חיי המעונות הפרועים!!!
אהלן!!! היתרונות של המעונות בטכניון, לדעתי, ביחס לחסרונות הם גדולים! את שנתי הראשונה עברתי בנווה עזה, הרושם הראשוני הייה זוועתי,כשנכנסתי לחדר בפעם הראשונה, כמה ימים לפני תחילת הלימודים, לא יכולתי להשאר שם יותר מכמה דקות, פשוט יצאתי משם בסערת רגשות ונסעתי הביתה. החדר הוא חדר לשלושה אנשים, עם מקרר קטן, וריהוט מיושן. את את שותפי הכרתי לפני תחילת הלימודים, וזה אולי מה שעזר לי להתגבר על השוק הראשוני. כמה ימים מתחילת הלימודים כבר התחלתי להתרגל. המיקום של המעונות הוא מאוד נוח(5 דקות מהקמפוס), והחדר כבר לא נראה צפוף ומזוויע כמו בהתחלה. המקלחות הן מקלחות משותפות, והיחס הוא להערכתי כ10 אנשים למקלחת אחת(בכל ביתן יש 30 חדרים של 3 בכל חדר, ו9 מקלחות). אז צפיפות במקלחות אין, ובדרך כלל שרציתי להתקלח אז הייתי מוצא מקלחת פנויה. בקשר למטבח לא יצא לי לבלות בו הרבה כי עד עכשיו(סמסטר רבעי) אני מתקיים בדרך כלל מאוכל מוכן כשאני בטכניון, יש מספיק מקומות לאכול צהריים, ובערב מזמינים פיצה כל החבריה, או מסתדרים איכשהו, בכל אופן גם במטבח אני לא זוכר שהיה לחץ מיוחד. החל מהשנה, גם מעונות עזה מחוברים לרשת הטכניונית, שזה אומר חיבור לאינטרנט מהיר(מאוד מאוד מאוד מהיר, בערך פי 10 יותר מהיר מהאינטרנט המהיר של בזק, הגעתי כבר למהירויות של מגה לשנייה...

, חשמל ללא הגבלה(הם מבקשים שלא להגזים) וחיבור לכבלים. היתרון המהותי במעונות לדעתי הוא חיי החברה, בסוף יום הלימודים חוזרים לחברים, נעזרים האחד בשני, הולכים לסרט, או לכדורסל או כדורגל, זה כמו טיול שנתי שלא נגמר...

העלות של כל העסק הזה היא פחות מ-300 שקל לחודש בנשה הראשונה, מחיר סמלי ומגוכך... אלה ששוכרים דירה ליד הטכניון אמנם מקצרים טווח אבל לא נהנים מהיתרונות הרבים של המעונות, שכר הדירה לבדו מגרד את ה-1000 ש"ח על זה צריך להוסיף ארנונה חשמל וטלפון. הקרבה היא לא אותה קרבה, 15 דקות הליכה מהקמפוס ו5 דקות הליכה מהקמפוס זה לא אותו הדבר! אי אפשר "לקפוץ" לדירה לקחת ספר למשל, כי כל מסע כזה יקח חצי שעה שזה זמן מבוזבז, בנוסף אין את החיבור לאינטרנט שהוא מאוד חשוב כמובן(כל התקשורת של הטכניון עם הסטודנט מבוססת על האינטרנט, מהתשלומים ועד שעורי הבית והציונים) ואין כמובן את חיי החברה של המעונות, התושתפים בדירה אם יש כאלה יכולים להיות ממסמטר אחר, יכולים להיות בכלל מאוניברסיטת חיפה(יש לי חבר שזה היה המקרה שלו), או שיכולים להיות סתם אנשים שמחפשים את עצמם. כל זה בשנה הראשונה, החל מהשנה השניה המעונות הם כמו דירה לכל דבר, אני גם כיום בדירה של 6 אנשים, 2 בכל חדר, יש מקלחת, 2 שרותים, מטבח ומקרר גדול, סלון וכל שאר הפריבילגיות, בקיצור אחלה מקום! בקשר לקריטריונים הכלכליים, יש גורמים רבים, גם גורם המרחק משחק תפקיד גדול...אני לא יודע בדיוק מהו הסף הכלכלי, מה שאני יכול להגיד הוא שאני מכיר אנשים שההורים שלהם מקבלים בסביבות ה-30,000 ש"ח ביחד, והם לא קיבלו מעונות מסיבות של אי התאמה כלכלית, אבל עדיין, זה מאוד כללי ולא מדעי...

) מקווה שעזרתי... בהצלחה!!!