מעגל...עצה בבקשה

מעגל...עצה בבקשה טוב,זה ככה. יש לי חברה ממש טובה,באמת-היא חברה טובה, באמת אני אוהבת אותה. והיא לא מזמן נפרידה מחבר שלה-שכיום הוא ידיד ממש טוב שלי ואנחנו בקשר נהדר. הכרתי אותו דרכה... עכשיו באמת שאנחנו רק ידידים,ידידים ממש טובים-אין לי עניין בו,פשוט אין!אין לי אליו לא משיכה לא כלום. הוא ידיד ממש טוב שלי-שכיף לי בחברתו. העניין שחברה שלי ממש לא מבינה את זה...היום הייתי איתו-ושאמרתי לה כי היא התקשרה ולא רציתי לשקר לה-היא ממש קנאה,היא אמרה לי שאי אפשר לבטוח בי-שהיא מספרת לי הכל,כל מה שמפריע לה לגביו ושאני הולכת איתו.וזה כמו שהיא תצא עם האקס שלי. הבעיה היא שהיא לא מבינה:הוא ואני ידידים! ותמיד יעצתי לה מכל הלב לגביו-בלי שום קשר לקשר שלי איתו. היא טוענת שהיא זו שהכירה לי אותו ולא משנה...היא חושבת שאני יוצאת איתו. מצד אחד אני מבינה אותה-אני לא הייתי סובלת שהיא תהיה ידידה של האקס שלי. אבל מצד שני באמת שזה רק ידידות ואין לי שום עניין בו. מה אני עושה?!איך אני מסבירה לה ושהיא תפסיק להיות פגיעה כ"כ?!כ היא ממש בתקופה קשה ועצובה בלי שום קשר אליו וכל דבר היא לוקחת קשה ולא בפרופורציה...ומה אתם חושבים,מי צודק פה,היא או אני? סליחה שחפרתי...

asafac

New member
נתקי איתו קשר ומהר מבחינת החברה שלך, זה או היא או הוא ואני מקווה בשבילך שהתשובה לזה ברורה (היא) אין לך מה לחפש אצלו. תהדקי את הקשר עם החברה או שתמצאי לך ידידים שהיא לא היתה בקשר אינטימי איתם

זכותכם להיות ידידים ואינך צריכה לעזבו. מותר לכם גם להיות חברים, אם תאהבו ותרצו. הסבירי לה, שאת יוצרת את הקשר אתו מתוך חבה אליו ולא סתם כנצול כלפיה. אולי היא חוששת, שאת מתערבת בקשריה.

ס א ט י ן

New member
זה לא עניין של אסור ומותר במה שכתבת אין שום איזכור של חברות אמיתית. יש לה חברה טובה מול ידיד שהכירה דרכה. הידידות עם אותו ידיד שהוא גם אקס טרי של החברה הטובה עושה לחברה הטובה עוול. במקרה כזה, צריך להבין שלא מדובר פה בזכות או מותרות. אלא ברגשות של אנשים. ולפעמים לא צריך להיות אגואיסטים ואפשר להתחשב באנשים שיקרים לנו. ואם היא פוגעת בחברתה בגלל הקשר עם הידיד, ואפשר להבין למה חברתה חשה נבגדת, אולי כדאי לקרר את היחסים עם הידיד (בידיעתו) כדי למנוע מחברתה להרגיש עוד יותר רע בנושא. כאשר עניינים יהיו פחות טריים, היא תוכל לחזור בהדרגה לקשר עם הידיד. וכך תמנע מסכסוך ופגיעה בחברה טובה. ואני בטוחה שהידיד יבין.

אין פה עניין של צדק, לדעתי. את בעצמך אומרת שהיית מרגישה כמוה אם היית במקומה. אז למה את מעבירה אותה את הסבל שאת לא היית רוצה לעבור? אם אכן מדובר רק בתקופה קשה, תסבירי לידיד שאת צריכה לקחת קצת מרחק. כל אדם הגיוני היה מבין את הצורך הזה.

לא צדק אלא רגש והרגש חשוב. אם היא מחבבת אדם, מותר לה וצריכה להיות אתו בקשר. לכל אדם מותר להיות בקשר עם מי שירצה, ואסור למנוע מאדם קשר עם אדם אחר. כמובן, אם זה קשר חסר רגש, יש פה נצול ובכלל לא צריך את הקשר הזה.

ס א ט י ן

New member
נדמה מההודעות שלך שכל מערכת הערכים שלך שגויה. אבל אני לא אמהר ואשפוט אותך מכמה הודעות שלך שקראתי, רק אכתוב לך כי לפעמים צריך להשתמש בהגיון שבך ולנסות להעמיד את עצמך במקומות אותם את מנסה להבין. מי חשוב לך יותר? חברה טובה? או ידיד שהכרת דרכה. למי את חייבת את טובתך? והכי חשוב- תעמידי את עצמך במקום מי שאת מתלבטת לגביו- וכך תוכלי להבין את המקום שלך בסיטואציה. לפעמים אנחנו נוטים ללכת ע"פ תשוקות ודחפים בלבד. הגיע הזמן לעצוב ולחשוב- ולהגיע להבנה שעצם השאלה "מה לעשות" היא שגויה מתחילתה, כי מה שאת צריכה לעשות הוא ברור מאליו.

