מעבר ממקום למקום בשנייה, אנטלגינציה מלאכותית

yaakii

New member
מעבר ממקום למקום בשנייה, אנטלגינציה מלאכותית

ילדים על-פי הזמנה, בניית עולמות חדשים, העברת רגשות מאדם לאדם, חיי נצח -כל זה ועוד הרבה פה. ברוכים הבאים לעשור הקרוב, אחד העשורים המדהימים של המדע... זה מדע בדיוני/שהכל פה נכון? אם זה אמיתי אז זה מדהים בצורה מצמררת..כלומר, זה יהיה העשור עם הפיתוחים הטכנולוגיים הכי משמעותיים שהיה אי -פעם. אולי גם שיהיה.. יש שם גם בנוגע להכנסת זיכרון למוח מה שטוויג דיבר עליו פעם בפינה שובעית ישנה.. (אגב-
זיכרון לפינות השבועיות שהלכו לעולמן...
) אני רק מקווה שיתרגמו את הספר הזה בקרוב..
הוא כתב : "נשבור את המחסומים האבולוציוניים שמגבילים אותנו מאוד כיום בתחומים שונים." למה זה נחשב לשבור מחסום אבלוציוני? מה זה מחסום אבולוציוני? האם לא ניתן לקרוא לפיתוחים האלה חלק מתהליך האבולוציה? אני זוכר שדנו בעבר האם רובוטים ייחשבו כהמשך בתהליך אבולציוני/ משהו אחר. רועי הדוקטורנט שהתארח בפורום לפני כחודשיים אמר שזה נחשב המשך בתהליך האבולוציה. מדוע, אם כן, זה נחשב לשבירת מחסום האבולוציה? * אתם לא חושים שהמדע עובר איזשהו גבול בפיתוחים האלו? כלומר,אנחנו נחיה במעין תוהו כזה שכל אחד יכול לחיות בעולם משלו עם רגשות שהוא יכול לקבוע מראש וילדים שיבחר איך ייראו והוא יוכל לדחוס כמה מידע שהוא רוצה למוח שלו ושיהיו לו רובוטים משרתים שיעשו כל מה שהוא רוצה ושיהיה להם שכל כמו שלו אז אם יהיה בא להם הם יוכלו להשתלט על האנושות, אבל רגע אנחנו כבר לא אנושיים אנחנו תינתנו את עצמנו-אין דבר כזה אנושיים. מי קובע מי פה האנושי? אני חוטף פיק ברכיים כשאני חושב שזה באמת עומד להיות המצב. בוא נגיד שאני מצטרף לקריאתו של צמחי בר. אומנם מכיוון אחר, אבל אני בהחלט חושב שהמדענים צריכים לרסן את הפיתוחים שלהם.. אני כותב את ההודעה כשאני תוך כדי קריאת המאמר ואני רואה שהוא ממש שואל את השאלה שלי (טוב נו-הפוך..) לגבי האנושיות של בני האדם. מאמר מדהים. אני רוצה את הספר!! קטע מהמאמר: "עוד מצייר קורצוויל עתיד שבו נצליח סוף סוף "לרמות" את המוות ולחיות כמעט לנצח. הוא לא מדבר רק על הדורות הבאים אלא בראש ובראשונה על עצמו. קורצוויל, יליד 1948 חי כיום לפי אורח חיים בריא עד מאוד. יש שיגידו בריא עד כדי טירוף. הוא בולע מאות כדורים ותוספי מזון מידי יום, עוסק בפעילות ספורטיבית ומנטר את הגוף שלו ללא הפסקה תוך שהוא מאזן אותו עד כמה שרק ניתן באופן שוטף. לדבריו, למרות שבזמן כתיבת הספר הוא היה בן 58, הגוף שלו מתפקד כשל בן 40. מטרתו של קורצוויל היא לעכב את הזיקנה עד הגעתה של המהפכה הגנטית שאותה הוא צופה כבר בעשור הקרוב. מהפכה זו תאפשר לו להחזיק מעמד עד למהפכה הגדולה הבאה – הננוטכנולוגיה (שנות השלושים של המאה הנוכחית). מהפכת הננוטכנולוגיה תעניק לו חיים ארוכים מספיק כדי להיות שותף פעיל במהפכת האינטליגנציה המלאכותית שתעניק לו את חיי הנצח שלהם הוא מייחל. לדבריו אין סיבה להשלים עם המוות רק משום שלאורך ההיסטוריה כולם מתו עד היום. אנו יכולים וצריכים לשנות את המצב." זה לא קצת חולני?? לדעתי זה גובל בשיגעון! ועכשיו אני קורא את זה: "קורצוויל דוגל בגישה, לפיה האינטליגנציה המלאכותית היא למעשה חלק בלתי נפרד מהאבולוציה. לפי גישה זו מהרגע שנוצר התא הראשון, אין מנוס מיצירה של חיים אינטליגנטים שיובילו בסופו של דבר לאינטליגנציה מלאכותית שתתעלה הרבה מעבר לאינטליגנציה הביולוגית." אז למה מקודם הוא אמר שזה שבירת מחסומים אבולוציוניים? -זה פשוט המשך.. מה בכלל פירוש המילה "סינגולריה"? אוקיי אני רואה שמסכימים איתי לגבי המוזרות: "בעתיד. בכלל נראה קצת כאילו קורצוויל מנסה לייסד מעיין כת - הסינגולאריים - אנשים שמבינים את ההשלכות העתידיות של הסינגולריות, שומרים על איכות חיים ובריאות כדי לחיות לנצח ומיישמים את התהליכים הנדרשים כדי להשתלב בעולם העתיד. זה לאו דווקא רע - ספרים רבים שקראתי מטיפים לאורח חיים מסויים המשקף את דעת המחבר, אבל זה בכל זאת מעט מוזר בכמה מקרים." אני ממש מצטער על ניסוח עקמומי וחוסר סדר וכו' פשוט אני כותב את ההודעה כשאני-במלוא מובן המילה-בשוק.

