מעוינים

dandaa

New member
מעוינים

לאביבה תודה על העזרה לגבי תקרה מונמכת וריצוף באלכסון. קבלתי את עצותיך... האם ריצוף באלכסון או הדבקת מעוינים "תופס" גם לגבי חיפוי הקיר במטבח? לא מובן לי איך בודקים כיוון לגבי הקרמיקה שעל הקיר? ושאלה נוספת - ברצוני לעשות "נישות" בקיר המפריד בין המסדרון לסלון. הקיר הוא קיר דרומי של הסלון, (קרוב לנקודת המפגש עם המזרח) - אך הוא גם קרוב מאוד לנקודת המרכז של הבית. אני רוצה להרחיב את הכניסה למסדרון , דבר המחייב לחתוך בקיר בנקודת המרכז . האם זה רצוי? והאם לנישות במיקום זה יש איזו משמעות? ברצוני לחצוב בקיר שני מלבנים ארוכים , לסגור אותם עם לוחות עץ ולשים מדפי זכוכית. אשמח לחוות דעתך (לא מבחינת עיצוב כמובן...) תודה דנדה (1469)

שבוע טוב דנדה

כשאת עומדת במקום שבו יש ציפוי בצורת מעוינים, תמיד יש תחושה של תנועה לכיוון שמראה ה"שפיץ" של המעוין. זה תופס לגבי כל מה שיש לו צורה עם שפיץ לא משנה אם זה על קירות או על הרצפה. שעומדים מול זה מהצד השני, זה מראה לכיוון ההפוף. לגבי השאלה נוספת, לא רצוי שיהיה קיר במרכז ולא נישות. מרכז פנוי הוא מצב האנרגטי הטוב ביותר. חוות דעת בלי לראות...לא נראה לי. מלבנים לאורך? לרוחב? עץ עם זכוכית? חשוב להתחשב בכיוון של הדברים ומה יש עוד מסביב. ושאלה ככה קטנה, למה את חוות דעתי "לא מבחינת עיצוב כמובן"? מה את עושה כשאת מתיעצת איתי? יום נעים

dandaa

New member
איך

שמחתי שענית לי. לדעתי ההתיעצות איתך היא לא על בסיס מה יפה מבחינת עיצוב, כי לפעמים משהו יכול להיות יפה מבחינת עיצוב אך לא נכון מבחינת מטרות להשגה ברוח פאנג שואי, אני צודקת? ללמשל ריצוף רצפתי באלכסון נראה לי מאוד יפה אך לאחר תשובתך נראה לי שאותר עליו כי הכיוון הוא צפון מזרח-דרום מערב וחוזר חלילה. אין לי אפשרות להרוס את כל הקיר של המסדרון כי אז כל הדירה תהיה גלויה לכניסה הראשית של הבית. השאלה האם טוב להרחיק קצת את קיר המסדרון מהמרכז ע"י הריסת חלק קטן שלו? מלבנים - לגובה, בלי עץ רק הקיר מסביב ומדפי זכוכית. שוב, בקיר המפורסם של המסדרון. אודה אם תאירי את עיני מכל בחינה.... דנדה. ותשובתך לגבי המעוינים מסבירה לי את התחושה שיש לי כשאני רואה אותם על קירות ודלתות - התרוממות, הוד. תנועה כלפי מעלה. תודה.

dandaa

New member
רק הבהרה,

העץ הוא בשביל לסגור את הנישות מאחור , הן תהיינה צבועות בלבן. הקיר הוא דרומי ביחס לסלון אך מרכזי ביחס לדירה.

בוקר טוב דנדה

בואי נעשה קצת סדר לגבי מה זה עיצוב.ואני אקח אותך ממש לקצה של זה. עיצוב זה לא "יפה" או לא יפה. עיצוב זו בניה/יצירה של מקום/מרחב/חלל. כל אחת/ד מאיתנו עושה את הרבה פעמים ביום. אם אני מחליטה היום להזיז את המקרר מהמקום שלו, למקום אחר, חדש, עיצבתי מחדש את המטבח שלי. מה "יפה" זה עניין של טעם. מה שעושה מעצב זה בעצם להגיע עם הלקוח למשהו שמתאים לו הכי הרבה אחרי שברר את הצרכים והרצונות שלו. מעצב לומד את האפשרויות שיש,הגישות, ומייצר חלל/מקום חדש עבור הלקוח שלו. בדיקו כמו שאני עושה בפנג שוי. אני לומדת עיצוב ואדריכלות כבר כמה זמן. יש הרבה מאוד סוגים של עיצוב: עיצוב קלאסי, מודרני, אוונגארד, כפרי, שיקי, "נקי" ועוד הרבה ויש גם עיצוב על פי הפנג שוי. את מחליטה מה יפה עבורך כי "על טעם וריח אין להתווכח". בפנג שוי, כמו בכל סוג אחר של עיצוב יש אלפי אפשרויות לאותו רבע על רבע מטר.לכל דבר יש פתרון והרבה אפשרויות נוספות. ההעדפה אינה אחת או שתיים בלבד. ואם את שואלת אותי, אז ברור שלפי הפנג שוי יש הכי הרבה אפשרויות לעצב. עכשיו לגבי הבית שלך, קודם כל, את מערבבת שני דברים מאוד שונים, וזה יבלבל אותך. בחרת ללכת בדרך מסוימת ועכשיו את מערבבת עוד גישה...כי זה מדבר אליך. אני ממליצה לך ללכת עם מה שאת מרגישה, ולא לערב בשיקולים שלך דברים שאינם מאותה הגישה. אני עוצרת כאן מבחינת ההמלצות שלי אליך. לא רוצה להרגיש שעשית משהו על פי המלצתי מעבר למה שכבר אמרתי מבלי שאראה את ביתך. זה דומה למישהו שהולך לרופא, מקבל תרופה ואח"כ הולך לעוד רופא כדי לבדוק אם מה שחש לגבי התרופה נכון או לא... לא כדאי ולא מומלץ.

למעלה