מעבר מזרם תודעה ומחשבות לכתיבת ספרות

califia

New member
מעבר מזרם תודעה ומחשבות לכתיבת ספרות

מה אני צריכה כדי להפוך את כל מה שמתרוצץ לי בראש לספר. או תסריט. מה החסמים והעכבות שלי? פשוט לשבת ולנסות לכתוב הכל? להתחיל מדמות? מעלילה? מסיטואציה? עדיף לתכנן מראש או פשוט לשבת ולכתוב? המלצות? אני מרגישה שככל שחיי ואני משתנים אני מאבדת את "הספר שאני אמורה לכתוב בזמן ובגיל הזה, מהמקום הזה" ועוברת ל"ספר אחר". אתם מבינים על מה אני מדברת. אני לא יכולה להמשיך לדחות. אגב, האם יש לכם מידע בנושא באיזה גיל נכתבו ספרים מסויימים? נאמר, יש טעם לסיים ספר עד גיל 30, ואז לכתוב אחר. יש טעם להפסיק לדחות. ואני אוהבת לכתוב. זה לא רק עינוי ומאמץ עבורי. אין לי בלוק. רק תחושה שאני לא יודעת מאיפה להתחיל, ומחשבות טורדניות משתקות, וביקורת עצמית, מה שמתסכל במיוחד לאדם נטול השכלה אקדמית פורמלית כמוני. לאיש אקדמיה מלומד לפחות יש תובנות בעלות טעם. שלי סתם מחשבות משתקות סטנדרטיות. תודה על העזרה. אני מנסה לדרבן את עצמי במחשבה שאין מספיק ספרות לסבית. ואין מספיק קולנוע לסבי. וגם לא מחזות. וגם לא קומיקס. גם אם אני אצור זבל או סתם יצירה בינונית, לפחות יהיה עוד ספר על המדף הדל. נראות זה גם ערך.

לא כותבים משהו כדי להציל את עולם הי

היצירה הלסבי. כותבים, כי יודעים לכתוב ואוהבים לכתוב. אז ככה,אם יורשה. א.רישמי לעצמך מה סגנון הספר. האם מתח,רומן,סאטירה, סיפורת קצרה,מאסות או סתם בלה בלה. תתמקדי. המיקוד יצמצם לך את הבלגן בראש וגם יתן לך כיוון. ב.אם את ירוקה בתחום, הייתי ממליצה על סיפורת קצרה, כהתחלה. קחי רעיון אחד שרץ לך בראש ותשרבטי אותו בכמה שורות טיוטה. עזבי את הדף כעת. כעבור יום יומיים תנסי (עדיף בשעת הדחת כלים,בריצה היומית.בנסיעה או באמבטיה) לחשוב עוד קצת על מה שכתבת.להוסיף או לשנות קו. תשרבטי עוד כמה שירבוטי מחשבה ודי. בבוקר

בבוקר, כשאת רעננה ובמצב רוח מתאים,

כוס קפה ושיר קטן בלב, תתיישבי לכתוב ברצינות. תכתבי תכתבי.עד שתרגישי שהעסק מתחיל לצלוע. צולע? לא נורא.תמחקי את 2 השורות האחרונות ותעזבי את הדף. לא לגעת בו עכשו! בערב, כשהכל רגוע סביב, שבי שוב. ויאלה.תמשיכי לכתוב. וכך הלאה. ג.תמיד תסדרי לך בדף או בראש את מרכז העלילה. ד.אוף! אין לי עכשו מוזה...

למעלה