מעבר מאנדרואיד לPC

mess1

New member
מעבר מאנדרואיד לPC

שלום,

רציתי לדעת מה הפער שיש להשלים במידה ומסיימים קורס בתכנות לאנדרואיד ורוצים להתקדם לפיתוח JAVA לתוכנות ומערכות בPC?
מדובר בפער משמעותי של קורס נוסף?
תודה

פרסאוס

New member
לטגלן או לא לטגלן, זאת השאלה...

אנשים לומדים 4 שנים רק כדי לצאת החוצה ולגלות שיש להם עוד שנים ללמוד.
&nbsp

mess1

New member
היי

מדובר בלימודי קורס של כמה חודשים.. אבל הקורס ייעודי לאנדרואיד.
מלמדים שם גם JAVA בסיס מן הסתם, השאלה עד כמה זה עוזר בשביל להתקדם לתכנות לPC אח"כ ?
מה דעתך ?

nocgod

New member
אולי באמת הגיע הזמן לתגלן...

תראה - ראית פעם קורס של כמה חודשים של רפואת עיניים? ואם כן, אפשר אחרי הקורס הזה לקחת עוד איזה קורס השלמות ולהיות ניורולוג? לא, נכון?

אז זה כל הסיפור, יש מאות בוגרים שמסיימים תואר בכל שנה. ממגוון מוסדות ועם מגוון ציונים, המשותף לכולם שהם למדו תואר BA או BSc במשך 3-4 שנים.
כל זה רק כדי להבין - שהם עוד צריכים להמשיך ללמוד כדי להצליח בקריירה שלהם.

פתאום בא אתה - עשית קורס כמה חודשים, למדת קצת לולאות, קצת if-else, וירחם השם אולי אפילו למדתם לא לפחד מלולאת do-while.
ורוצה לקחת מקום לבוגרים האלה.
אחרי האנלוגיה וההסבר - אתה מבין את התשובה?

גם השאלה - "מתכנת PC" מה זה אומר בכלל? web? server-side? client-side?

בקיצור - אלא אם כן אתה עילוי, הסיכוי שלך להכנס לתחום ההייטק בלי הוכחות על הדף של יכולות וניסיון דיי נמוך

יNOT

New member
לפחות חסכת מאתנו לראות אותך מציע לו מסגרת חלופית...

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=89&messageid=178028892

עכשיו לגבי השואל בשרשור הזה, אני תוהה אם היה ניתן לענות לו בצורה אחרת, בצורה שלא תיצור רושם שהבחור "חתך" אותך בכביש או בתור לרופא.

עם כל הכבוד לפיסקה הראשונה שלך, אתה באמת השווית מתכנת לרופא?!

באשר לפיסקה השנייה שלך, אני בטוח שגם אתה מכיר כאלה שהתקבלו לעבודה לפני שסיימו 3-4 שנים של לימודים, אז כנראה שגם זה אפשרי... ומעבר לכך אני בטוח שגם אתה מכיר או שמעת על אלה שהם בוגרי קורס, או אפילו לא למדו מעולם מדעי המחשב בצורה פורמלית ועדיין הצליחו לעבוד כמתכנתים.

אתה מתייחס לשוק העבודה כאילו זה "מקומות שמורים לבוגרים" , והבחור מנסה להתפלח פנימה... הפלא ופלא למיטב ידיעתי גם אלה עם תואר לא מוצאים ש"מישהוא שמר להם מקום" לעבודה שהם מחפשים... רק מעטים, אחרים צריכים להוכיח את עצמם בקושי רב( תקן אותי אם אני טועה...)

באשר לעובדה שמדובר בסיכוי קלוש אם אתה לא עילוי - אני מסכים, אני חושב שגם בוגרי מדעי המחשב מגלים שהם אינם עילוי מדי פעם ופעם בריאיונות עבודה, ובכל זאת זה לא סיבה לזנוח את הרעיון או את המקצוע. השאלה שחבל שלא ענית עליה היא איך אדם עם רקע כזה יכול לשפר את סיכוייו למצוא עבודה בתחום?! מה המכנה המשותף היחיד,הקבוע שהכי חשוב למעסיק?!

אין טעם לטגלן את השרשור הזה, מספר המגיבים זניח, אין פה משהו שכדאי לשמר כהצלחה או ככישלון, או כעדות לפורום, זה בסופו של דבר חזרה על אותם דברי הבל או טעם שכבר נאמרו בעבר...

BravoMan

Active member
אולי, אבל "לחתוך בתור" זה בדיוק מה שהבחור עשה...

