מעולם לא היה

aharon5

New member
מעולם לא היה

מעולם לא היה פתרון קל יותר לבעיות קשות יותר: דיון אחד בתקשורת בנושא "איכות השלטון בישראל". דרוש אותו מן העיתונאי הקרוב אליך, כי אם לא תדרוש הוא לעולם לא יהיה. היום יש תכנית מעניינת של אילנה דיין. זהו דיון שאכן עוסק בנושא איכות השלטון (זיכוי סיטוני של בכירים). בעיקרון יש לו פוטנציאל להיות הדיון אליו אני מייחל. אבל, אינני משלה את עצמי. דבר אחד אני יכול לאמר בוודאות מראש: לא יאפשרו להכליל. לא ילבנו את "תרבות או איכות השלטון", לא ינסו להבין את "מאפייני השלטון" (זו "הכללה בוטה וגסה")... מחר נהיה חכמים יותר, ואז אוכל לאמר בדיוק מדוע הדיון נכשל, וכיצד צריך להיות דיון כדי שיביא את המהפכה המיוחלת. נסו להבחין האם מישהו מכליל ואומר: "כולם כאלו, זו הנורמה", ומישהו אחר מהסה אותו ואומר: "אני לא אוהב הכללות".... וכאשר תראו את זה היום בערב אל מול עיניכם תשאלו את עצמכם: יה, איך אהרון ידע?...

אהרון שלום

אהרון ידידי אולי לא ראית את ההודעה שהשארתי לך בווי-נט. אבל היום הגדול הגיע. בספטמבר תקיים התנועה את כנס איכות השלטון שידון ב.... איכות השלטון בישראל. כן אתה לא חולם ואולי לאחריו תאכל את הכובע בכך שלא האמנת לי.. אשמח אם תיצור אתנו קשר להכנת הפאנלים השונים ( כ 15). הכנס יסוקר בהרחבה בכלי התקשורת השונים. כן אהרון , זה לא חלום בברכה שוקי

aharon5

New member
שלום שוקי

אני מתקשה להאמין. האם תוכל לתת מעט יותר פרטים: באיזה מן כנס מדובר? היכן? כמה זמן? מי ישתתף? עד כמה יהיה הסיקור התקשורתי? (האם הוא יהיה בגדר "אייטם" או שהוא יזכה להגיע ל"סדר היום הציבורי"?) מה זה "פאנלים"? האם הדיון ינסה לאפיין את "מאפייני השלטון בישראל"? האם הדיון ינסה לנתח את "תרבות השלטון בישראל"? האם הדיון ינסה סוף סוף להבין מהי "איכות השלטון בישראל"? (תצדיקו את שם התנועה)... האם הדיון יעסוק בין היתר גם בשאלות הבאות: אם וכאשר השלטון בישראל יהיה מושחת (כתרבות, כמערכת, כשיטה) - איך נדע? מהם הקריטריונים לשלטון רקוב ומושחת מבסיסו? איך מזהים אותו? מהי "השיטה"? האם היא פגומה? במה? מה זה בכלל שחיתות? האם מדובר בתופעה? האם השחיתות היא תופעה מערכתית? מהו היקפה? (בדיוק מה שנחשף, או שהנגלה הוא רק קצה קרחון)? כמה זה עולה לנו? (כמה שקלים המדינה מפסידה בגלל השחיתות מדי שנה)? מהו "קשר האליטות"? האם יש דבר כזה? האם בשורה התחתונה השלטון בישראל תקין או רקוב ומושחת? האם החוק והדמוקרטיה הם כלים מספיקים, או שמא המציאות מוכיחה כישלון (בכל הנוגע לאכיפת החוק והמנהל התקין על הבכירים)? האם יערכו דיונים בשאלות מן הסוג הזה? (אני מדגיש: שאלות ברמה הכללית, מערכתית, תרבותית, נורמטיבית). אשמח מאוד לאכול את הכובע.

תאמין תאמין

מאחר והכל עדיין בשלבי תכנון וגיבוש לא אתן כאן את התכנית. אם תעביר אלי אימל אחזיר לך את התכנית המתגבשת. האימל שלי: [email protected]

למעלה