מעבר מ L1 ל- H1-B

מתן 1983

New member
מעבר מ L1 ל- H1-B

שלום,
אנחנו זוג נשוי + 2, שנינו על L1-B במשרות של פיתוח תוכנה בSF Bay Area. עברנו באוגוסט ואני מחויב לשנה (כלומר אם אני עוזב מיוזמתי תוך פחות משנה אני צריך להחזיר הוצאות רילוקיישן בשווי כמה עשרות אלפי דולרים). הגרין קארד שלי היה אמור כבר להתחיל אבל בגלל שבסניף בוצעו בתחילת הקיץ פיטורין רחבים של כמאה עובדים שיימשכו בפועל עד לסוף השנה, אמרו לי ב- HR שבגלל החוק האמריקאי יוכלו להתחיל את התהליך רק ב- 1.7.20 - חצי שנה אחרי הפיטורין של העובד האחרון. אני לא יודע אם זה נכון או רק תירוץ.
אני שוקל לנסות לעבור לסטטוס H1-B ב- 2020 משתי סיבות - גם החשש מסבב פיטורין נוסף, וגם החשש שעד יולי ימציאו לי תירוץ אחר לעיכוב בגרין קארד. סיבה משנית היא איכות מקום העבודה שמסתמנת בסניף הזה, אבל אני יכול לספוג את המצב הזה. יש לי כמה שאלות בנוגע לזה:
1. האם זה אפשרי, חוקית?
2. מבחינת לוח זמנים, מתי כדאי להתחיל להתראיין? אני יודע שחברות צריכות להגיש את הבקשות ל- USCIS בתחילת אפריל ומקבלות תשובה ביוני.
3. האם החברה שלי עשויה לדעת מתהליך כזה? הכוונה היא שאם התהליך מצליח אז אני לא אודיע מיידית אלא רק בספטמבר, בהתאם למחויבות להודעה מוקדמת.
4. האם שינוי המעמד מצריך הגעה לשגרירות בישראל לצורך הוצאת הויזה?
5. אם אני כן מפוטר מסיבה כלשהי, האם אני צריך להגיע לשגרירות בארץ בשביל לשנות סטטוס ל- L2 ורק אחרי שאני חוזר להגיש EAD?

תודה רבה

Boston Guy

New member
כן, די סביר שהמעביד שלך ידע שאתה מחפש עבודה

כשתגיע לשלב שבו חברה מתעניינת בך בצורה רצינית - זה די מקובל היום להפעיל חברה חיצונית שעושה BACKGROUND CHECK על המועמד.
בכל חברת טכנולוגייה רצינית בסיליקון וואלי - תוקף ה OFFER שאתה מקבל מותנה במעבר בהצלחה של ה BACKGROUND CHECK הזה.

חברות ה BACKGROUND CHECK לוקחות את מסמך קורות החיים שלך ומוודאות - סעיף אחרי סעיף - שמה שכתבת שם הוא אמת.
הם יוצרים קשר עם מחלקת כח אדם של כל מעביד קודם - בארצות הברית או מחוץ לארצות הברית - לוודא שבאמת עבדת שם.
הם יוצרים קשר עם כל מוסד אקדמאי שכתבת שלמדת בו - ומוודאים שהמוסד מאשר שלמדת שם ושקיבלת את התעודות \ תארים שאתה כותב שקיבלת שם.

חברת ה BACKGROUND CHECK אמנם לא אמורה לפנות למעביד שאתה כותב להם במפורש לא ליצור קשר איתו (למשל המעביד הנוכחי שאצלו אתה עובד כרגע) - והם ידרשו ממך במקום שתשלח להם תלושי שכר מהמעביד הנוכחי וטפסי W2. אבל הנסיון האישי שלי בנושא מלמד אותי שגם כשאתה אומר להם לא ליצור קשר עם מעביד מסויים - הם עדיין יוצרים קשר... ראיתי את זה קורה גם כשהייתי "בתפקיד המעביד" וגם כשהייתי "בתפקיד העובד".
רוב המעבידים בסיליקון וואלי לא ממש עושים מזה עניין. תרבות העבודה בוואלי היא של קדנציות קצרצרות במקום עבודה - שנתיים ואפילו פחות מזה.
ולכן עובדים בוואלי - בכל הדרגים - מתראיינים לעבודה כל הזמן ובלי סוף.

לשאלותיך האחרות:
1. כן, זה חוקי.
2. אתמול.
3. כמו שכתבתי - כן.
4. כן.
5. בגדול - בהנחה שאכן לאישתך יש גם L1-B - אז כן.

ולסיום - אין אלא לציין ש"אמרנו לך".
אני מעתיק לכאן שתי הודעות שנכתבו לך בעבר, כתגובות לשירשור קודם שפתחת בתפוז לפני המעבר שלך - בפברואר 2018:
1. הודעה שאני כתבתי ב 24 לפברואר 2018:
"אם זה הולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, די סביר שזה לא חתול.
יש כאן סימנים של "בית עבדים" -
L1B ולא L1A,
חברה שדורשת שנה של ותק לפני שמתחילים לעובד 401K (תנאי שהיום בהיי-טק קיים רק אצל קבלני גולגלות - לא בחברות נורמליות)
"חבילת רילוקיישן" אנמית
שכר שנראה על פניו נמוך בעשרות אחוזים מאיפה שהוא צריך להיות..
[קיטוע...]
איכשהוא - התחייבות לתחילת תהליך גרין קארד מייד בהגעה לא משתלבת עם שאר התמונה. אז השאלה הפתוחה היא מה בדיוק אמרו, מי בדיוק אמר... "מוכנים לחשוב על זה" זה שונה מאוד מ"מתחייבים לעשות"