את יודעת למה זה לא כזה ברור? זה לא שאני חברה שלו-אני בסה"כ ידידה שלו!ואם היא אובססית עדכדי כך שלא יהיו לו ידידות זו בעיה-היא כ"כ בטוחה שיש בינינו משהו-ואם זה היה ככה הייתי מבינה אותה-אבל זה לא ככה

../images/Emo45.gif קחי פסק זמן מהידיד.. ואם הוא ממש חשוב לך תהדקי איתו שוב את הקשר לאט לאט.. גם הלב של החברה שלך יתרפא לאט לאט, וגגם היא תבין בסוף שאתם רק ידידים ויהיה לה פחות איכפת (שימי לב אמרתי- פחות). ויש מצב שהיא תעריך את זה שניתקת איתו גם את את הקשר.. חברים ממש ממש ממש טובים כמו שהגדרת, לא מוצאים כל יום.. אני מניחה שהיא מצפה ממך שתעמדי לצידה במקום לפגוש את האקס שלה, שבשביך חברתך הוא עבר לצד השני- הצד הפוגע.

תקשיבי היא פוחדת, שאת מתערבת לה בקשרים. הסבירי לה, שאת באמת מחבבת את הידיד ולא מנסה לנצל או להתערב בקשריה. כשאוהבים אדם, מותר להיות אתו בקשר.

ס א ט י ן

New member
בגלל זה זה כל כך ברור. היא חברה טובה שלך, זה לא משנה מה יקרה או לא יקרה בינך לבין הידיד. משנה מה שהיא רואה או חושבת. ולדעתי את צריכה להבין אותה. מה את דואגת לו שלא יהיו לו ידידות? את לא דואגת לה? איזו מן חברה את? הרי אם תגידי לו שאת צריכה לקרר את היחסים איתו לכמה זמן הוא יבין. ולחברה שלך תתני קצת נחת, מה קרה?.. התגובה הזאת שלך רק חיזקה את המחשבה שלי.

omer73

New member
הבעיה בכל הסיפור הזה, שסביר להניח שאם את היית במקומה גם לך זה היה מפריע והיית נפגעת מזה. אז אם הידידות איתו חשובה לך, תסבירי לו שבשלב הזה לא תוכלו להיות בקשר, עד שהעניינים יתקררו וירגעו, כי בכל זאת החברות עם חברה שלך חשובה לך.

oferyosi

New member
נו באמת.. מה את עושה?? שומרת ממנו מרחק. עם כל זה שהוא "ידיד". מה לא יכול להתפתח פתאום משהו מזה?? ברור שכן. זה מה שאת רוצה?? ובסוף תאבדי את שניהם - כי יכול להיות שהוא פשוט משתמש בך לשמור על קרבה אליה , בעוד היא בינתיים אוכלת את הלב. אבל - זו מדינה חופשית../images/Emo13.gif

לא יכול להתפתח משהו כי אין לי שום עניין בו! הוא לא מוצא חן בעייני וגם לא מושך אותי... בנוגע לקירבה אליה-לא נראה לי-כי הוא יכל תמיד לחזור אליה והוא לא חזר-ההפך הוא גם סידר לה מישהו

במילים אחרות את קצת מנסה לשכנע את עצמך כמה שזה בסדר להיות בקשר עם האקס של החברה, אז זהו, שלפחות הרוב פה חושבים שכנראה זה לא ממש בסדר..האמת היא שגם אני חושבת ככה.. יותר מזה.. אני רק שלחתי אס.אמ.אס לחבר של חברה שלי על מנת לחזקקקק את הקשר בניהם, לומר לו מה להגיד לה כדי לקדם את הקשר(ואני יכולה להישבע שזה היה נטו כדי לסייע לו לקדם איתה את הקשר..מפני שהוא לא ידע איך 'לפנות לליבה' אז מתוך היכרות עימה ניסיתי לעזור לו) וכשהיא 'גילתה' זאת-(הדפוק הזה אמר לה.. אני עוזרת לו והוא אומר לה.. פוףף.!!!) בכל מקרה, מאותו יום הבנתי מה זה קינאה של חברות, אם הידידות שלך עם מכר חדש שהכרת לא מזמן חשובה לך מהחברות עם חברה ותיקה, לכי על זה, רק אל תגידי שלא הזהירו אותך.. כי זה באמת עלול להיגמר רע.. בכל מקרה, אני כבר לא מדברת איתה מסיבות רבות,אבל אם חברה שלך היא מסוג נדיר, אין טעם לאבד אותה, ידידים אפשר תמיד לרכוש..!

oferyosi

New member
תני קצת לצחוק...לא עלייך אבל אין לך שום עניין בו והוא לא מוצא חן בעינייך - הכל נכון לכרגע!!! את באמת יכולה לדעת אם פתאום תתהפך המחשבה שלך??? אני בטוח שלא! עדיין אם זה מפריע לחברה שלך - כרגע את צריכה להתנתק.

זה לא משנה היא צריכה לפעול לפי מה שמרגישה כרגע. אם כרגע אין לה ענין בו, לא צריכה ליצור אתו קשר. לא יפה ליצור קשר עם אדם בלי רגש אליו, זה נצול. אם היה לה ענין רגשי בו, היתה צריכה ליצור אתו קשר, בלי קשר לכך שהוא אקס של חברתה.

למעלה