יש הרבה הבדלים בין פיתוח תוכנה לרפואה, אבל נשמע שאתה מזלזל בפיתוח כמקצוע.
&nbsp
לא. לא הופכים למפתח תוך 4 חודשים. גם לא בדיוק תוך 4 שנים, אבל תואר אקדמאי מלמד הרבה יותר דברים מתכנות.
למעשה, הוא מלמד יחסית מעט תכנות

&nbsp
בשנות ה-80, כשהופיעו המחשבים האישיים הראשונים, הם היו מגיעים עם ספר תכנות (בד"כ בבייסיק) והיו מצפים שהמשתמש יכתוב תוכנות לעצמו.
מאוחר יותר, המגמה הזו הפסיקה, ורוב האנשים היום הם רק משתמשים ולא כותבים תוכנות, וכתוצאה מכך גם מכירים הרבה פחות את המכשירים שבידיהם.
&nbsp
עם נגישות רבה שבפיתוח יישומים ל-Android, האיזון משתנה מעט בחזרה, אבל חשוב להבין:
יש הבדל של שמיים וארץ בין מי משפתח משהו בתור תחביב לעצמו ולחברים, לבין מפתח מקצועי.
&nbsp
אל תשכח, שגם יישום סלולרי תמים למראה, מכיל היום גישה לנתונים מאוד רגישים כמו כרטיס אשראי, חשבון בנק, או אפילו מחשב הרכב (OBD).
כדי ליצור יישום שיעבוד ביעילות, לא יקרוס בסביבות משתנות, והכי חשוב יהיה מאובטח - צריך מומחיות רבה ומומחיות כזו לא רוכשים בקורס של 4 חודשים.
&nbsp
באופן אישי, אני אחד מאותם אנשים שעובד בתעשייה בלי תואר.
ההבדל ביני לבין השואל, הוא שאהבתי מחשבים מגיל קטן, ומעולם לא היית לי בעיה ללמוד בעצמי את מה שרציתי לדעת.
עדיין, כשהגעתי לעבודה אמתית, חטפתי שוק מכמות הדברים שבכלל לא ידעתי על קיומם.
&nbsp
הבעיה עם השאלה שנשאלה כאן, היא שהשואל לא ממש יכול או רוצה ללמוד לבד.
אי אפשר לענות על השאלה שלו, כי לנו לא ברור מה הוא רוצה, וכנראה גם לו עצמו לא ברור מה הוא רוצה.
&nbsp
כשלמדתי, תמיד עמדה בפני מטרה: למשל, לכתוב תוכנה שעושה X.
אם היה דבר ספציפי שלא ידעתי, אז הייתי מחפש אותו, למשל איך לטעון דרייבר של כרטיס קול ב-DOS, ואם לא הייתי מוצא (מה שדי נדיר כי כמות השאלות והתשובות ברשת עצומה) אז הייתי שואל.
אבל הייתי שואל דבר ספציפי.
&nbsp
בזמנו, כשרציתי לעשות מעבר מפיתוח יישומים לסביבת Windows לפיתוח בלינוקס, בהתחלה הסתבכתי - חשבתי שהעניין יהיה פשוט - ללמוד API חדש של מערכת אחרת (אני בספק אם השואל יודע בכלל מה הוא API), אבל אז ראיתי שיש המון חומר בכל מיני נושאים, ולא ידעתי ממה להתחיל.
&nbsp
רכשתי ספר בו בחרו עבורי מסלול ועשו לי סדר.
כמובן, שכתוצאה למדתי למעשה מספר נושאים בסדר מסוים, וגיליתי על הדרך שיש עוד ועוד ועוד נושאים שעלי ללמוד.
&nbsp
בקיצור - הבעיה כאן שהשואל אפילו לא יודע כמה הוא לא יודע, והוא גם לא יודע מה לשאול, אבל שואל זאת בביטחון גמור שכבר יש לו מומחיות מסוימת, והוא רק צריך השלמה קטנה כדי לקבל עוד מומחיות.
&nbsp
לראיה, בסוף גם אתה לא ידעת לענות לו, למרות כל הרצון הטוב.
&nbsp
אז לשואל המקורי: תחליט מה בדיוק אתה רוצה לעשות, תמקד את השאלה, ואז תוכל לקבל תשובות לעניין בלי כל ה-"מסביב"
ואם אינך יודע אפילו מה לשאול, תתחיל מזה שתקרא קצת פה ושם, כדי לקבל מושג לאיזה כיוון אתה רוצה לפנות.
כי אם אתה לא יודע - אנחנו בטוח לא!

יNOT

New member
אני עדיין מתקשה להבין...

למה אתה מתעקש שהבחור מנסה "לחתוך בתור", בגלל שהוא שאל אם זה מצריך קורס נוסף, או בגלל שהוא פשוט לא יודע מה נדרש?
שוב ההגדרה הזו של "לחתוך בתור" מרמזת על כך שכל התנהגות השואל היא לא מוסרית, או כזו שגם אם תביא לתוצאות פירושה שיהיה מי שיכעס על הצלחתו, ואני לא מבין למה זו הפרשנות שמתקבלת פה?!

