מעבר מגן לגן

אתיש

New member
מעבר מגן לגן

אנחנו עוברים דירה לעיר אחרת ב - 1/10. הקטנטונת שלנו (בת שנתיים) רשומה כבר במעון נעמת גם לשנה הבאה (היינו צריכים לקבל את הדירה מאוחר יותר והקדימו לנו) אני די בבעיה כרגע: משאירים את הילדה במעון הנוכחי מרחק של 15 שעה נסיעה או לחילופין לנסות ולמצוא לה מעון בסביבה. אני די מרוצה מהמעון שהיא נמצאית בו אבל מעדיפה משהו קרוב שכן אני לא רוצה לטלטל אותה כל שנה מכיוון שהיא ילדה די מחוברת לאמא ועדיין הפרידה ממנה כל בוקר מלווה בבכי כמובן שהיא נרגעת והיא חוזרת בחיוך אח"כ אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות? היא הבכורה והיחידה כרגע והיא מאוד מפונקת וקשה לי עם העובדה שעד שהיא התרגלה להעביר אותה שוב - האם בגיל כזה הם מסתגלים מהר לסביבה חדשה? זקוקה לעצתכם ותודה

חני ב

New member
אתיש, אני הייתי מעבירה

אותה לגן החדש. אני לא אוהבת להיות בדרכים, אני חושבת שטוב ונוח כשהגן הוא בקרבת הבית. היא כבר בגיל שאו-טו-טו תוכל להפגש עם חברים. חברים מהגן החדש היא תוכל לראות גם אחה"צ, אבל מהגן הנוכחי יהיה לך קשה כי אתם בעיר אחרת. בספטמבר הרבה ילדים מתחילים גן חדש, היא לא תרגיש שונה.

אפרתש

New member
../images/Emo73.gif שעה וחצי ?

לא הבנתי אם זה שעה וחצי או חמש עשרה דקות נסיעה. אם אכן שעה וחצי - זה סיוט בשבילה . קשה לשבת באוטו, אם את דומה לי - את תהיי לחוצה מהנהיגה חלק מהזמן, שלא לדבר על זה שיש סכנות בכביש. בנוסף, כשהגן קרוב לבית קל לך להביא אותה גם בימים שאת לא עובדת. הדרל חזרה יכולה להיות טיול מהנה בעגלה (או ברגל). אצלנו הסבתא לוקחת פעם בשבוע, דבר שהיא לא היתה יכולה אם היתה כרוכה בענין נסיעה. אם הילדה לא מרגישה טוב באמצע היום (טפו טפו) היא קרובה לבית, ולא צריכה להיטלטל במכונית. לגבי קשיי הסתגלות - מצד אחד, יש קשיי הסתגלות למקום חדש. "מה זה, שוב את נוטשת אותי עם מישהו זר?" מצד שני, יש להם יכולת הסתגלות מדהימה. הם הופכים להיות החבר הכי טוב של מישהו שהכירו לפני חמש דקות, ולומדים מהר את הכללים והסדרים של המקום החדש (אני כמובן מכלילה כאן). חפשי מקום חם ואוהב, והמון בהצלחה לכולכם בבית החדש.

לאה_מ

New member
מסכימה עם אפרת, ועוד

לדעתי כדאי לך ללכת להתרשם מהגנים שבאזור הדירה החדשה שלכם. אם תמצאי משהו שהוא מאד לרוחך, המעבר יהיה לך קל יותר. מצד אחד, אני מבינה שמעבר לגן חדש, ביחד עם מעבר דירה, הם הרבה שינויים עבור ילד. מצד שני, הרבה ילדים מסתגלים בקלות רבה יותר ממה שאנו משערים. את מכירה את בתך ויודעת כמה קל לה להסתגל לשינויים. עוד נקודה למחשבה היא מפגש עם ילדים בשעות אחר הצהרים - קחי בחשבון שרוב הילדים שתפגשו בגינה הציבורית יהיו ילדים שמבקרים בגן הקרוב למקום המגורים. כמו כן, אם המדובר במסגרת לשנתיים נוספות - העובדה שאת משאירה אותה השנה בגן המרוחק לא תחסוך לה את המעבר לגן קרוב יותר בשנה שלאחר מכן (אלא אם כן את מוכנה להמשיך להסיע שנה נוספת). נסי לבדוק את הגנים במקום החדש, אם תמצאי משהו שנראה לך, את יכולה אולי לקחת אותה לבקר שם כבר מעכשיו מדי פעם כדי לעשות לה היכרות ראשונית עם הגן, הצוות והילדים.

למעלה