2. הודעה שכתב לך המשתמש "אילןוג":
"ונניח שיש בחוזה סעיף בו החברה מתחייבת למתן גרין קארד? אז מה? כיצד בדיוק הוא יחייב אותם לעמוד בזה?
חוזר בפעם המי-יודע-כמה על סיפור שאני מכיר היטב, של חבר שהגיע עם משפחתו לארה"ב, עם הבטחה שכזו. חברת ענק בתחום ההיי-טק, מאוד ידועה, וגם חברה שמלכתחילה היא הרבה יותר אמינה מהמקום בו עובד מתן.
אלא מה? הגיע משבר 2007-8, החברה ביצעה גל פיטורים והקפאת כל מיני דברים, ובין היתר כל נושא הגרין קארד הוכנס להקפאה עמוקה, ולזמן לא קצר... לקח לא מעט זמן עד שזה "הופשר", הרבה מעבר למה שהובטח בחוזה. מה בדיוק החבר שלי היה יכול לעשות? להתפטר ולעזוב בחזרה עם משפחתו לישראל? כי לא היה לו שום קלף אחר לשחק איתו.
בקיצור, חוזה זה דבר טוב ויפה, רק צריך להבין שכל הכוח בידי החברה. הם יכולים לדחות את תחילת התהליך; הם יכולים להתחיל-לכאורה את התהליך וברקע להורות למשרד העו"ד לעבוד לאט ולמשוך זמן; ולעובד (מתן) לא תהיה יכולת לעשות כלום, מלבד למחות בקול רם, ו/או לקפל את הפקלאות ולחזור לישראל.
ומכיוון שכל התהליך מול החברה הזו מלכתחילה נראה לא מי יודע מה, ומכיוון שנראה כאילו הם מנצלים בכל דרך את הלהיטות-לכאורה שלו לעבור לארה"ב -- זהו התסריט שאני חושב עליו."

וגם אם החברה החלה בתהליך גרין קארד עבורו, ואפילו ביום הגעתו לארה"ב, והם לא ימשכו זמן -- ויזת L1B היא ל-3 שנים בלבד. מי יודע אם הוא יסיים את תהליך הגרין קארד בתקופה הזו? הסיכוי לא גבוה במיוחד, בייחוד לא בימים אלו ולאור התארכות כל תהליכי ההגירה. ובמצב הנוכחי, מי מבטיח לו שהרשויות יסכימו להאריך את הוויזה שלו מעבר ל-3 שנים? "

ועל זה נאמר - "כרוניקה של מוות ידוע מראש", כשמו של הספר המפורסם של בריאל גארסיה מארקס.

מתן 1983

New member
תגובה

האמת שאם יש מישהו שאפשר לסמול עליו שיעלה הודעות מהאוב ויעמת את הכותב איתן זה אתה;) אני מעריך את הזכרון הנדיר ומקבל את זה בחיוך.
אז תודה על התשובות הענייניות. בנוגע לחלק האחרון, הסיפור לא נעצר באותה נקודה של ההודעה המקורית:
*את השכר העלו ב 10K, לא המון אבל כן הליכה לקראתי אחרי שאמרו במקור שההצעה סופית.
* 401K התחיל מהיום הראשון (ספרו את הותק בארץ)
* חבילת הרילוקיישן אכן לא היתה מדהימה אבל לא פחותה בהרבה מחבילה של חברה טכנולוגית גדולה אחרת בעמק. השווי הכולל שלה עמד על כ- 40K.
* והכי חשוב - נכון להודעה המקורית מ- 2018 לא היה את הנתון ששנינו עוברים על ויזות L1 עצמאיות, עם שכר משותף (בסיס) של 345K, כי זו עוד לא היתה המציאות. אלמלא לשנינו היו עבודות וגם כרית בטחון למקרה שמשהו משתבש באחת החברות, לא היינו עושים את המהלך כי הסיכון היה גדול מדי עבורנו, בעיקר כמשפחה עם ילדים.

vinney

Well-known member
לגבי 4 - לא בהכרח

אני מכיר אנשים שהוציאו ויזת h1b ראשונה בקונסוליה בקנדה ולא היו צריכים להגיע למדינות המוצא שלהם.

כנ״ל לגבי 5.

בשני המקרים שינוי הסטטוס עצמו (לH1b או לL2) לא מצריך יציאה מארה״ב, אבל קבלת ויזה חדשה עם הסימון הנכון - כן, כך שבפעם הבאה שאתה מתכנן טיול אל מחוץ לארה״ב תצטרך לעבור דרך קונסוליה בקנדה או בישראל כדי לקבל סטיקר חדש.

Boston Guy

New member
שמעתי סיפורים על אנשים שהוציאו ויזה בקנדה - אבל רק סיפורים

היתה פעם שמועה שהסתובבה בקרב הקהיליה של ה"אקדמאים" (דוקטורנטים ופוסט דוקטורנטים) שניתן לחסוך את הנסיעה לישראל כשהם מוצאים עבודה או משרה אקדמאית שמעניקה ויזת H, ולעשות את התהליך בקנדה.
העניין הוא שכמה אנשים שאני מכיר ניסו לעשות את זה - ונאמר להם בקונסולייה האמריקאית בקנדה שהם צריכים לנסוע לישראל כי לקונסולייה בקנדה אין את הנתונים והידע הדרושים כדי להחחליט אם הם עומדים בדרישות הויזה (בדיקות רקע וכיוצ"ב) והיא מיועדת לשרת רק אנשים שהם אזרחים או תושבי קבע בקנדה.
וזה היה עוד לפני ימי הקלגס טראמפ וההחמרות שהוא החיל בתהליכי ההגירה.

למעלה