אני מסכים איתך, להפוך למפתח זו דרך ארוכה, אבל זה שאני לא מקבל את ההשוואה בין מפתח לרופא לא אומר שאני מזלזל בתחום הפיתוח או בדרך בה עובר מפתח עד להכשרתו - זה פשוט אומר שהשוואה כזו היא נסיון שמועד לכישלון.

אני מקבל את רוב דבריך, הבעייה העיקרית שלי היא עם ה"הנחות" שאתה עושה לגבי השואל, העובדה שהוא לא יודע כמה הוא לא יודע לדוגמה... שזה מוזר בעיניי, האם אתה חושב שאתה יכול "לכמת" את מידת הידע שאין לך בראייה ממוחשבת/בפיתוח משחקים או בכל תחום אחר?! אני בטוח שאתה חושב שאתה יכול, אבל ברגע שניגשים לתחום חדש תחום שאתה מכיר רק את הכותר שלו, זה כמעט בלתי אפשרי להעריך את כמות הידע החסר לך, למען האמת כמו שאתה אמרת "לא הופכים למפתח תוך 4 חודשים. גם לא בדיוק תוך 4 שנים" , ואותו דבר בקשר לידע, שממשיכים לרכוש כל הזמן.
השואל לא יודע מה לשאול, כי כמו שהובהר הוא מכיר נגזרת מאוד קטנה של השימוש ב - JAVA, שאר היישומים של השפה לא מוכרים לו מעבר לכותרת של :"JAVA לתוכנות ומערכות בPC" , זה לא מאשר את ההנחה שלך שהוא לא יודע מה זה API לדוגמה, זה שלאדם יש ביטחון מספיק לשאול בפורום פומבי לא אומר שיש לו "ביטחון גמור" שיש לו מומחיות מסויימת, וגם אם כן, זה שוב לא אומר שיש לאותו אדם מומחיות מסויימת או בכלל, קח את STACKOVERFLOW ודומיו לדוגמה - זה רק אומר שאותו אחד חשב לתומו שאוליי "פה" ייקבל תשובה,או לעיתים אפילו רק הנחייה בכיוון הנכון.

בכל מקרה, אני מוצא את הנושא מעניין, כמו שפרסאוס בהתחלה חשב.. וכמו שאתה ציינת, שייתכן וזו התחלה של מגמה חדשה או מגמה חוזרת לאיזון שמשתנה, בגלל ריבוי אלה שנכנסים לתכנות בגלל האנדרואיד או אפליקציות מובייל בלבד, ואחרי תקופה מסויימת מוצאים את עצמם עם הצורך או הרצון לעשות שינוי ולהתפתח לאפיקים חדשים בתכנות... חבל לי שבפורום אין לנו תשובה לשאלה הזו, אבל אוליי בגלל שזה כנראה תהליך שייקח אפילו שנים עד שיתחיל לקרות... אוליי עד אז תהיה לנו בפורום תשובה יותר מוצלחת לענות לשואלים.

BravoMan

Active member
אז אנסה להסביר:

ראשית, נראה שאתה לוקח את המטפורות יותר מידי קרוב ללב.
&nbsp
לא התכוונתי שהבחור עשה משהו לא מוסרי, אבל בהחלט נשמע שהוא חושב שיש לו יותר ידע ויכולות ממה שיש לו באמת.
וכשכתבתי "לדעת כמה אתה לא יודע" הכוונה היית לדעת להעריך את מצבך.
&nbsp
אני לא יכול להגיד כמה חומר יש לי ללמוד בתחום שאני לא מכיר, אבל אני יכול להגיד בוודאות שאני לא מכיר תחום מסוים, ולפני שאתחיל לשאול שאלות, עלי לכל הפחות להבין על מה אני צריך לשאול.
&nbsp
שים לב - הבחור אפילו לא ציין תחום - מה זה "תוכנות ומערכות ל-PC" בדיוק?
האם זה יישומי שולחן עבודה? לאיזו מערכת הפעלה?
כלי שורת פקודה או יישומי GUI?
אולי זה בכלל אפלטים לדפדפן, עולם הולך ונעלם אך עדיין קיים?
אולי יישומי צד שרת?
&nbsp
הזכרת StackOverfolow - שם היו זורקים שאלה כזו לפח. כי זו אינה שאלה ממוקדת, ואי אפשר לענות עליה.
לא ברור מה השואל רוצה. ולדעתי - לא רק לנו, אלא גם לו.
&nbsp
תראה, אם היו מלמדים אותו בקורס מה זו באמת שפת תכנות, מה זו מערכת הפעלה, מה זה API, מה זו סביבת עבודה ומה היחס בין כל אלה, הוא לא היה שואל שאלה כזו.
ברור שמה שלימדו אותו בקורס זה איך לפתוח פרויקט ב-IDE ברירת מחדל, איך לייצר ממשק בסיסי, ואיך לכתוב קצת קוד שיעשה כל מיני דברים.
את המשמעות העמוקה יותר של הכלים האלה, זו שנחוצה כדי שאפשר יהיה להתקדם לכיוון כלשהו, לא הכניסו, וגם ברור למה - אין זמן לזה ב-4 חודשים.
&nbsp
תן לי לנסות מטפורה אחרת שהיא יותר עממית:
אדם בא ומספר שהוא למד לרכב על אופניים (לא ברור עם גלגלי עזר או בלי), ושואל מה צריך להשלים כדי להפוך לנהג מרוצים.
&nbsp
האם לדעתך אפשר היה לענות על שאלה כזו? כיצד?