Snir2121

New member
תגובה

האם זה נכון? אין לדעת, משום שמדובר פה על העתיד. אבל החיזוי פה מבחינתי הוא אפילו מדויק מאוד, משום שקצב ההתפתחות רק עולה ומתגבר, ככה שהדברים פה שנראים הזויים, הם לא כאלה הזויים. מדובר לא רק על העשור הקרוב. מחסום אבולוציוני בהקשר הזה מדובר ב"שחרור מחוקי האבולוציה", לכאורה. האם פיתוח בינה מלאכותית זה אבולוציה - זה עניין של השקפה. האבולוציה מהביטוי בכותרת איננה כוללת פיתוח בינה מלאכותית, משום שמדובר באבולוציה במונחים ביולוגיים בלבד. אבל אבולוציה היא גם אותו הפיתוח ההדרגתי שמתרחש כבר מיליארדי שנים, ולכן אני, רועי, ואנשים אחרים רואים בפיתוח הבינה המלאכותית סוג של אבולוציה. זה עניין של תפיסה, שוב. האם זה יותר מדי? לא נראה לי. זה דבר מתבקש, ואי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה - ואם תשאל אותי בכלל לא צריך. האם הוא משוגע? הוא משוגע בגלל החיזוי שלו, בדיוק כמו שאל-גור משוגע בגלל החיזוי שלו. משמע - לא! ממש לא! סינגולריות למונח הזה יש משמעות מדעית, בעיקר במתמטיקה, אבל גם משתמשים בו אנשים כמו קורצוויל לתאר את הרגע שבו ייגמר עידן האנושות, הרגע שבו יתרחש השינוי הקיצוני שממנו אין דרך חזרה. ובמילותיו: "נקודת המהפך בהיסטוריה, שבעקבותיה אין לדעת מה יקרה ולאחריה האנושות תשתנה ללא היכר".

yaakii

New member
לא. הוא משוגע בגלל זה:

