מעון יום שיקומי

מעון יום שיקומי

שלום קוראים לי אתי ואני חדשה פה. יש לי ילד נדיר כבן שנתיים שהיום קבלנו תשובה סופית אחרי אין סוף איבחונים שהוא אכן סובל מPDD . קצת קשה לעיכול אבל עכשיו אחרי כל הדמעות אנחנו רוצים רק בטובת הילד . אני צריכה בבקשה המלצה למעון יום שיקומי באיזור המרכז. קבלתי המלצות חמות על אלוטף בפתח תקווה וגם על עזר מציון בבני ברק. מישהי מכירה מנסיון את אחד משתי הגנים ויכולה להמליץ ? אנחנו בלחץ נוראי כי כבר המקומות נתפסים. תודה רבה מראש

POOH*

New member
ברוכה הבאה...

לגבי שיבוץ למיטב ידיעתי מי שמשבץ זו הרווחה מהאגף לאדם עם אוטיזם בת"א.

ובשלב הזה אכן הרבה מהאלוטפים כבר מלאים.

אין לי מושג לגבי שני אלו ששאלת עליהם.

אנחנו נהיה בהרצליה.

חיבוק גדול גדול
ובהצלחה לכם...
POOH

ברוכה הבאה! גם אני חדשה כאן

הי אתי,
אני מהצפון ולצערי לא יכולה להמליץ על המסגרות שציינת, אבל אני באותה סירה - גם קיבלנו אבחון לאחרונה ואני מנסה לעכל.
ממה שידוע לי המעונות השיקומיים עובדים בקיץ עד ה-8.8 ולכן עוד ניתן ללכת לראות את המעונות בפועל ולהיפגש עם הצוות החינוכי והטיפולי. זה מה שאני עשיתי (ראיתי שני מעונות) והתגבשה לי העדפה אינטואיטיבית מאוד חזקה לגבי אחד מהם. למרות שהמלצות זה גם חשוב מאוד כמובן.
תחזיקי מעמד!

שלום
גם אנחנו חדשים

כל הסיפור הזה מלחיץ ומבלבל, אם כי עם הזמן אני מתרגלת ונראה לי שזה לא כזה נורא.

אנחנו קיבלנו את האבחון המודפס לפני חודש, וכרגע תקועים בהמתנה לאישור של בטל"א, שבלעדיו אי-אפשר לשבץ אותנו בשום מקום, וגם לא לשמור לנו מקום, מתברר. זה כל הקודם זוכה, והרבה מעונות כבר התמלאו. ובבטל"א עוד לא החליטו אם יוותרו לנו על וועדה או לא. ביקרתי שם כבר 4 פעמים לנדנד. כל הפקידות היו מאוד נחמדות אמפטיות, אני חייבת לציין לשבחן, אבל אישור עדיין אין.

קחי בחשבון שבכלל לא בטוח שעד שתקבלו את האישור תהיה לכם איזושהי בחירה, או בכלל מקום איפשהו. סביר שאיפשהו כן, אבל לא מבטיחים כלום (ממש מתבאסת להעביר לך את המידע המעצבן הזה, אבל כדאי שתדעי
)

מה שכן, ברגע שאתם רשומים ברווחה ופרטיכם מועברים ליחידה שאחראית לזה ביפו, לפחות אמורים לתת לכם עדיפות במעון שהכי קרוב אליכם על פני ילדים שמגיעים מרחוק (כלומר, לא למסור את המקום שלכם לילד שמגיע ממרחק שעה נסיעה, רק כדי לשבץ אתכם אחר-כך במרחק שעה נסיעה מכם...)

דיברתי עם המפקחת בדיוק אתמול, ואלו היו המסקנות מהשיחה. אם את רוצה, אני יכולה לשלוח לך את הטלפון שלה ותדברי איתה אישית - שלפחות תהיה מודעת לקיומכם, אם שאר הבירוקרטיה מתעכבת. היא גם תוכל לומר לך באילו מעונות באזורכם יש עדיין מקום לפחות נכון לשניה זו, ותוכלי לבקר שם ולהתרשם.

בהצלחה עם הכול, ויהיה בסדר!

עדן1004

New member
גם אני חדשה פה

7 ח' אחרי שפניתי לרופאת הילדים וביקשתי הפנייה לקלינאית
הסתיים האיבחון שלנו , גם אצלינו נדרשו המון המון פגישות
ועוד חוו"ד כדי לאבחן סופית.
העצב והדמעות עדיין פה אבל בעיקר ממקדת את האנרגיות
בתהליך הרישום לאלוטף, הפשוש בן שנתיים.
האיבחון עדיין לא בידי כך שמקווה שביום ראשון אוכל לפנות לבטל"א.

BlackbirdFly

New member
ברוכה הבאה

מבינה מאוד את הקושי. זה לא קל...
הבכור שלי סיים אלוטף פ''ת לפני חמש שנים והיינו מאוד מרוצים. ככל הידוע לי אין שם יותר מקומות לשנה הקרובה.
בני הצעיר משובץ לאסף הרופא לשנה הקרובה.
אני מציעה לגשת בדחיפות לביטוח לאומי, להגיש תביעה ולא לשכוח לקחת אישור שהגשתם את התביעה. התחנה הבאה היא העו''ס ברווחה.
לשבת לה על הווריד פשוטו כמשמעו על מנת שתקדם את עניינכם.
מה שהיא צריכה לעשות זה לשלוח אתכם לוועדת הערכה במשרד הרווחה ביפו, שם אמורים לתת לכם שיבוץ במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב ולהודיע לכם שאין מקומות.

במקביל הייתי יוצרת קשר גם עם אלו''ט לברר את מצב המקומות.
אני ממליצה בחום שתגידו באלו''ט ום ברווחה שאתם מוכנים לקבל שיבוץ בכל אלוטף כחהו. לא משנה היכן.
זה מה שעשיתי בדיוק לפני שבע שנים. קיבלנו אז שיבוץ לפ''ת והיינו כל יום על קו ראשל''צ-פ''ת. אז מה? יש אנשים שנוסעים לעבודה יותר רחוק....
מנסיוני אין תחליף לאלוטפים. אני ממליצה בחום.

המון בהצלחה בהמשך!

danadana12

New member
חוץ מאלוטפים

יש גם מעונות יום שיקומיים של העמותה לילדים בסיכון בכל הארץ.
מקבילים לאלוטף וגם מיועדים לילדים עד גיל 3....

מקווה שכבר הייתה התקדמות בהשמה מאז שכתבתם

למעלה