nocgod

New member
לא באמת הייתה השוואה לרפואה

לא היה ניסיון לפגוע בשואל עצמו, היה צורך לענות לו בצורה ישירה, כזאת שלא מיפה את המציאות וכזאת שלא גורם לפיתוח תקוות שווא.
כן קיים סיכוי קלוש למצוא עבודה בפיתוח אחרי קורס - למה? כי קיימים מפתחים שכל הלימודים הפורמליים שלהם זה תעודה ממכללת X
כן קיים סיכוי למצוא עבודה ללא תואר בכלל - שוב - קיימים כאלה מפתחים בין אם הם כרישים עם פורטפוליו מרשים שמעלימים עין מזה שאין תואר בכלל או שיש להם ניסיון מהצבא או שהם סטודנטים כרגע.
כמות האנשים האלה (הצעירים) היום הוא נמוך - למה? כי קריטריון הסינון הראשוני מסנן לפי "למדת במוסד אקדמי XYZ"
יהיה קל למצוע עבודה מתוך נקודת מוצא כמו מה שמציע השואל? ממש לא, יהיה קשה מאוד, בעיקר בגלל קריטריון הסינון הראשוני לjuniors. וגם אם לא הקריטריון הבסיסי הזה - אני אעדיף בוגר בלי ניסיון ממכללה אקדמית מאשר בוגר מכללה X. למה? כי אני יודע שהוא למד, השקיע, קרע את התחת וזה מה שאני רוצה שיעשה אצלי.

לפעמים אנשים בפורומים מנסים להיות עדינים כדי לא לפגוע. ואני לא רוצה לפגוע אני רוצה להגיד את האמת ולא לייצר אשליות. והאמת מכוערת ומגעילה, כי זה לא פייר שלא נותנים צ'אנס לחבר'ה צעירים כרישים ללא תואר, רק כי אין להם את השורה הזאת בקו"ח, אבל זאת המציאות, ואיתה נתמודד.

יNOT

New member
תודה על ההבהרה...

ואני בטוח שגם השואל היה מודה לך( למרות שגם אני אחטא ואומר שלהערכתי הוא ברח מהפורום הזה ב"צעקות אימה" וקיבל את הרושם שאין לו מה לחפש פה... וכנראה ככה גם קוראים אלמוניים אחרים..)

אני לא מבין את האמירה הזו שלך:
"אני אעדיף בוגר בלי ניסיון ממכללה אקדמית מאשר בוגר מכללה X. למה? כי אני יודע שהוא למד, השקיע, קרע את התחת וזה מה שאני רוצה שיעשה אצלי."

ההנחה הזו, התפיסה המעוותת הזו היא מה שלא ברור לי, למה אתה מניח שבגלל שמישהוא עשה קורס הוא לא "למד,השקיע,קרע את התחת" האם זה בגלל שראיינת אותו, נתת לו הזדמנות ונוכחת שאין לו נכונות ללמוד, הוא קשה תפיסה, או סיבה אחרת? אני פשוט לא מבין את ההנחה הזו שבוגרי קורס אוטומטית נמצאים בתחתית הסולם. אני מבין שמי שסיים תואר יש לו יותר יכולות ממי שרק עשה קורס, אבל העובדה לדוגמה שמי שעדיין עושה תואר מוצא עבודה בסמסטר הראשון או בשנה הראשונה רק בזכות זה שהוא לומד לתואר לא ברורה לי לעומת אדם שעשה קורס(ואני מתייחס לסינון ולא להשקעה או רצון אישי של המועמד).

מצד אחד אתה אומר שהשיטה דפוקה, ומצד שני אתה אומר שאתה לא מנסה בכלל לשנות אותה, ומעדיף את השיטה הדפוקה הזו של סינון מועמדים עפ"י איזה קריטריון שלא אבסולוטי לא מדיד ולא כלום, ואין לך מושג כמה מועמדים כנראה פוספסו בגלל השיטה הזו, זו אכן המציאות.