"עוד מצייר קורצוויל עתיד שבו נצליח סוף סוף "לרמות" את המוות ולחיות כמעט לנצח. הוא לא מדבר רק על הדורות הבאים אלא בראש ובראשונה על עצמו. קורצוויל, יליד 1948 חי כיום לפי אורח חיים בריא עד מאוד. יש שיגידו בריא עד כדי טירוף. הוא בולע מאות כדורים ותוספי מזון מידי יום, עוסק בפעילות ספורטיבית ומנטר את הגוף שלו ללא הפסקה תוך שהוא מאזן אותו עד כמה שרק ניתן באופן שוטף. לדבריו, למרות שבזמן כתיבת הספר הוא היה בן 58, הגוף שלו מתפקד כשל בן 40. מטרתו של קורצוויל היא לעכב את הזיקנה עד הגעתה של המהפכה הגנטית שאותה הוא צופה כבר בעשור הקרוב. מהפכה זו תאפשר לו להחזיק מעמד עד למהפכה הגדולה הבאה – הננוטכנולוגיה (שנות השלושים של המאה הנוכחית). מהפכת הננוטכנולוגיה תעניק לו חיים ארוכים מספיק כדי להיות שותף פעיל במהפכת האינטליגנציה המלאכותית שתעניק לו את חיי הנצח שלהם הוא מייחל. לדבריו אין סיבה להשלים עם המוות רק משום שלאורך ההיסטוריה כולם מתו עד היום. אנו יכולים וצריכים לשנות את המצב."

Snir2121

New member
אה... לא יודע אם לקרוא לו משוגע.

הוא חי בריא בשביל מטרה לא משוגעת בכלל, אולי הוא הנורמלי היחיד?

yaakii

New member
אם אתה שואל אותי המטרה די משוגעת..

אבל גם אם לא:הוא מנסה בכוח לשרוד עד למהפך הזה. למה? זה שיגעון הישרדות מיוחד במינו..

tweeg

New member
דעתי

*הפינות השבועיות לא מתו עדיין,הם בהשהיית בגרויות *הוא מתכוון לשבירת הקו האבלוציוני האיטי שהייה עד עכשיו נגיד האבלוציה מתפתחת בקצב x אז התפתחות מהירה זה שבירת המחסום של המהירות *לדעתי לא צריך להגביל את המדע בשום צורה,את הפיתוחים שלו צריך להגביל ע"י הממשלות מה ההבדל בין יפנים שמשחקים בwow כל החיים שלהם לבין מציאות מלאכותית מה ההבדל בין מחשבים,טלווזיה וכל אמצעי טכנולוגי אחר שאתה בורח איתו מהמציאות או לחילופין מסרים מיידים,פייסבוק פורומים וכו'? זה עוד דרגה בשלב שכל אדם משתמש בטכנולוגיה כדי לברוח מהמציאות ולא לראות אנשים אמיתיים *מה רע בלבחור איך הילידים יראו?עזוב את הקטע של מניעת מחלות גנטיות וכו' אנשים היום קונים כל דבר לפי צורה/יופי וכו',למה ההגבלה על ילדים? מה רע בלבחור שהילד יהיה בלונדיני? *זיכרון לא מוגבל זה המצאה גאונית,איפה אתה רואה חיסרון בזה? *רובוטים משרתים זה גם מעולה,במקום שכל האנושות תעבוד חצי מהחיים שלה נבנה רובוטים חסרי שכל שיחסכו לנו זמן אכן צריך להגביל אותם,וצריך לשלוט אליהם אבל הרעיון עצמו הוא מעולה *האנושיות תיקבע כנראה ע"י רוב האנשים בעולם(אם השפעות פוליטיות וכו') וכנראה תיקבע לפי iq,ודרך מחשבה גם מוח של אדם בגוף של רובוט זה עדיין אנושי כל עוד הוא חושב ברמה ובדרך של אדם זה אנושי *אני לא מבין מה מפחיד אותך בזה,אני לא מבין למה אתה נגד כמובן שאפשר לקחת את זה לכיוונים לא טובים,אבל ככה זה בכל דבר בסופו של דבר המוסר האונברסלי משפיע ורוב האנשים לא יקחו את זה לכיוונים לא טובים כשהמציאו את הסכין,יכלת להגיד "יופי עכשיו יהיה לאנשים דרך לרצוח אחד את השני" אבל לסכין היה שימושים אחרים,ורוב האנשים חתכו דברים,ואכלו איתה וכו' אז יש כמה אנשים שהרגו איתה,זה אומר שהיא המצאה רעה? *למרות שהוא נשמע משוגע,אם הוא בכל זאת מבין בטכנולוגיה וחזה כבר דברים מראש,והוא חושב שעוד כמה שנים שהוא יחיה ואז הוא יוכל לקבל עוד נגיד 200 שנה לחיים אז איך הוא משוגע? אם היו אומרים לך שתעשה ככה וככה ותחיה עוד 200 שנה היית מסכים? *מה רע בלחיות הרבה שנים?אתה מעדיף למות מוקדם? *כל הגישה שלך היא טכנופובית אתה באמת חושב שעם כל המצאה המין האנושי יהרוס את עצמו? שכל דבר חדש זה לא מוסרי? יש לך סיבות הגיוניות מאחורי כל ההצרות של הוא משוגע,חולני וכו'? יש לך התנגדות של לשבור את הקווי אופי של האדם?זה נראה לך סותר את המוסר באופן כלשהו? לדעתי האישית: פיתוח רובוטים:חסיכת חצי חיים שמתבזבזים על עבודות שחורות הארכת חיים:עוד זמן בעולם הנדסה גנטית:מניעת מחלות שיפור המוח:עוד זיכרון,למידה מהירה אני מסכים איתך שכל אחת מהם אפשר להשתמש לדברים לא מוסריים אבל ההמצאות עצמם והשימוש שהם יועדו בשבילו הם מוסריים לגמרי והאנושות תשמור על עצמה,כמו בכל פיתוח של המצאה חדשה אממ וזהו......:)

