אני אישית לא חושב שתהיה מעוניין לקנות איגואנה אחרי שתקרא את דפי המידע שיש בין מאמרי הפורום ועוסקים בגידול איגואנות ירוקות בשבי. וחשוב מאוד שתקרא אותו לפני שתעשה טעות ותרוץ לקנות איגואנה ירוקה. איגואנה ירוקה היא האיגואנה הנפוצה ביותר בשוק חיות המחמד ויתכן מאוד שיש קוראים לה גם איגואנה מצויה, למרות שאני לא זוכר שנתקלתי בשם זה בספרות.
איגואנה ירוקה היא הנפוצה מבין האיגואנות הניתנות לגידול בארצנו... בנוסף יש את הספיני טייל ,spiny tail iguana, קטנה באופן משמעותי מהירוקה וניזונה בנוסף לירקות גם מחרקים שונים..
תאמין לי מנסיון... (של 6 איגואנות בחיי הקצרצרים..) חיה שבסלנג הייתי קורא לה מעפנה.. למרות שאני כרגע מגדל זוג(מדהימות!!) מבחינת גידול הן לא נוחות ודיי קשה לגדל אותן.. כמו שכבר נכתב כאן... יש מאמר מצויין באקזוטיק פטס... אל תתפתה לקנות אחת משום שהמוכר בחנות אומר שהיא נהדרת ויש לו עוד 100 כאלו במחסן האחורי.. לפי דעתי כדאי לך לבחור בזוחל אחר (ויש מספיק פה..) אבל זה תלוי לפי ניסיונך... אם אתה רק מתחיל בגידול זוחל הייתי ממליץ לך על השממית המנומרת(שאני בעצמי מגדל הרבה.. והן נהדרות וקלות מאוד לגידול..) אבל אם אתה מנוסה... אני בטוח שתוכל לבחור בעצמך
בשום צורה שהיא. הן תוקפניות מאוד והן אוכלות יותר מזון מן החי מאשר מהצומח. אני מצטרף להמלצה על שממיות מנומרות ומוסיף שחרדונים מזוקנים הן חיות מחמד נהדרות.
אנא כך בחשבון שחרדון מזוקן אכן חיה נהדרת לבן אדם שרוצה להתחיל(ימליץ לך צחי מפארק הזוחלים..) אני אישית לא המלצתי עליו(למרות שגידלתי 5) משום כמות המזון שהוא צורך... והכמות הזאת היא אינה הכי מתאימה לאדם שרוצה להתחיל.. עוד חיה שמתאימה למתחיל היא לא מאשר ה... חומט כחול לשון לטאה שבאמת צורכת מעט מאוד טיפול וצומת לב.. אך בעייני טיפה משעממת עדיין. לטאה שגדלה לגודל יפה עם צבעים מרשימים והתנהגות נהדרת כלפי אדם. אך... מתחת לכל דבר מושלם יש ככה .. "עוקץ" והפעם.. זה המחיר. 700 ש"ח נחשב למחיר טוב לבייבי
בארה"ב חרדון מזוקן זו לטאת המחמד הנפוצה ביותר והמומלצת ביותר למגדלים מתחילים. ושממיות מנומרות נמצאות באותו האזור. גם כלב צורך הרבה מזון וטיפולים וטרינרים והוצאות נוספות. השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע בחיית המחמד שלך.
אני בטוח שמגדל מתחיל יעדיף התחיל עם לטאה כמו לאופארד(שלפי דעתי עדיפה בהרבה מחרדון מזוקן חוץ מהחיסרון שהינה חיה לילית.) מאשר חרדון מזוקן(בלי שום זלזול בדעה שלך..) אני חושב... למרות שהמזוקן הרבה יותר פעיל ופי 100 יותר מהנה לצפות בו.. יהיה עדיף להתחיל עם לאופארד..