אבל בחזרה לנושא השרשור, אני הנחתי שהשואל שאל על למידה (מה לעשות צריך ללמוד לפני שאפשר לעבוד בתחום מסויים), ולפני שבכלל קיבל תשובה...נראה שיותר חשוב לנפץ את ה"אשלייה".
הדינמיקה בשרשור הזה לא הייתה אידיאלית, אתה באת עם איזו תפיסה מקובעת מראש לגבי השואל, והשואל בא עם שאלה פתוחה מדיי בשביל קהל עם יכולת ריכוז וסבלנות מוגבלת(מה לעשות ככה זה פורומים ).

nocgod

New member
לשנות את המערכת?

מה אתה מעדיף - לראיין 100 אנשים בלי קריטריון סינון ראשוני רק כדי לגלות ש80 מהם לא רלוונטים וניפחו את הקו"ח שלהם בשטויות, או 20 איש אחרי סינון אבל עם סיכוי לאבד ב 80 איש שלא ראיינת בחור שהוא תותח רציני?
קח בחשבון שזה מאריך לך את תהליך הגיוס, מבזבז שעות מראיין (מתכנת) וכל זה מתפרש בכסף. תוסיף לזה גם את העובדה שמי שמתראיין לא יחכה לך שתסיים לראיין 100 אנשים כדי לקבל ממנו תשובה או לעבור לשלב הבא, הוא ימשיך להתראיין ואז יש סיכוי עוד יותר גרוע שכן ריאיינת מפתח רציני אבל הוא ברח לך כי החלטת להיות יותר הומאני?
ומה תעשה כשמדובר במשרה נחשקת מאוד - נגיד משרת junior במיקרוסופט/גוגל/אורקל/IBM/EMC/וכד' שמקבלות מאות קו"ח על השולחן? תראיין את כולם? בספק מאוד גדול. תצטרך לסנן אותם על ידי היוריסטיקה כלשהי.

ומה תגיד על שיטת הפסיכומטרי? זה גם מפגר, אבל בפועל זה נותן סינון יחסית סביר למידת ההצלחה שלך. לא תמיד ב 100 אחוז זה פוגע. מה שאני בא לומר זה שזה שיש לך פסיכומטרי 720 לא בהכרח אומר שתהיה מהנדס תוכנה דגול, אולי תהיה ממוצע מינוס. מצד שני זה שיש לך פסיכומטרי 500 לא בהכרח אומר שלא תוכל להיות אחלה מהנדס. לדוגמא, אני - לפי תוצאת הפסיכוטרי שלי צריך לשמש כבלוק ביניין ולא קיבלו אותי לאף מוסד השכלה גבוהה נחשק, ובכל זאת מצאתי עבודה בחברה מכובדת, עובד עם טכנולוגיות עדכניות ויש אופק התפתחות. מצד שני יצא לי להכיר כמה בוגרי אוניברסיטה שעקפו אותי ב200+ נקודות בפסיכו' ואחד לא מצא עבודה תקופה מאוד ארוכה והשני עובד בחברה לא כל כך נחשקת. לא צודק - אבל זו המציאות.

זה בדיוק אותו הדבר.

לגבי השואל המקורי - מה הוא שאל בכלל? מה זה תכנות PC? אתה יודע מה זה תכנות PC? כי אני לא יודע מה זה תכנות PC ומתעסק בתכנות בצורה זו או אחרת כבר כעשור.
איך אתה רוצה לענות על כזאת שאלה? היא לא מוגדרת היטב.
וגם אם הייתה מוגדרת היטב, נניח "למדתי פיתוח אנדוראיד בקורס במכללה X, אך הייתי רוצה להתפתח ולפתח server-side בjava"
אם הוא יודע מה הוא רוצה ללמוד למה לא לכתוב בגוגל how to java server-side ולהתחיל לחקור?

זה לא שהדינאמיקה הייתה לא אידאלית, השאלה הייתה לא מוגדרת, הידע של השואל היה בלתי מוגדר (אך ניתן לניחוש עקב זה שהוא אמר שהוא בוגר קורס).
התשובה לעומת זאת הייתה מוגדרת מאוד, ישירה וכנה. לא ניסיתי ליפיף את המציאות ולא ניסיתי להציג לו מצג שווא שבו הוא עושה קורס והופ הוא נחשק בשוק.
צריך תמיד להציג את המציאות ולא את המציאות שאתה היית רוצה שתהיה.

אם השואל ישאל שאלה מוגדרת, הוא יקבל תשובה מודרת וחופרת של מה ללמוד ואיפה, הכוונות ובכיף.
זה עדיין לא ישנה את העובדה שנקודת הזינוק שלו נמצאת 100 מטר מאחורי בוגרי מכללות אקדמאיות, שהם עצמם נמצאים 500 מטר מאחורי בוגרי אוניברסיטאות.