BITTERtruth

New member
לדעתי

מסכים לחלוטין עם טוויג. שאלה קטנה: מה ההבדל בין אדם למכונה? הדת תטען שהנשמה היא ההבדל. אבל אולי... אין הבדל? הרי המוח שלנו בנוי בצורה כזאת שאנו מוכרחים לעשות דברים מסוימים. כך גם הרובוט! אז בעצם אין שום הבדל! מענין. עכשיו נצטרך לחשוב האם הזכויות של האדם יתנו גם למכונות? לפי דעתי- כן. אבל אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

yaakii

New member
השאלה הזאת הועלתה בעבר בפורום ואני אמרתי גם

שם את דעתי: זכויות/חובות שייכים רק לכאלה בעלי רגשות. אין שום סיבה להעניק להם זכויות אם זה לא משפיע עליהם מבחינת הנוחות. אם אתה מתכוון שיש להם רגשות-אז כמבון שעלינו להעניק להם זכויות. אבל למה להכניס להם רגשות..? אם נכניס להם רגשות זה זה רק יתבע מאיתנו ויגביל אותנו מדרישות שלנו מה"משרתים"..

yaakii

New member
תהרוג אותי וזהו! ../images/Emo2.gif

סתם. 1. לקחתי את הנר בחזרה.. 2. אנסה להסביר איזה חיסרון אני רואה בכל אחת מהטכנולוגיות העתידיות הללו: אני חושב שהזמן יכול להעיד בצורה הטובה ביותר מה הכי מתאים לכלל-האנושות. עד כה לא חיינו חיי נצח, הייתה לנו הגבלה בכמות הידע שיכולנו לעקל ובזמן בו עיקלנו אותה, לא יכולנו לעצב אישיות של הדור הבא ועוד. אני מרגיש שפיתוחים בסגנון כזה הם בערך כמו לפתוח פתח להפכית כל האנשים ביקום לאנשי-על (ראה שירשור לפני כמה ימים). זה יותר מדי שונה. זה מפחיד. זה מוביל לדברים שאנחנו לא יודעים לאן יתפתחו. אם מחר כל בני האנוש יקומו כשהם בעלי כוח של "איש-על" העולם יושמד תוך זמן קצר כפי שבטח ברור לך. אני לא רואה הבדל גדול בין הטכנולוגיות. כלומר, האפשרות לשלוט בדור הבא בטח מובילה גם לכך שתוכל להחליט מה יהיה כוחו הפיזי של הולד ועוד. לא? אם ניתן יהיה לדחוס כמה מידע שרוצים כל מערכת החינוך תקרוס. במשך אלפי שנים בני האדם למדו והשכילו דרך הדור הקודם. על-פי הטכנולוגיה העתידית הזאת, הם לא יזדקקו לךמורה כדי להבין דברים. אני חושב שזה יוביל למין גאווה וחוסר כבוד לדור הקודם. כל מה שהכרנו ישתנה. כל המוסר שהיה קיים יתעוות. 3. "אם היו אומרים לך שתעשה ככה וככה ותחיה עוד 200 שנה היית מסכים?" עובדה שאתה ואני ועוד רבים מודעים לכל השיטות בהם האיש הזה משתמש ע"מ להאריך את חייו ובכ"ז אנחנו לא בוחרים להשתמש בהן..

