מעבר מגורים/עבודה לאירופה.

אריאל000

New member
מעבר מגורים/עבודה לאירופה.

ערב טוב ושבת שלום. אני טכנאי מחשבים ואני מעוניין לעבור לחיות ולעבוד באירופה. אני מעוניין בהונגריה, אוסטריה, גרמניה או אנגליה. אני בעל אזרחות הונגרית קרי אני חבר באיחוד האירופאי. רציתי לדעת כמה דברים שלא מצאתי. 1) איך מוצאים עבודה רצינית?, לא לעבוד במכירות בקניון לדוגמא, למצוא עבודה במחשבים. 2) איך עוברים?. 3) האם האיחוד האירופאי יכול לעבוד באנגליה?. 4) איך מוצאים דירה?. אני מודה מראש לכל אדם שיוכל לעזור לי. תודה רבה. סוף שבוע נעים. אריאל.

Nobilis

New member
תשובות

1) קודם כל, מחפשים במדינה שאתה דובר את השפה שלה כמו שצריך. עבור עבודה בבריטניה, לדוגמא, אפשר להתחיל כאן: http://www.monster.co.uk. קח בחשבון שקורות חיים המותאמות לסגנון הבריטי, כמו גם כתובת/מספר טלפון מקומי, משפרים בהרבה את סיכוייך. ניתן לפנות גם למגוון סוכנויות כוח אדם, בדיוק כמו בארץ. 2) זאת שאלה כללית. הייתי אומר כללית מדי. באופן כללי, כאזרח הונגרי מבין המדינות שציינת פתוחות עבורך הונגריה ובריטניה. אוסטריה וגרמניה יפתחו עבור הונגרים רק בשנים הקרובות (לא יאוחר מ-2011). בשביל לעבור אתה אורז, קונה כרטיס טיסה, נוחת, מתאקלם (פותח חשבון בנק, שוכר דירה, וכו'), ומתחיל לעבוד. אם תמקד את השאלה, נוכל לתת תשובות פרטניות יותר. 3) אזרח הונגרי אכן יכול לעבוד בבריטניה. 4) בבריטניה - בדרך כלל פונים למגוון סוכנויות תיווך, רואים הרבה דירות, מחליטים על אחת, סוגרים חוזה, ושוכרים דירה. די דומה לישראל, מן הסתם. אם תמקד את השאלה, שוב, יהיה קל יותר לתת לך תשובות פרטניות.

אריאל000

New member
אנסה לנסח את השאלה בשנית.

שבוע טוב. אני בן 27, יש לי תעודות של MCSA, זה "מנהל רשתות מחשבים". אני עובד בתור טכנאי מחשבים בחברה גדולה שהיא גם חברה בינלאומית. אני בעל אזרחות הונגרית, אולם אינני דובר את השפה, ניסיתי ללמוד פעם אחת אולם עקב דיסלקטיות המורה ויתרה עלי. כעת אני מחפש, אולם לא ידוע לי על שום מקום בארץ אשר מלמד את השפה ההונגרית. אני דובר את השפה האנגלית ואין לי כל בעיה לנהל שיחה, לכתוב מכתב או לדבר באנגלית. אני מחפש לעבור לאירופה - היות ונמאס לי פה - ומעוניין לנצל את האזרחות ההונגרית שלי לשם כך. מעוניין לעבוד בתחום שלי בתור טכנאי מחשבים בין אם בהונגריה, אנגליה או כל מדינה אירופאית אחרת שבה אוכל לעבוד ללא כל בקשות של ויזות וכו'. סתם לדוגמא, מדינות כמו גרמניה, שוודיה וכו' וכו' כל אירופה וכל האי הבריטי. רציתי לדעת כיצד אני יכול למצוא עבודה בתחום?, הלכתי לאתר שהופנתי אליו אולם לא הצלחתי למצוא שם שום דבר. יש לי הרצון לעבור ולעבוד ולהישתקע במדינה כלשהי, אולם אינני יודע אפילו מאיפה מתחילים. מאיפה מוצאים עבודה?, מאיפה מוצאים דירה?, מאיפה מוצאים את שאר הדברים. כמובן שחלק מהדברים צריכים להיעשות מראש, למשל השכרה דירה צריכה להיעשות מראש לפני שאני מגיע למקום ולהיעשות דרך האינטרנט היות ואני לא אגיע למקום שבו אין לי מקום לינה מסודר. אני אשמח לשמוע עיצות, רעיונות ודיעות. תודה רבה מראש. אריאל. שבוע נפלא לכולם.

noy2222

New member
דירה ובעיותיה

אז ככה, מבחינת דירה יש בעייתיות מסויימת. אגב תכיר gumtree, הוא יתן לך רשימה של מאות מקומות פוטנציאלים להשכרה. אתה מעוניין ב-houseshare, offered, room with single bed. זה יתן לך נקודת מבט על מחירים, אזורים ובונוסים שבאים עם החדר (אינטרנט, טלוויזיה, וכו'). עכשיו, כשאתה מחפש חדר, אתה לא יכול לשלוח אימייל לבן אדם ולהגיד "אוקי, לקחתי", מהסיבה הפשוט שעד שהם רואים כסף, זה לא ממש נחשב. מאותה בחינה, אתה לא יכול לדעת מאימייל, או שיחת טלפון אפילו, מה אתה מקבל. דירות וחדרים עם תיאור פנטסטי, יכולים להיות זבל של דבר... trust me, i wrote several... פיתרון פשוט מאוד הוא להתחיל את השבוע הראשון בהשכרת חדר בהוסטל. אני ממליץ על ההוסטלים של hca. הם זולים, נוחים, ובטוחים. באותו שבוע, אתה נכנס כל יום לקפה אינטרנט, מחפש את המודעות החביבות עליך, רושם פרטים, מתקשר, ועושה סיבוב, עד שאתה מוצא את החדר האידיאלי בשבילך. באותה נקודה אתה חותם בדרך כלל על חוזה, משלם לבעל הבית שבוע, שבועיים, חודש שכר דירה מראש, ושבוע, שבועיים, חודש שכר דירה פיקדון, והחדר הוא שלך to do as you please. למה שבוע? כי סיכוי טוב שתמצא הרבה מקומות לא משהו או יקרים יתר על המידה, ועדיף ללכת על בטוח. אה, אתה יכול לחפש ב-gumtree פרטים על עבודה שאתה עלול להיות מעוניין בה. זה יכול לתת לך רמז על איך הדברים הולכים. מבחינת מטען, לא יותר מתיק גב ומזוודה. עדיף לא להיסחב יותר מדי. את שאר הדברים תמיד אפשר לשלוח או להחליף במקום... any more questions? noy

למעלה