לצניחה מתעדכן בגובה, 30 פעם בשניה בממוצע, ועוד שברומטרים לטיפוס יותר איטיים. ד. איכותי - אין לי שמן של מוסך. ה. מחיר - באינטרנט ראיתי שזה עולה 70$. ו. סוגים של מדי גובה: 1. חברת Altimasmter עושה כמה דגמים 2. FT-50 - עתיק אך אמין 3. Ro. 4. Digitude - דיגיטלי 5. ויש עוד. ז.סוגים של מדי גובה, בעלי יכולות אודיבליות 1. Neptun - כ-250$ 2. Pro-Dytter/Pro-Track. מחיר משתנה בין 165$\290$ 3. SkyTronic - כ- 200$ 4. Time-out - אין לי מושג. כל המחירים ע"ס אומדן, בדולרים, ובארה"ב (לפני מע"מ). אם שכחתי דגמים נוספים - מתנצל.

למעלה