מעבר קופ"ח

מעבר קופ"ח

יש לי שאלה: אם אני עוברת עכשיו לקופ"ח אחרת - אני מפסידה משהו?
אני יודעת שיש איזו תקופת אכשרה של כמה חודשים (9?), אבל אני שואלת אם יש משהו מעבר לזה.
ה"ותק" שלי בקופ"ח משנה משהו? (בהנחה שתקופת האכשרה כבר תמה, כלומר אני מדברת על טווח של נגיד שנה מהיום).
אני משלמת פחות בגלל הותק? אני מרוויחה משהו מהעובדה שכל החיים שלי הייתי בקופ"ח אחת?

אני מנסה להבין אם יש כאן איזשהו הפסד בשבילי אם מחר אני עוברת קופ"ח (אני משתעשעת עם הרעיון לאחרונה כי הם קצת מעצבנים אותי...)

למיטב ידיעתי את לא מפסידה כלום

וגם תקופת אכשרה אין , בהנחה שהיה לך ביטוח משלים ואת שומרת על הרצף שלו.
אנחנו עברנו לפני כמה שנים, בזמנו ביקשתי את כל ההיסטוריה הרפואית של הגדול שלי ונתנו לי על דיסק.
&nbsp

לא חושבת שיש תקופת אכשרה

העברתי את התאומים לא מזמן יחסית מהקופה של בעלי לקופה שלי, לא הייתה תקופת אכשרה (בדקי זאת מראש כמובן!) והותק של "כללית מושלם" נחשב לצורך חישוב הותק ב"מגן זהב". הייתי רק צריכה להמציא אישור מקופ"ח כללית על הביטוח המשלים שהיה להם- סוג וותק, זה הכל.

בידקי רק מראש שלא יעשו לך צרות עם הביטוח הסיעודי, כי את זה הם לא חייבים לאשר לך בקופה החדשה (זה הרי מנוהל ע"י חברת ביטוח, לא ע"י הקופה), גם אם היה לך ביטוח סיעודי בקופה הקודמת.

ההורים שלי עברו לפני כמה שנים מ"כללית" ל"מכבי", והבהירו להם שלאור גילם המתקדם לא יהיה להם ביטוח סיעודי בקופה החדשה. לא היה אכפת להם כי יש להם ביטוח פרטי מקיף בנושא..

yuliyuli1

New member
בד"כ הבעיה היא לא לעשות ביטוח בקופה החדשה, אלא איבוד הוותק

שהיה בביטוח הסיעודי של הקופה הקודמת.

תודה. אבדוק לגבי תקופת האכשרה באמת

זכרתי שיש, אבל לא בדקתי את זה לאחרונה.
יש לי ביטוח משלים, אין ביטוח סיעודי. יש ביטוח פרטי מקיף ביותר.

תודה!

אין תקופת הכשרה ואין "זכויות" ותק

אם יש לכם ביטוח משלים מעל חצי שנה, אתם צריכים להביא אישור רציפות ביטוח מקופת החולים אותה עוזבים.
מהניסיון שלנו, כדאי לבקש את זה מיד אחרי שביצעתם בקשת העברה באתר ביטוח לאומי (שם זה חינם, אבל חובה כרטיס אשראי על שם מבקש הבקשה - כלומר כל אחד מבני המשפחה מעל גיל 18) או בדואר (כרוך בתשלום של 16 ש"ח לכל בן משפחה), כי אחר כך הם מערימים קשיים (אסור להם לא לתת, אבל אף אחד לא מונע מהם לטרטר אותכם).
ברגע שאת מביאה את האישור הזה - אין תקופת אכשרה בביטוח המשלים של קופת החולים החדשה.
הבעיה, כמו שכתבו לך, היא בביטוח הסיעודי, שאת הותק בו אי אפשר להעביר מקופה לקופה.

אנחנו עברנו בינואר קופת חולים, וזו הייתה בחירה מצויינת למשפחה שלנו.

למעלה