אם מישהו נפגע ממני בשרשור זה, אני מבקש את סליחתו.
לא הייתה כוונה בפי לפגוע באדם, רציתי להעביר את המידע איך שאני רואה ומבין אותו.
לפעמים לא משנה איך תעביר מידע לא נעים, הדרך תהיה לא נעימה.

mess1

New member
הבהרות

1. קודם כל, רק לפי תגובת ה"זה לא מה שאמרת, זה איך שאמרת" שלי - אפשר להבין שאני בחורה ולא בחור. :)
2. אני עוד לא למדתי JAVA, השאלה שלי הייתה כללית (כנראה שמידי) כי באמת אין לי ידע מספק במה בדיוק לשאול (בשפה טכנית). לא ברור לי למה הניחו שאני שואלת בביטחון שאני יודעת הכל.. כשבכלל פניתי לפה כדי להבין יותר ולקבל כיוון.
3. גם לי יש אהבה גדולה למחשבים מגיל קטן מאוד. פיתוח זה משהו שתמיד רציתי לעשות, אבל אני לא מבינה למה אני חייבת לעשות תואר ב"מדעי המחשב" כדי לקבל את הזכות לעבוד בזה.
אם אני אלמד טוב, אדע לפתח ברמה טובה מאוד- מה ההבדל איפה למדתי ? בסופו של דבר יש מבחני קבלה לכל מקום עבודה, ואם אעבור ואצליח בו. זה מספיק.
4. אני חושבת שקיבלתי קצת תשובה מיNOT, אבל אני אנסה שוב לחדד כמה שאוכל את הפניה המקורית שלי:
'לתכנת' זאת מילה כללית מידי כי יש סוגי תכנות ותכליות שונות (מניחה שפה 'נפלתי' בפעם הראשונה שפניתי).. וזאת בעצם השאלה שלי.
יש אינסוף קורסים בתכנות, ואני לא יודעת לאן לפנות (ואיזה סוגי פיתוח קיימים).
בשביל מישהו שחסר ידע/רקע בתכנות זה נורא מבלבל.
השאלה נבעה מקורס פיתוח לאנדרואיד ששמעתי עליו, בו יועץ הלימודים הסביר שמלמדים בו JAVA מאחר וזה מתבסס על אותה שפה.
אז עיניין אותי אם זה יוכל להועיל לי במידה וארצה להתפתח לתכנות שהוא לא רק למכשיר סלולרי, אלא לGUI בוינדוס..
זה שזה לא יספיק - ידוע. השאלה היא רק לגבי גודל ההבדל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
או, אז עכשיו אפשר לדבר לעניין:

2. השאלה שלך הזכירה בניסוחה שאלות רבות דומות של אנשים בפורום הזה ובפורום השכן, שהצהירו במפורש שהם חושבים שהייטק הוא מקצוע כ"כ פשוט, שהם יכולים לקחת קורס של כמה חודשים ולצנוח ישר לתפקיד עם משכורת 20+K
&nbsp
3. את לא "חייבת" ללמוד תואר, אבל כמו שnocgod כתב, וכמו שיעידו רבים בפורום 308 "עבודה בהייטק" - תואר אקדמי, מוסד, וממוצע ציונים בתואר משמשים כמסננת ראשונית עבור הרבה חברות.
מי שעושה את הסינון הראשוני הם הרבה פעמים אנשי כוח אדם שלא מבינים בתכנות, ולא יתרשמו יותר מידי ממה עשית, אלא יבדקו שקורות החיים שלך מתאימים לקריטריון שהאיש הטכני קבע להם.
&nbsp
כתוב בדרישות שצריך תואר ואין לך תואר - תשכחי מהראיון, אלא אם יש לך קשרים בתוך החברה ואת יכולה לעקוף את משעבי אנוש.
תגגלי את המושג "סיגי".
&nbsp
גם עבור תפקידים שלא דורשים תואר, יש צורך בהוכחת יכולות.
אני התקבלתי לאחר "תרגיל בית" לא קטן וגם היה לי מראש תיק עבודות.
מה לעשות - קורס אחד כשלעצמו הוא פשוט לא אינדיקציה ליכולות של בן אדם, לכן נדיר מאוד אם בכלל למצוא מעסיק ששורה כזו בקורות חיים תגרום לו להשקיע מזמנו (זמן זה כסף להזכירך) לראיין מועמד.
&nbsp
4. יפה שמיקדת את השאלה. זה בסה"כ מה שהיה דרוש: את רוצה לדעת איזה ידע נחוץ כדי לכתוב תוכנה GUI לשולחן העבודה.
אז נתחיל:
&nbsp
שפת תכנות היא הכלי הבסיסי. היא אבן הבניין. Java היא שפה מאוד רב שימושית וניתן לבצע בה דברים רבים.
האמת היא, שרוב השפות הן כאלה, אבל עבור כל שפה יש דברים שהיא מתאימה עבורם יותר ויש כאלה שפחות.
אחת מנקודות התורפה של Java היא ביצועים.
&nbsp
ולמרות שלא משתמשים בה הרבה לפיתוח יישומי שולחן עבודה ל-Windows, הדבר בהחלט אפשרי.
&nbsp
השלב השני הוא מערכת הפעלה והסביבה, היא מאין "תוכנית מתאר" שקובעת איך התוכנה שלך צריכה להראות כדי לתקשר עם המשתמש ולעשות דברים ע"ג המחשב עליו היא רצה.
דבר חשוב להבין - כל דבר שמריץ תוכנה - טלפון חכם, נתב, ממיר של חברות הכבלים והלווין - הוא מחשב לכל דבר ועניין ואינו שונה מהותית מה-PC על השולחן שלך.
&nbsp
Java, מבודדת אותך מהבדלים רבים בברזלים, ועיקר ההבדלים ללמוד יהיה ערכת הממשק ומבנה היישום.
&nbsp
השלב השלישי הוא ידע יעודי לתחום - אם את כותבת תוכנה לעריכת מוזיקה, את צריכה להבין בעיבוד צליל.
אם את כותבת תוכנה שתמחברת לפייסבוק, את צריכה להכיר את צורת העבודה עם מערכת של פייסבוק.
וכו'
&nbsp
אפשר כמובן לעבוד בצמוד עם מומחה במידה ומדובר בתחום מסובך במיוחד, אבל עדיף שתהיה הבנה טובה גם למתכנת עצמו. או לפחות הבנה בסיסית.
&nbsp
יש היום הרבה קורסים שיכולים להקנות ידע בסיסי בכל מיני תחומים, כאשר תחום המובייל נחשב הכי חם.
מה שצריך להבין לגבי הקורסים האלה, זה שהם טובים רק כנקודת התחלה למי שלא מצליח להתחיל לבד.
כל מה שמלמדים בהם אפשר ללמוד לבד, בבית, אם יש את הרצון והמשמעת.
אם צריך הכוונה ראשונית אפשר להשקיע בקורס, אבל מי שחושב שאחרי הקורס הוא יהיה מוכן למשהו חוץ מללמוד עוד, ועוד ועוד, מבזבז את הכסף שלו.

