מעבר מ- Winforms ל- WPF

zahalul

New member
מעבר מ- Winforms ל- WPF

שלום,
צירפתי מסמך המכיל מספר Snapshots של GUI שפותח ב- Winforms.
התוכנה צריכה לבצע הצבות ומוניטור של מספר כרטיסים שהינם חלק ממערכת.
כעת אני רוצה לעבור ל- WPF למרות שהתוכנה אינה מכילה גראפיקה מסובכת.

האם Blend של Microsoft יכול לעזור לי לתכנן את המוצר החדש ?
האם תוכלו להפנות אותי ל- Sample של אפליקציה דומה ב- WPF ?

האם לדעתכם ההחלטה של מעבר ל- WPF היא נכונה במקרה זה ?

תודה מראש,
צהלול

marvin2

New member
תראה

לפי השאלות שלך נראה שיש לך מעט מאוד ידע ב WPF. בלנד לא אמור לעזור לך "לתכנן" אפלקציה, בלנד זה כלי לעיצוב UI בשבילך WPF (ועוד כמה טכנולוגיות)
&nbsp
WPF חדשה יותר, ומתוחזקת יותר ע"י MS. זו סיבה מספיקה לעבור. עכשיו - בלי לדעת כל הסיפור של הפרויקט (מה הלוחות זמנים, תקציב, ידע מקצועי, וכו') אי אפשר כמובן לענות לך על השאלה.
&nbsp
מה שכן - יש הבדל מהותי בין WPF ל WINFORS בצד הקליינט. וזה לא משהו שלומדים על הדרך. יש כאן עקומות לימוד, הן מצד ה UI עצמו (שפה חדשה, XAML, שלא קיימת ב WINFORMS) וכן בצד העיצובי של צד הקליינט (הפרדה לשכבות, MVVM..) ככה שבכל התיכנונים שלך קח בחשבון את עקומת הלימוד הזו.
&nbsp
בהצלחה.

zahalul

New member
שימוש ב- blend

תודה על תגובתך.
האם Blend הוא כלי חינמי של Microsoft או שמקבלים אותו בעת רכישת v.s 2015 ?
ב- V.S 2010 יש Resource Editor. במה ה- blend יותר חזק ?

תודה,
צהלול

ziv1f

New member
בשביל מה לך כל כאב הראש של להמיר אפליקציה עובדת לסביבה חדשה?

אני מאד אוהב WPF ואם היית בונה אפליקציה חדשה, ללא כל ספק הייתי מציע לך לבחור ב-WPF כפלטפורמה לאפליקציה ל-Desktop, אבל לבנות אפליקציה חדשה זה דבר שונה לגמרי מאשר להמיר אפליקציה קיימת ועובדת, שזה יכול להיות הרבה יותר מסובך.

אני בגדול בגישה שאין מה להעביר מערכת לפלטפורמה חדשה אם אין סיבה מוצקה שמצדיקה את זה, וכמובן ככל שהמערכת גדולה יותר, הסיכון שנלקח בביצוע ההמרה גדל בהרבה.

עד לפני כמה שנים עוד תיחזקתי למישהו אפליקציה שהוא מכר ללקוחות שלו, והיא הייתה כתובה ב-VB6, לא השפה הכי מוצלחת בעולם, וזה באמת באמת בלשון המעטה, אבל האפליקציה עבדה ועשתה הרבה מאד דברים בדרך שהלקוחות של הלקוח שלי מאד אהבו, ולכן המשכתי לתחזק אותה בשפת המקור שבה היא נכתבה, במקום להמיר את הכל לפלטפורמה מתקדמת וטובה.

התשובה לשאלה האם ההחלטה של המעבר היא נכונה, תלויה בעיקר בתשובה לשאלה "למה". אם התשובה היא יותר בכיוון של "ככה" או "זה מתקדם יותר" אז זה לגמרי לא נחוץ מהסיבות האלה. צריכות להיות סיבות מוצקות להוציא כסף על זה. כמובן ש"הלקוח רוצה" זו סיבה מצויינת, וגם "כי ככה הבוס אמר"...

בברכה,
זיו

למעלה