מעוניין בדתייה

Pixy led

New member
האמת... לא מסכימה.

אני באה מבית שהיה, בתחילתו, מאד חילוני, ועד היום מתקיים ככה בחציו. אמא שלי בתהליכים של חזרה בתשובה. מבחינתי, אם ככה... אני רואה את שני העולמות. את ה"פמניסטיות ששורפות חזיות" ואת "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך", ושניהם מוצאים חן בעיניי. הדת היא הרבה יותר מאוסף של פקודות אקראיות וחסרות שחר, ויש בה חכמה ופילוסופיה שקשה להתעלם מהן. מה שעושים עם הדת... מה שאנשים מסוימים מחליטים לכפות על עצמם ועל אחרים, זה כבר נצול לרעה של הדברים הטובים שבדת, ואת זה עושים עם כל דבר. תמיד יהיו אנשים שינצלו משהו לרעה, כנראה. כך או כך, נכון שכן, בדת יש שוביניזם וכו', אבל יש בה גם דברים מדהימים אחרים, וצריך לבחור במה להשתמש, כך ש"דת" זו ממש לא מילה נרדפת ל"אישה צייתנית ונשלטת". וגם אם הדברים נאמרו בהומור... חשבתי שזו במה לא רעה להגיד את דעתי. הממ.

אייבורי

New member
מממ

ניתן לך זווית ראיה אחרת על הדת. מבחן הכוח, תבחני אותה כדרך להשגת שליטה על המונים יצירת כוח לאליטה קטנה. תחשבי על זה

Pixy led

New member
כבר חשבתי. ../images/Emo3.gif

אבל שוב, לא מדובר כאן על הדת כרעיון או כאורח חיים, אלא על מה שקבוצה מסוימת של אנשים עשתה ממנה. נכון שבסך-הכל, היישום של הדת נקבע על-ידי אנשי-הדת, אבל הם מגוונים בהרבה מאותה אליטה קטנה שיוצרת שמוש לרעה בכוחה. הרי גם בעזרת אידאלים אפשר לשלוט בהמונים (למשל, האידאולוגיה הנאצית, אם לוקחים את הדוגמה הקצונית), ואף-אחד לא אומר שאידאלים כרעיון כללי הם דבר רע, וגם ברוחניות אפשר לעשות שמוש לרעה (הגורואים המטורפים למיניהם שסוחטים כספים מאלה שהולכים בדרכיהם), ועדיין - הרוחניות לא עולה על המוקד. משום-מה כשזה קשור לדת, הצד המכוער מתבלט לעין-שעור ובוחרים להביט רק בו. לדעתי... חבל.

אייבורי

New member
נכון

ולכן כל מי שמספר לי שיש לו את הסוד להבנת האושר העולם. ישר אני חושב או שהוא שקרן או טיפש אבל הכי נורא, רודף כוח. מסכים עם כל הדוגמאות שנתת כולן הןאותו דבר.

gidionline80

New member
כאתאיסט גמור שסרב לעשות בר מצוה

אני חושב שדת היא מלה נרדפת לכסף שזה הביי פרודקט של הכח אין אני שופט אנשים לפי חיצוניותם יש מקועקעים שיתגלו כשמרנים צרי מח ויש דוסים עם עולם פנימי ויצרי קסום ועוד דגמאות למכביר. כמו גם מראה חיצוני של זוגיות שתארה יפה פומלית מאד נכון. ולגבי הפילוסופיה פיקסי זו מניפולציה מתוכמת שיש לה שם-אינדוקטרינציה שואב אבק של נשים (במקרה זה) שממירים אותן לשמש מכונות לידה אבל מי שמאושרת מכך מי אני שיבקר.

אייבורי

New member
וואלה כמעט הסכמתי איתך

אבל מה הקשר לפילוסופיה האם היא לא שם בכדי שנחקור ונלמד

כדאי להפריד בין

הדת לבין הפוליטקה של הדת. בין הדת לבין דתיים מסויימים שהרי גם אטאיזם על אף הסטירה הפנימית המילולית זה דת. אני למשל אטאיסט אדוק :)

אייבורי

New member
לא חושב שניתן להפריד

דת היא פוליטקה דת היא כוח גם אני אטאיסט רק שהיא הדוקה

אני אנליסט

והיא הדוקה, ביחד אנחנו מבצעים אנליזה הדוקה ומעמיקה, ממש MRI דת בהקשר של השקפת עולם ופילוסופיה זה דבר אחד דת בהקשר של מניפולציה של אנשים בידי מנהיגים זה דבר אחד יצר הרע כאופי, כדבר מולד, חל גם על מנהיגים מושחתים, אולי ההבדל בין האמונות השונות נובע מהצורך "למכור" או להכיל אותה על אנשים אחרים. בכל מקרה זו לא שיחה שיכולה להסתיים בהכרעה לוגית ברורה. אני אטאיסט אדוק :) כלומר דיקטטור נאור, (((((:)))))))) כמה הרבה חרטה (חרטא ?) יש במילים ((((:)

למעלה