Snir2121

New member
לגבי 3

כל אוכלוסיית העולם גם מודעת לזה שמקדונלדס על בסיס יומי וחוסר פעילות גופנית זה מקצר חיים, ובכל זאת...

yaakii

New member
../images/Emo67.gifיאמי! מקדונלדס ../images/Emo21.gif

לא הבנתי-אתה מביא חיזוק/קושיה לדבריי?

Snir2121

New member
לפי מה שהבנתי,

אתה כתבת שמה שהוא עושה זה לא כל כך חיובי (משוגע), ונימקת - אנחנו מודעים אבל לא עושים את זה, לכן אפשר להבין שזה שלילי. אז כתגובה כתבתי שאנחנו גם מודעים לזה שדברים מסויימים הם שליליים מאוד ועדיין ממשיכים לעשות אותם - לכן אי אפשר לקבוע האם דבר מסויים הוא טוב או רע לפי "מה שכולם עושים".

yaakii

New member
נכון, אבל זה לא מה שניסיתי לעשות..

פשוט טוויג שאל אותי האם לא הייתי קןופץ על הזדמנות של הוספת 200 שנה לחיי, אז הראיתי לו שהוא יכול לראות את התשובה בעצמו..

Snir2121

New member
זו דוגמה היפותטית,

משום שגם באורח החיים הכי בריא שיש, אנחנו עדיין לא יכולים להאריך את חיינו ב- 200 שנים כיום. לכן מה שקורה במציאות, זה שאנשים לא הולכים על אורח חיים כזה, לא מתאים לדוגמה. nevermind!

tweeg

New member
תגובה

*הנדסה גנטית אמנם יכולה לשפר חוזק/מהירות וכו' אבל בהתחלה זה יכנס תחת פיקוח ממשלתי אחרי זה זה יהיה נורמה,ככה שכל האנשים יהיו שווים ובאמצע ישלט ע"י נשק וכו' ובכל מקרה המטרה פה היא תיקון מחלות גנטיות,ובחירת מאפינים חיצוניים והשינוי הכי קיצוני סה"כ יצור חיילים טובים,לא אנשים בעלי כוחות על הגורמים שייצרו את החיילים הם קידמה טכנולוגיה וכסף אותם אלא של הצבא היום,לכן האיזון בעולם ישאר *המטרה של מערכת החינוך היא ללמד,אם אפשר לעשות את זה בדרך טובה יותר אז מה הרעיון?מה רע בעוד ידע? אכן הדור הקודם יחשב טיפש,אבל הם מתים אז מה זה משנה? אתה מעדיף לוותר על ידע בגלל שתייחשב יותר חכם מהדור הקודם? זה עוד חיסכון של 18 שנים בחיים שלך שאחרת יוקדשו ללימוד מוסר הוא אוניברסלי,ידע לא ישנה אותו *אנחנו לא משתמשים בשיטות האלה כי אנחנו לא מאמינים שתהיה מהפכה עוד 20 שנה ולכן אנחנו מאמינים שהוא הורס לעצמו את החיים בשביל כלום אם הייתי מאמין שזה נכון אני גם הייתי עושה את זה לבזבז 50 שנה בשביל עוד 200?bring it on *הסיבה לנימה מקודם(שעקב לא קשורה לכעס בשום צורה) היא שכל הגישה שלך נובעת מ: *זה שונה *זה מפחיד *לך תדע מה יעשו עם זה *זה יעוות את המוסר והעולם יושמד שהמציאו את הרובה(לא דוגמא טובה כי הוא לא שימושי לדברים אחרים) אפשר היה להגיד,איש עם רובה יכול להרוג הרבה אנשים זה בטח יהרוס את העולם אבל אפשר להסתכל ש: *לכולם יהיו רובים אז הוא לא יעשה כלום(עקרון של שיויון כי לכולם יש) *רוב האנשים לא רוצים להרוג אנשים אחרים(עקרון של מוסר) אני מסכים שרובוטים יכולים לעשות מרד,וזיכרונות נתונים להאקים ואפשר למחוק לאנשים את המוח,וזה יהרוס את החינוך ואת כל העבודות השחורות אבל זה פשוט דברים שצריך להימנע מהם,ולא לפחד מהם ובשביל זה יש לנו 200 שנה של מד"ב שמזהירים מפני חלק מהדברים האלה ואת השאר נמצא לבד

