מעון לגברים מכים

s h o o s h a

New member
מעון לגברים מכים

בבית דו-משפחתי בשכונה של מעמד הביניים במרכז ישראל עומד להתרחש ניסוי חברתי חריג. בבית יגורו מהנדס, שף, שני שוטרים, מנהל חברה ושבעה גברים אחרים. "כל אחד מהם נראה כמו השכן ממול", אומרת דוריס מור, מנהלת הוסטל ניסויי לאסירים משוחררים שריצו עונשי מאסר על הכאת נשותיהם, או על מה שהיא מכנה "אלימות אינטימית".

תכנית נכונה

אני באופן עקרוני מקבל את תכנית השיקום בתנאי כמובן שאכן האסיר ריצה את מלא העונש שהוקצב לו. אם הבנתי נכון מהמאמר, תהליך הראיונות מתבצע כשהאסיר עדיין בבית הכלא ואילו תהליך השיקום יתבצע רק לאחר השחרור המלא. אני מתנגד נחרצות לשיקום שבא במקום עונש. קודם כל שישלם האסיר את חובו ורק אחר כך שישתקם. לגבי המיקום קיימת כאן בעייה רצינית. מצד אחד התהליך הנכון הוא לשקם את האסיר בסביבה טבעית ולא במקום מבודד ונידח. מצד שני מה יהא על תושבי השכונה המפוחדים? הסוגיה איננה פשוטה ואני יכול להבין את ראש עירית ראשל"צ ואת תושבי השכונה המתנגדים לכך בכל תוקף. אני אישית תומך גם בבחירת המיקום למרות החששות וזאת מהסיבה שהפשע שבו מדובר (למרות הסתייגותי הנחרצת מהמילה המכובסת "אינטימי"), הינו לפחות לכאורה ולמרות חומרתו, פשע שאין בו משום סכנה לציבור הרחב, למרות שאף פעם אי אפשר לדעת ואין תעודת ביטוח לשום דבר. בכל אופן לא מדובר באנסים וברוצחים המסתובבים חופשי. מצד שני, השיקום עשוי לפתור או לצמצם באופן ניכר את הבעייה אצל אותם גברים מכים ובכך החברה כולה תצא נשכרת. שבת שלום.

שילה1

New member
'צטערת.לא מאמינה בשיקום של

העוברים עבירות "אינטימיות"-הגדרה ממש לא מתאימה. אסירים משוחררים-ריצו את עונשם,שלמו את חובם לחברה,וכעת יקבלו עוד עידוד,עוד סוכריה? וכל זאת על חשבון משלם המיסים? יירצו-יפנו לטיפול בעצמם,על חשבונם. ואגב,רואה יקר,מדובר באנשים שנידונו על עבירות אחרות גם. והכאת נשים-שקולה בעיניי לרצח:כאן רוצחים את אישיותה,גורמים לנזק נפשי לאישה ולילדים,הנפש מבחינתי שקולה. העבירה חמורה,שקולה בעיני לרצח ולאונס.ממש כך!

ובכל זאת צריך לנסות

הפעם אני חולק על דעתך. אז נכון יש לי כמו לכולנו השגות כבדות על חומרת הענשים, אך משהם נפסקו ובוצעו עד תום והאסירים שוב חזרו לחברה ואולי אף לביתם ולנשותיהם, נשאלת השאלה, אז מה עכשיו? מה הלאה? תפקידו של בית הסוהר הוא בעיקר להעניש, להרתיע ולמנוע מהציבור את הסכנה מאותם העבריינים הכלואים בו, אך אין הוא פותר את הבעייה שבגינה האסיר נשפט. לשם כך יש צורך בפעולה משלימה. להבדיל, בגין צבירת עברות תנועה חייב הנהג העבריין לעבור קורס בנהיגה מונעת. הוא אמנם נקנס ואולי אף ישב במאסר, אבל מה אם רענון בנושאי תעבורה? אולי הקורס הזה ימנע ממנו לבצע שוב את אותן העברות? כך גם לדעתי צריכה המדינה לנהוג עם עבריינים כגון בעלים המכים את נשותיהם. לאחר ביצוע העונש עליהם לעבור "השתלמות", "סדנא", או משהו דומה. יתכן והם בצעו את מעשיהם הנפשעים בגלל מנטליות פרימיטיבית שהם עצמם חונכו בבית הוריהם. אולי הם חושבים שגבר אמיתי צריך להטיל מרות על אשתו בדרך הזו. אולי הם חושבים שזו שיטת חינוך מקובלת. התכנית אמורה להנחיל להם תובנות חדשות וללמד אותם להשתלט על היצרים. ואם אפילו לחלק מהעבריינים היא תביא תועלת, אז אולי נחסוך בכך מעשי אלימות נוספים בעתיד.

שילה1

New member
בגדול?כל דרך שתמנע אלימות לגיטימית,

כי זו הרי המטורה. אישית-מאמינה בחינוך,החל מגן ילדים,בשילוב שוטרים בהרצאות בבתי הספר כשגרה,במסגרת שיעורי אזרחות,ובענישה הולמת,לא רק של מערכות המשפט,אלא גם בבתי ספר,למשל.

הומו a

New member
...

הכאת אישה זה דבר מאוד חמור, אבל אין מקום לדמות רצח ואונס לזה,למרות שהפגיעה הנפשית עצומה.

שילה1

New member
פגיעה נפשית-זו הפגיעה המורה ביותר.

לאנוס את האישיות,לרצוח רגשות.לא חמור בעיניך?

הומו a

New member
איני מזלזל בפגיעה נפשית

אלימות במשפחה זה אלימות מאוד קשה, אף אחד לא חולק על כך, אבל לדעתי לא צריך לדמות את זה לרצח ואונס כי זה מספיק חמור בפני עצמו.

הומו a

New member
הכל מתחיל וניגמר בחינוך ובסובלנות

גם רצח ואונס וגם אלימות במשפחה נובע מאותו יצר שטני של חינוך לקוי, ואדם שמגיע לשפל המדרגה לא מבחין מה הוא עושה, במילים אחרות אדם שמכה את אישתו מסוגל לרצוח או לאנוס,

שילה1

New member
אכן זה בדיוק הרעיון,ותודה לך שירדת

לעומק דעתי. גמר חתימה טובה לכל חברי הפורום,וגם לך!

הומו a

New member
גמר חתימה טובה

אומנם אני לא מבין את המשמעות של "גמר חתימה טובה" אבל אני יודע שככה מברכים האחד את השני... אני הייתי מעדיף לברך אותך ב...שנה טובה שנה שתצליחי להגשים את כל השאיפות שלך. אמן.

למעלה