מעוללות החג

מעוללות החג../images/Emo74.gif

בגפילטע היו עצמות החזרת לא היתה חריפה מספיק אבל היה מרק עוף והיו כופתאות והיה בשר בקר ובסוף היה טעים. שלכם חנה גונן

עוד דיווח על מעללי החג

קודם כל, שנה טובה לכולם! התרחקתי קצת מהמחשב בשבוע וחצי האחרונים בעל כורחי, עקב מעבר דירה צפוי, לימודים שמתחילים וכו'. אני מאחלת לכולם שנה נפלאה. לי נפתחה השנה החדשה ברגל ימין, עם ארוחה מוצלחת וערב די נחמד, והרי התקציר: מלבד לקרפלך ולמרק העוף, לא הכנתי משהו עם צביון פולני-יהודי כי דגים אני לא אוכלת (גם חבר שלי ואחי שנכחו בארוחה לא אוכלים ולכן היה מיותר להכין גפילטע), ושאר המאכלים הפולנים שלנו קשים נורא להכנה, אז ויתרתי מראש עקב חוסר ממון, חוסר מקום במטבח וחוסר נסיון. הכנתי בשר שיצא רך כמו חמאה, עוף שיצא שזוף להפליא, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, תפוחי אדמה עם רוזמרין, אורז מקסיקני כזה עם זיתים, אפונה עם כדורי בשר ומגוון סלטים. כמובן, שלאחר מנת המרק, כולם כבר כמעט ושבעו ונשאר לי מלא, אבל מלאאאא אוכל. הקרפלך, כמובן, היה טעים להפליא ואחי החביב תקע חצי טון קרפלך שלקח לי להכין 5 שעות, ב-5 דקות! היין זרם והיה ממש נחמד, אבל עד שלא יהיה לי מטבח ענקי אין מצב שאכין שוב ארוחה כל-כך גדולה... תנסו אתם להסתדר עם 2 כיריים בלבד, טוסטר אובן ורק 2 סירים גדולים. הרגשתי כמו לוליינית עם חוסר הכלים והמקום (טוב, הרי אני פולנייה ואני חייבת להתלונן על משהו). אז שיהיה יום טוב לכולם!

מזט על הדירה החדשה

ובהצלחה בלימודים(למה להגיד ברגל ימין לא פותחים פה לשטן
). שלך חנה גונן

השנה "חגגנו" 4 ימים תחת עץ אלון

עתיק, 2 פלגי נחל עם מפלונים קטנים שמשמיעים "רעש" של מים, אוהל, גנרטור קטן (ולא מרעיש) כירת גז כפולה, ללא רדיו או טלויזיה או מחשב וטיולים רגליים (קצרים) - כל זה בחורשת טל (מצפון מזרח לקרית שמונה) אין לי מילים להוסיף על ההנאה והמנוחה נכון שלא אכלתי מאכלי חג (וזה חסר לי) אך אין מנוחה טובה יותר מזה

כמה דברים

לחנה, תודה רבה על הברכה... נכון, אסור לפתוח פה לשטן (הוא לא רופא שיניים). לפולני הראשון (ולכולם), אם אי פעם תחליטו לנסוע לנופש בצפון אוכל להמליץ על צימרים נפלאים במושב כרם בן זמרה. אזור יפה, מושב יפה, צימר יפה. ביי בינתיים.

למעלה