מעבר מ- L2 לויזה אחרת

gal1245

New member
מעבר מ- L2 לויזה אחרת

בקיץ עברנו לארה"ב על ויזת L1A של בעלי. אני על ויזת L2 וממתינה לאישור עבודה EAD. אנחנו בתהליך הגשת בקשה לגרין קארד (משרד עוה"ד אמור להגיש את הבקשה בחודש הקרוב).
בקרוב אתחיל לחפש עבודה, ורציתי לדעת האם כדאי לבקש מהמעסיק העתידי שינוי הויזה שלי (כך שלא אהיה תלויה בבעלי), ואם כן לאיזו ויזה.
המטרה היא להפחית את הסיכון בהישענות המשפחתית על ויזת L של בעלי בזמן שאנחנו מנסים לבנות פה חיים לטווח ארוך. הבנתי שלוחות הזמנים במסלול L1A התארכו למעל שנה (למרות שבטח שינוי ויזה בשבילי, אם בכלל אפשרי, גם יקח זמן).
הרבה תודה!

Boston Guy

New member
כדי לראות איזו ויזה רלוונטית צריך לדעת יותר על סוג המעסיק

ועל סוג העבודה.
עקרונית, במצב שאת מתארת מה שאת צריכה לארגן זה לא בדיוק "שינוי ויזה" - את צריכה שהמעביד שתמצאי יבצע עבורך תהליך של בקשת ויזת עבודה מהסוג שרלוונטי לסוג העבודה שהוא מציע לך. כלומר - תהליך שדומה לתהליך שעברתם לא מזמן כשביקשו ויזת עבודה עבור בן הזוג שלך. רק שבמקרה שלך סביר שהתהליך יהיה הרבה יותר ארוך והרבה יותר מסובך - כי התהליך של בקשת ויזה מסוג L1A (שהוציאו לבן הזוג שלך) הוא INTERCOMPANY TRANSFER בחברה רב לאומית והוא הרבה יותר פשוט וקצר מהתהליך של "ויזת עבודה לאדם שאף פעם לא עבד בחברה הספציפית".

אם תוכלי לתת פרטים על סוג העבודה:
במחקר אקדמאי?
במוסד אקדמאי?
בתחום רפואי?
בתחום טכנולוגי?
מה ההשכלה שנדרשת לתפקיד - מבחינת תארים אקדמאיים (דוקטורט \ תואר שני \ תואר ראשון \ משהו אחר?) ?
אפשר יהיה לנסות להבין אם יש ויזת עבודה רלוונטית שהמעביד יכול לבקש עבורך.

gal1245

New member
עדיין אין מעסיק...

או.קיי. אז אני מבינה שכרגע אין בכלל טעם לעסוק בזה כיוון ש- א. עדיין איני יודעת במה אעבוד בדיוק בתחום שלי (יכול להיות בחברה, אבל אולי גם במוסד אקדמי) וב. כנראה שעד שאקבל את אישור העבודה ואמצא עבודה, המסלול הכי מהיר ממילא יהיה דרך ויזת ה- L1A.
תודה שעזרת לי לעשות סדר במחשבות!

liviur

New member
יש פה חור כלשהוא בהבנה של מה L1 דורש...

עבור ויזת L1 - את צריכה לעבוד לפחות שנה בחברה המסוימת מחוץ לארה״ב - ואז הם יכולים לבקש העברה תחת ויזת L1 (כאשר A או B תלויים בתפקיד)
אז לא ברור לי כ״כ איך את עוברת מL2 לL1 בחברה חדשה.
&nbsp
אני לא רואה משהו יותר מהיר מבחינת אישור עבודה מלחכות לEAD.
אני גם לא רואה את האינטרס של חברה אמריקאית להוציא לך ויזה עצמאית אם יש לך כבר אישור עבודה האמת.
קצת פרטים מעבר אבל יעזרו (השכלה , מה סוג המשרה שאת מחפשת וכו)

Boston Guy

New member
לא ברור לי למה את מתכוונת במילים "המסלול הכי מהיר".

המסלול לאן, בדיוק?

ואכן, את צודקת. למעט מקרים מאוד יוצאי דופן - דרישת קדם כדי להשיג ויזת עבודה כלשהיא היא מציאת מעביד ספציפי וקבלת הצעת עבודה קונקרטית ממנו.
ואחרי שיש כזו - צריך לבצע 3 אנליזות:
1. בחינת כשירות המעביד לעמוד בדרישות שרשות ההגירה מציבה למעבידים כתנאי לקבלת הזכות להגיש בקשה לעובד זר.
2. בחינת ה JOB DESCRIPTION (או בקיצור JD) בכדי לראות שהמשרה הספציפית עומדת בקריטריונים של "מותר לבקש עבורה עובד זר".
3. בחינת הכישורים וההשכלה שלך, וידוא שיש לך את המינימום שנדרש כדי לקבל ויזה מסוג ספציפי ושמה שיש לך תואם את מה שנדרש ב JD.

אחרי שיש את כל המידע שנדרש כדי לעשות את האנליזות - ניתן יהיה להבין איזו ויזה רלוונטית (בהנחה שיש כזו).

למעלה