שקר ה"אהבה מגיל צעיר" למחשבים...

זה לא אישי לשואלת, אבל הרבה מהמעידים על עצמם "אוהבי מחשבים מגיל צעיר" של היום מתכוונים שמגיל צעיר הם אהבו לשחק באיזו צפרדע או ציפור בסמארטפון שלהם בזמן השיעור.

אז לא, לא לזה BravoMan התכוון.

mess1

New member
ברור

לי ההבדל בין אהבה למשחק במחשב לבין אהבה של ללמוד אותו :)

פרסאוס

New member
כשאני הייתי צעיר

(זהירות תגובה מתקופת הפלמ"ח)
לא היה סמארטפון. היה חוגה פון. ואם רצית לשחק אנגרי בירדס, היית צריך לזרוק אותו פיזית על ציפור.
ה"שפה" הראשונה שלמדתי הייתה לוגו בכיתה ב. אחר כך "עבדתי" במקביל על יבמ וקומודור.
אני אפילו לא זוכר באיזו שפה כתבנו תוכניות למיין פריים של קומודור בזמנו,
אבל בכיתה ה ביליתי יותר זמן בחדר מחשבים מאשר בכל מקום אחר והייתי בין יחידי הסגולה שהורשו לקבל מפתח
"ללא השגחת מבוגר"... (חרף גילי הצעיר, הודות למנהל הנפלא שהיה לי, זצ"ל)
בכיתה ט הארכיטקטורה של אינטל הובילה ואסמבלי לדוס הייתה הדבר.
מישהו זוכר TSR? לC וC++ התוודעתי שנה+ אחרי זה. (כבר הייתי זקן).
הג'וב הראשון שלי היה בחברת תוכנה בגיל 17, חלקי ולא ממש רצו תואר.
משם עברו בערך 20 שנה, אבל מי סופר.

פרסאוס

New member
אם את לא יודעת לאן לפנות ואת אוהבת את התחום

לכי לעשות תואר ראשון.
קשה להבטיח שזה הצעד הנכון ב 100%, אבל רוב הסיכויים שכן.
עזבי את סיכויי ההתקבלות למקום עבודה (למרות שזה נחשב).
ראשית תחשפי לתכנים בצורה מסודרת,
למושגים שלא תחשפי אליהם בשום קורס.
תכירי אנשים שיהיו איתך באותה סירה ואולי תראי אחר כך בכל מיני מקומות.
כשעובדים ולומדים בצורה תוכניתית עם קבוצה של אנשים מוכשרים (תלוי איפה)
נחשפים לרעיונות חדשים וכיוונים חדשים.
זה לא סותר שבמשך הזמן הזה תלמדי עצמאית (כי יהיו לך כלים) אנדרואיד או כל דבר אחר.
אבל זה פותח את החלון שתגלי שאת בכלל רוצה לעשות משהו אחר (אולי צד שרת, אולי צד חומרה, אולי ווב).
שלא לדבר על זה שתחשפי לכלים שאין סיכוי שתראי בקורס.
אם היית אומרת שיש לך רעיון גדול, מתוך נסיון קודם בתחום אחר (נניח ראיית חשבון)
וכל מה שאת רוצה זה ידע מינימלי לבנות אפיליקציה שחשבת עליה, זאת אולי יכלה להיות הדרך.
לאדם סופר ממוקד בעד צרכים מוגדרים ומינימליים.
לפי מה שאת מתארת, המצב הפוך. אז תנצלי את זה.

