מעבר ממקום למקום בשנייה, אנטלגינציה מלאכותית
ילדים על-פי הזמנה, בניית עולמות חדשים, העברת רגשות מאדם לאדם, חיי נצח -כל זה ועוד הרבה פה. ברוכים הבאים לעשור הקרוב, אחד העשורים המדהימים של המדע... זה מדע בדיוני/שהכל פה נכון? אם זה אמיתי אז זה מדהים בצורה מצמררת..כלומר, זה יהיה העשור עם הפיתוחים הטכנולוגיים הכי משמעותיים שהיה אי -פעם. אולי גם שיהיה.. יש שם גם בנוגע להכנסת זיכרון למוח מה שטוויג דיבר עליו פעם בפינה שובעית ישנה.. (אגב-
זיכרון לפינות השבועיות שהלכו לעולמן...
) אני רק מקווה שיתרגמו את הספר הזה בקרוב..
הוא כתב : "נשבור את המחסומים האבולוציוניים שמגבילים אותנו מאוד כיום בתחומים שונים." למה זה נחשב לשבור מחסום אבלוציוני? מה זה מחסום אבולוציוני? האם לא ניתן לקרוא לפיתוחים האלה חלק מתהליך האבולוציה? אני זוכר שדנו בעבר האם רובוטים ייחשבו כהמשך בתהליך אבולציוני/ משהו אחר. רועי הדוקטורנט שהתארח בפורום לפני כחודשיים אמר שזה נחשב המשך בתהליך האבולוציה. מדוע, אם כן, זה נחשב לשבירת מחסום האבולוציה? * אתם לא חושים שהמדע עובר איזשהו גבול בפיתוחים האלו? כלומר,אנחנו נחיה במעין תוהו כזה שכל אחד יכול לחיות בעולם משלו עם רגשות שהוא יכול לקבוע מראש וילדים שיבחר איך ייראו והוא יוכל לדחוס כמה מידע שהוא רוצה למוח שלו ושיהיו לו רובוטים משרתים שיעשו כל מה שהוא רוצה ושיהיה להם שכל כמו שלו אז אם יהיה בא להם הם יוכלו להשתלט על האנושות, אבל רגע אנחנו כבר לא אנושיים אנחנו תינתנו את עצמנו-אין דבר כזה אנושיים. מי קובע מי פה האנושי? אני חוטף פיק ברכיים כשאני חושב שזה באמת עומד להיות המצב. בוא נגיד שאני מצטרף לקריאתו של צמחי בר. אומנם מכיוון אחר, אבל אני בהחלט חושב שהמדענים צריכים לרסן את הפיתוחים שלהם.. אני כותב את ההודעה כשאני תוך כדי קריאת המאמר ואני רואה שהוא ממש שואל את השאלה שלי (טוב נו-הפוך..) לגבי האנושיות של בני האדם. מאמר מדהים. אני רוצה את הספר!! קטע מהמאמר: "עוד מצייר קורצוויל עתיד שבו נצליח סוף סוף "לרמות" את המוות ולחיות כמעט לנצח. הוא לא מדבר רק על הדורות הבאים אלא בראש ובראשונה על עצמו. קורצוויל, יליד 1948 חי כיום לפי אורח חיים בריא עד מאוד. יש שיגידו בריא עד כדי טירוף. הוא בולע מאות כדורים ותוספי מזון מידי יום, עוסק בפעילות ספורטיבית ומנטר את הגוף שלו ללא הפסקה תוך שהוא מאזן אותו עד כמה שרק ניתן באופן שוטף. לדבריו, למרות שבזמן כתיבת הספר הוא היה בן 58, הגוף שלו מתפקד כשל בן 40. מטרתו של קורצוויל היא לעכב את הזיקנה עד הגעתה של המהפכה הגנטית שאותה הוא צופה כבר בעשור הקרוב. מהפכה זו תאפשר לו להחזיק מעמד עד למהפכה הגדולה הבאה – הננוטכנולוגיה (שנות השלושים של המאה הנוכחית). מהפכת הננוטכנולוגיה תעניק לו חיים ארוכים מספיק כדי להיות שותף פעיל במהפכת האינטליגנציה המלאכותית שתעניק לו את חיי הנצח שלהם הוא מייחל. לדבריו אין סיבה להשלים עם המוות רק משום שלאורך ההיסטוריה כולם מתו עד היום. אנו יכולים וצריכים לשנות את המצב." זה לא קצת חולני?? לדעתי זה גובל בשיגעון! ועכשיו אני קורא את זה: "קורצוויל דוגל בגישה, לפיה האינטליגנציה המלאכותית היא למעשה חלק בלתי נפרד מהאבולוציה. לפי גישה זו מהרגע שנוצר התא הראשון, אין מנוס מיצירה של חיים אינטליגנטים שיובילו בסופו של דבר לאינטליגנציה מלאכותית שתתעלה הרבה מעבר לאינטליגנציה הביולוגית." אז למה מקודם הוא אמר שזה שבירת מחסומים אבולוציוניים? -זה פשוט המשך.. מה בכלל פירוש המילה "סינגולריה"? אוקיי אני רואה שמסכימים איתי לגבי המוזרות: "בעתיד. בכלל נראה קצת כאילו קורצוויל מנסה לייסד מעיין כת - הסינגולאריים - אנשים שמבינים את ההשלכות העתידיות של הסינגולריות, שומרים על איכות חיים ובריאות כדי לחיות לנצח ומיישמים את התהליכים הנדרשים כדי להשתלב בעולם העתיד. זה לאו דווקא רע - ספרים רבים שקראתי מטיפים לאורח חיים מסויים המשקף את דעת המחבר, אבל זה בכל זאת מעט מוזר בכמה מקרים." אני ממש מצטער על ניסוח עקמומי וחוסר סדר וכו' פשוט אני כותב את ההודעה כשאני-במלוא מובן המילה-בשוק.
ילדים על-פי הזמנה, בניית עולמות חדשים, העברת רגשות מאדם לאדם, חיי נצח -כל זה ועוד הרבה פה. ברוכים הבאים לעשור הקרוב, אחד העשורים המדהימים של המדע... זה מדע בדיוני/שהכל פה נכון? אם זה אמיתי אז זה מדהים בצורה מצמררת..כלומר, זה יהיה העשור עם הפיתוחים הטכנולוגיים הכי משמעותיים שהיה אי -פעם. אולי גם שיהיה.. יש שם גם בנוגע להכנסת זיכרון למוח מה שטוויג דיבר עליו פעם בפינה שובעית ישנה.. (אגב-