מעונות בטכניון

bodas18

New member
מעונות בטכניון

לעתודאים שלומדים בטכניון וקיבלו מעונות: אני גר בשרון, משמע אם אני אתקבל לטכניון אני חייב מעונות, אחרת אני מוותר על הטכניון (כי החלופות לא באות בחשבון - שכירת דירה, לנסוע כל יום וכו´). בכל מקרה, זה לא ממש מעניין אתכם, אז השאלה: האם יאפשרו לי מעונות בטכניון רק על סמך המרחק? הבנתי שהקבילות היא תוצאה של שני קריטריונים - מרחק ומצב כלכלי. אם אתה לא עומד בקרטריון מסויים אז זהו? הלך? אין התחשבות שונה לעתודאים שלא יכולים לשכור דירה או שלא רוצים בגיל 18 לשכור דירה? תודה.

פלטרון

New member
מצב מטופש שלא הבנתי אף פעם ...

אחד מן הקריטריונים ( וירחיבו על כך יותר , מי שממש יודעים וביררו בנושא ) הוא מצב כלכלי .. של הוריך !! ואני שואל - מה הקשר ?? ואם אבא מתכנן על טיול מסביב לעולם עוד שנה ... מה שאני מנסה לומר - אני חושב שזה ממש טיפשי ( במיוחד עבור מי שהוא כבר בן 25-28 ) , לשאול למצב הכלכלי של ההורים . עפ"י חוק , במדינת ישראל מחוייב הורה לתמוך כלכלית בבנו עד גיל 18 ( + לימודים להשכלה גבוהה , עד כמה שאני זוכר ) . אז נכון שהחוק הנ"ל הוא לטובתו של ה"בן/בת" , אבל שהטכניון יקבע את הזכאות שלך למילגה או מעונות על סמך ההורים ... ועיצה בשבילך - אם אתה מכיר מישהו שגר יותר רחוק ( נניח , ירושליים , ב"ש ) , אז תוכל לשנות חוקית ( אני חושב שבמשרד הפנים ) את כתובתך הרישמית (להסביר שעברת לגור עם סבא / סבתא / דודה .. ) , ואז לקבל מעונות ביתר קלות ... אני לא בטוח אם בטכניון יאהבו לשמוע שיש אנשים שעושים את זה .. אז מה - בעייה שלהם ! אגב - אני ממש לא הייתי ממליץ על לעשות כך . נראה לי שזה ממש מסבך את החיים , ובפרט בגלל היותך עתודאי , יתכן וגם הצבא "יחשוב" שעברת דירה .. ואז יגיע התחקיר הבטחוני ( לקראת חזרה לשירות ) ... נראה לי שזה יותר מידי צרות . אני במקומך הייתי הולך על דירה שכורה באיזור ( אם אתה יכול להרשות זאת כלכלית ) . יותר נוח , ויותר סימפטי . המילה "בית" מקבלת משמעות . בהצלחה בלימודים . נ.ב. עוד פרט לסטטיסטיקה ... זמן נסיעה קריות-טכניון (תחבורה ציבורית) .. כשעה . זמן נסיעה נהרייה-טכניון ( יש קו ישיר , או כמעט ישיר .. או לפחות פעם היה ) - הרבה פחות משעה ( נראה לי כי זמן הנסיעה של הקו היה כ- 40 דקות .. ) . מגורים בקריות - אוטומטית ´אין´ לך מעונות ! מגורים בנהריה .. מעונות אופציה אפשרית בהחלט !

bodas18

New member
תודה

אז אני מנ יח שנדפקתי.... באמת לא הדיוני לקשר בין ההורים אלי, אבל אם זה ככה ואני לא ארבל מעונות אני אוותר על הטכניון. בגיל 18 אני לא הולך לשכור דירה...... גם אין לי מאיפה לשכור דירה (מבחינת כסף, זמן ללכת לבדוק דירות וכו´). תודה בכל מקרה.

atudaman10

New member
אם אתה הולך לפסגות...

מובטחת לך זכאות למעונות במשך 4 שנים מלאות בטכניון (לא תשלום על מעונות, רק זכאות)

למעלה