מעבר מ L2 ל H1B

amitch1

New member
מעבר מ L2 ל H1B

שלום וברכה. אני מועסק בחברה עם ויזת L2 ו EAD בתוקף.החברה שלי אינה מוכנה ללכת כרגע לתהליך של GC אלא מעוניינת להגיש אותי ל H1B. בהנחה שהתהליך יצליח(הגרלה וכו) - יש לי מספר שאלות : 1) האם עליי להפעיל את הויזה החדשה מיידית או שאני יכול להמשיך לעבוד על L2 ?
2) האם אני מחוייב לצאת מארה״ב על מנת להפעיל את הויזה החדשה ?
3) האם עליי להעביר את הילדים לויזה הזו או שהם יכולים להישאר על L2 עד שזו תפוג ( כתלות ב L1 )
האם מישהו עשה את התהליך ויכול להאיר נקודות נוספות ?

תודה !

Boston Guy

New member
הילדים הם על ויזה נגזרת ממי שיש לו את ה L1, לא ממך

לכן כל זמן שלאותו\אותה מישהו יש עדיין ויזה L1 בתוקף ואתם עדיין חיים כזוג - אין שום צורך או חובה לשנות את הסטטוס ההגירתי של הילדים.

לגבי עניין החלפת הויזה הקיימת שלך: כן, כדי לעבור לסטטוס H1 אתה תצטרך לצאת מארה"ב, לעבור ראיון בקונסוליה של ארה"ב במדינה זרה (בישראל) ולחזור לארה"ב עם ויזה חדשה בדרכון. בכניסה לארה"ב אתה תצטרך לדאוג לוודא שמכניסים אותך על הסטטוס הנכון ולא על ה L2.

ולא, אתה לא חייב להפעיל את הויזה החדשה. אם יש לך EAD בתוקף על ויזות ה L2, אתה יכול להמשיך לעבוד על הסטטוס הזה. קח רק בחשבון שיהיה קצת בעייתי לחדש את ה EAD כשיגיע הזמן.

Boston Guy

New member
הילדים הם על ויזה נגזרת ממי שיש לו את ה L1, לא ממך

לכן כל זמן שלאותו\אותה מישהו יש עדיין ויזה L1 בתוקף ואתם עדיין חיים כזוג - אין שום צורך או חובה לשנות את הסטטוס ההגירתי של הילדים.

לגבי עניין החלפת הויזה הקיימת שלך: כן, כדי לעבור לסטטוס H1 אתה תצטרך לצאת מארה"ב, לעבור ראיון בקונסוליה של ארה"ב במדינה זרה (בישראל) ולחזור לארה"ב עם ויזה חדשה בדרכון. בכניסה לארה"ב אתה תצטרך לדאוג לוודא שמכניסים אותך על הסטטוס הנכון ולא על ה L2.

ולא, אתה לא חייב להפעיל את הויזה החדשה. אם יש לך EAD בתוקף על ויזות ה L2, אתה יכול להמשיך לעבוד על הסטטוס הזה. קח רק בחשבון שיהיה קצת בעייתי לחדש את ה EAD כשיגיע הזמן.

Kender00

New member
אתה בטוח שהוא חייב לצאת מארה״ב? לפי זכרוני ניתן לשנות סטטוס

מתוך ארה״ב (אף על פי שאני לא יודע מה לוחות זמנים הנוכחי)
אם הוא ירצה לצאת מארה״ב אז הוא יהיה חייב לעבור בקונסוליה להוציא חותמת של ויזה H1-b הדרכון על מנת להכנס על הסטטוס הזה...
&nbsp
בכל מקרה לא ניתן להפעיל את הסטטוס לפני ה 1 באוקטובר מינוס 10 ימים, ולעבוד עם הסטטוס הזה רק מ 1 באוקטובר.
אז אם תזכה אז עד ה 1 באוקטובר תיהיה חייב להשתמש ב L2 ו EAD
&nbsp

amitch1

New member
תודה - ועוד שאלה

אז למעשה אם אני רוצה להימנע מהמעבר בקונסוליה בישראל אני לא אוכל לצאת מארצות הברית עד אוקטובר 2019 ? או שאוכל לצאת ולהיכנס על L2 ולהפעיל את H1B במועד מאוחר יותר ?

vinney

Well-known member
אני חושב שכדאי להתיעץ עם העו״ד של החברה

עקרונית אתה יכול לעשות שינוי סטטוס לH1B באוקטובר, בלי שתהיה לך ויזה מודבקת בדרכון. אבל הפקידים בCBP עלולים להתבלבל בין כל הויזות והבקשות שלך ולחשוב שאתה מנסה ״להקדים״ את הH1b שלך אם תכנס מוקדם על אף שיש לך גם ויזה אחרת.
&nbsp
אתה גם יכול לקבל את הויזה עצמה (המדבקה בדרכון) בקונסוליות בקנדה.

Kender00

New member
כל עוד ה L2 בתוקף תוכל להכנס איתו אבל תוכל לעבוד רק עם ה EAD

שלו בתוקף!
כפי ש Boston Guy כתב יכול להיות ולא תוכל לחדש את ה EAD אם תקבל H1-b (אבל אני לא מכיר את הנושא וזאת שאלה לעו״ד שמלווה את הבקשה ל H1-b)
&nbsp
לגבי ה H1-b כפי שרשמתי גם אם יהיה לך את החותמת בדרכון לא תוכל להכניס איתו לארה״ב לפני ה 20 לספטמבר ולהתחיל לעבוד איתו לפני ה 1 באוקטובר.
ואם יהיה לך חותמת בדרכון אבל תחזור לפני ותכנס עם ה L2 תיהיה חייב או לצאת ולהכנס שוב עם ה H1-b על מנת לשנות סטטוס או להגיש בקשה ל COS.

למעלה