יNOT

New member
הזוי...

"אם את לא יודעת לאן לפנות ואת אוהבת את התחום
לכי לעשות תואר ראשון."

זהו? אחרי כל הקשקשת ברשת הפתרון המומלץ הוא ללכת בכיוון של תואר, למה?! בגלל שהיא לא יודעת "כמה" ידע חסר לה כדי להתחיל ללמוד תחום מסויים? טוב נו, זה דיי ברור שהיא לא תדע, גם לא ממש מישהוא ניסה להפנות אותה בכיוון מסויים מעבר לכיוון התואר. אם אף אחד לא מנסה אפילו לענות על השאלה המקורית שנשאלה, אז זה באמת לא פלא ש"תואר" זה ברירת המחדל.

אם היו מנסים לענות לשואלת בלי איזו דיעה מקובעת בלי סטיגמות ומתוך כוונה להיות ענייני ולא לנחש מה בליבו של אדם, כנראה שהיה אפשר לזרוק כמה "מילות מפתח" שהיו עוזרות לשואלת לקבל כיוון מחיפוש עצמאי לבד באינטרנט, כיוון יותר ממוקד מאשר זה שהיא הייתה מוצאת בכוחות עצמה אם רק מתבססת על הידע הקיים שלה.
כמו כן, בגלל שהשואלת ציינה שהרעיון נובע משיחה עם יועץ לימודים...
"השאלה נבעה מקורס פיתוח לאנדרואיד ששמעתי עליו, בו יועץ הלימודים הסביר שמלמדים בו JAVA מאחר וזה מתבסס על אותה שפה."
ייתכן, ופתרון מוצע אחד היה יכול להיות להתייעץ שוב עם אותו יועץ לימודים,לקבל ממנו עוד פרטים, כי בכל זאת ממנו נבע הרעיון, ואז לחזור לפורום ולהתייעץ שוב, לקחת בחשבון שאותו יועץ אולי בעל אינטרס....
פתרון אחר שהיה ניתן להציע הוא להפנות את השואלת שוב לאותו יועץ לימודים כשהיא מצויידת במילון המושגים הרלוונטי,אחרי דיון בפורום מה כדאי, ומה רלוונטי לתעשייה היום, ואז לברר עם היועץ לימודים האם יש דברים בגו או לא.

אני לא פוסל את האופצייה של לימודים לתואר, או קורס, או למידה עצמאית אפילו, אני רק מדגיש את העובדה שהלכנו פה סחור סחור.
אני חוזר על דבריי שאמרתי קודם, לצערי אין בשרשור הזה כלום, חוץ מהחמצה.

פרסאוס

New member
אם היית טורח לקרוא מה היא כתבה במקום לקפוץ בראש

אולי היית מבין.
"יש אינסוף קורסים בתכנות, ואני לא יודעת לאן לפנות (ואיזה סוגי פיתוח קיימים). "
"גם לי יש אהבה גדולה למחשבים מגיל קטן מאוד. פיתוח זה משהו שתמיד רציתי לעשות, אבל אני לא מבינה למה אני חייבת לעשות תואר ב"מדעי המחשב" כדי לקבל את הזכות לעבוד בזה."
אז לאדם שאין לו מושג לאין לפנות, שרוצה ללמוד ויש בו אהבה לתחום,
למה להגביל אותו לקורס שילמד אותו בצמצום (עם כל הרצון הטוב, אין זמן)?
מה עוד שאותו אדם שואל בפרוטרוט, למה הוא "חייב" לעשות תואר, אז הוא לא חייב, אבל למה כדאי זו תשובה מתבקשת.
ברור שכולם רוצים להיות מפתחים בחצי שנה וחושבים ששנה זה מספיק ניסיון כדי לבקש 15 אש"ח וצפונה.
המציאות שונה.
וכתבתי כבר שאילו היא הייתה נעולה על אפליקציה אז באמת שווה לבדוק פתרון נקודתי.
זה לא המקרה.
אז שוב אני חוזר: אם יש אהבה וכשרון, למה להתבזבז על קורס?
וכן למידה עצמאית היא פתרון מצויין, אבל כל מי שהתחיל בגיל צעיר יכול לספר שזה בא הרבה לפני גיל 28.
יש אנשים שצריכים מסגרת.
אז אם כבר לבחור מסגרת, למה קורס?
&nbsp
&nbsp

למעלה