מעבר מ palm 515 ל mio 558

AmiDebesh

New member
מעבר מ palm 515 ל mio 558

שלום רב לכולם, הזמנתי וטרם קיבלתי mio 558. עכשיו נכנסתי לפניקה קלה לאחר שלא מצאתי תוכנות מקבילות למה שיש לי בפאלם. לדוגמא תוכנה להמרת מטבעות המתעדכנת מהאינטרנט תוך כדי סינכרון, תוכנת mapa2go, Happy days, לוח שנה כולל חגי ישראל (תתפלאו שימושי גם לחילוניים), ואחרות. האם יכול להיות שכמויות הזיכרון הגדולות משמשות בעיקר למערכת ההפעלה ולא לאיכסון תוכנות שונות. האם ניתן להשוות את תכונות הפאלם לעומת הפוקט פיסי כהשוואה בין לינוקס וחלונות. האם טעיתי בהזמנה?

castroman

New member
תשובות

קודם כל ברוכים הבאים לפורום
- המרת מטבעות, יש מגוון רחב של תוכנות כאלה, אני אישיתי ממליץ על תוכנת World Mate מבית mobimate הישראלית, התוכנה במקורה היא תוכנת תיירות הכוללת אזורי זמן, עדכון מזג אוויר וכן המרת מטבעות לכל המטבעות הנפוצים בעולם והעדכונים הם יום יומים, כמו כן מומלץ לקנות אותה מכיוון שהיא תוצרת כחול לבן. - ימי הולדת - יש מובנה בתוכנת הPIM, אך אם ברצונך לקבל תוכנה יעודית אני ממליץ על Date Mate - גם כן מבית mobimate הישראלית. בקשר לכמות הזכרון - למערכת ההפעלה יש זכרון משלה - שנקרא RAM ואין לך גישה אליו, הזכרון שיש להתקנת תוכנות וגם משמש כזכרון דינמי נקרא ROM והוא בגודל של 64MB - שניגשים למשתמש. כמו כן יש אפשרות להרחיב את הזכרון בהתאם לצורך ע"י כרטיסי הרחבה. ולא טעית - עוד תבין שPPC יותר רציני, במיוחד מה515 הישן נושן

mikeoreli

New member
אביאל, התבלבלת

הROM- Read Only Memory משמש לאחסון מערכת ההפעלה. יש מכשירים שמספקים ROM גדול שמאפשר גם לאחסן עליו תוכנות. הRAM - Random Access Memory משמש לאחסון תוכניות וקבצים וכן זיכרון להרצת התוכניות. כמובן שאין למשתמש גישה לROM, לעומת זאת יש גישה מלאה לRAM.

mikeoreli

New member
טעות ???

ברגע שתקלוט מה יש לך ביד מייד יתברר לך שממש לא טעית (זהו אחד המכשירים המשוכללים ביותר בשוק). לגבי תוכניות, אביאל המליץ לך על תוכנות רבות. תכנס לשו"ת באתר. יש שם הרבה קישורים לאתרים שניתן להוריד מהם תוכנות בחינם ובתשלום וכן המלצות של חברים. הערה לגבי mapa2go, לצערנו זה עדיין בפיתוח אבל אם אתה רוצה להשתמש בניווט בארץ אזי יש את ערכת הדסטינטור, היא עולה הרבה מאוד כסף אך משתלמת למי שצריך. בכל מקרה תתחדש וברוכים הבאים לפורום. אתה חופשי לשאול שאלות.

רועי.ג

New member
ל Mio 558 זיכרון זמין גם בROM

למכשיר יש 64 מגה ב RAM וגם 64 מגה ב ROM כשב ROM נתפסים 32 מגה על ידי מערכת ההפעלה מה שמשאיר עוד 32 מגה פנויים להתקנת אפליקציות ושמירת מסמכים. למכשיר יש למעשה 96 מגה פנויים הניתנים לגישה. כשתקבל את המכשיר ותפתח את הסייר קבצים תוכל לראות ספריה שנקראת My flash disk זו ספריה שנשמרת על ה ROM כל מה שתשמור שם או תתקין שם לא ימחק גם אם תבצע הרד ריסט. כמו כן למכשיר יש כרטיסי הרחבה בצורת SD וגם CF והכי חשוב USB Host כך שתוכל לקחת DISK ON KEY לחבר אותו למכשיר מלמטה ולקרוא מסמכים תוכנות וכל מה שעולה על רוחך מה DISK ON KEY

kill bill

New member
בדיוק פתחתי שרשור בנושא וראיתי

שהזכרת את זה.. ספרית ה My flash disk הזאת קיימת גם ב מיו 338 ? וכאשר אני מכניס את כרטיס ההרחבה איך אני ניגש לכרטיס ולא ל ROM ..?

רועי.ג

New member
כן הספריה הזו קיימת גם ב 338 אבל

היא יותר קטנה יש בה רק 4.5 מגה אבל זה מספיק בשביל לשים את העברית ועוד כמה מסמכים. כשתכניס את כרטיס ההרחבה תראה ספריה שקוראים לה: SDMMC DISK זו הספריה של כרטיס הזיכרון. גם בשלב ההתקנה של תוכנות יש שלב שבו שואלים אם אתה מעוניין להתקין את התוכנה במיקום ברירת המחדל, אם תלחץ על NO תקבל את כל הספריות שבהם ניתן להתקין: זיכרון רגיל, My Flash Disk או SDMMC DISK בהצלחה

AmiDebesh

New member
תודות ושאלות נוספות

תודה על העזרה. נרגעתי קצת ואני שוב מקווה לטוב. האם ידוע למישהו לגבי תכנה שנכתבה בדלפי עבור windows "רגיל". האם ניתן להתקין על הפוקט או מה המשמעות להסבה למכשיר הפוקט?

mikeoreli

New member
לפי דעתי

זה לא יעבוד. על מנת שתוכנות יעבדו על פוקט פיסי הם צריכות לעבור הידור עבור מערכת ההפעלה. יש הדרכה בפוקט פריק לגבי באילו תוכנות צריך להשתמש כדי לפתח ב C, C++ ו VB עבור פוקט פיסי. תשאל שם את אמיר ולדמן (BlastPPC) לגבי הידור תוכניות בדלפי לפוקט פיסי.

למעלה