yaakii

New member
זה קצת יותר מאיש עם רובה

אם יש לי אפשרות להפוך את הילד שלי לבעל כוחות על, למה שאבחל לעשות זאת? כל אחד ירצה שילדיו יהיו יותר חזקים וזה יצור מפלצות אדם שיובילו להרס בעולם. כן,כמו בסרטים. זה כמו פצצה גרעינית. זה אסור כי זה עלול לגרום לנזק נוראי ואתה רואה שבכל -זאת מייצרים. אז למה להוסיף עוד סכנות?

tweeg

New member
תשובה

*הנדסה גנטית מוגבלת לביולוגיה בסיסית אנשים יכולים להיות יותר מהירים יותר חזקים אבל עד גבול מסויים הם לא יכולים לייצר אש/קרח/טלקנזיס או משהו מהסוג הזה *אם כל האנשים יהפכו את הילדים שלהם לכאלה אז כל העולם יהיה כזה וששתים יריבו יהיו 7 מליארד שיעצרו אותם *זה שהמציאו פצצה שיכולה להרוס מדינות זה אומר שהתשתמשו בה כל יום? מדינה שיודעת שליריבה שלה יש פצצת אטום לא תשמש בה כי היא יודעת מה יקרה אירן לא תתקוף אם היא יודעת שיש לנו פצצות אטום בצוללות מחוץ למים הטורטאליים כי אז טהרן תלך bye bye *המטרה היא לא להוסיף סכנות,המטרה היא רווח אפשרי שיפור חיי האדם מה הרעיון בהלמציא כלים?זה מסוכן אבל זה מועיל שתמצא לי סכנה ברורה בטכנולוגיה כלשהי שאי אפשר להתגבר עליה אני יהיה נגדה אבל עד אז.... (אני מדבר על סכנה גלוגבלית,כמו השמדת עם,ולא משהו פשוט כמו רצח)

HH husa

New member
נשמה אינה מכנית

דקראט ואחרים כבר דימינו וציפו שזה מה שייפתחו הדורות אם ישקיעו במדע.

MyTaoWay

New member
מדע בדיוני? -לא. מטריקס? -כן..

מאמינה שזה יהיה דיי דומה למטריקס... אם בניאדם יצרו רובוטים חכמים, בסופו של דבר.. כמו בסרט 'אני רובוט', הם ישתלטו על האנושות... אבל.. לא רוצה לחשוב על זה כרגע... כמו שנאמר.. ''כשנגיע לגשר...(אם נגיע עליו בחיים) ,נחצה אותו..'' ציטוט מהמאמר: יימהפכה זו תאפשר לו להחזיק מעמד עד למהפכה הגדולה הבאה – הננוטכנולוגיה (שנות השלושים של המאה הנוכחית). מהפכת הננוטכנולוגיה תעניק לו חיים ארוכים מספיק כדי להיות שותף פעיל במהפכת האינטליגנציה המלאכותית שתעניק לו את חיי הנצח שלהם הוא מייחל.יי ריי קורזוויל הזה... נשמע כמו מדען גאון.. ו..מטורף...

למעלה