אולי, אבל "לחתוך בתור" זה בדיוק מה שהבחור עשה...
יש הרבה הבדלים בין פיתוח תוכנה לרפואה, אבל נשמע שאתה מזלזל בפיתוח כמקצוע.

לא. לא הופכים למפתח תוך 4 חודשים. גם לא בדיוק תוך 4 שנים, אבל תואר אקדמאי מלמד הרבה יותר דברים מתכנות.
למעשה, הוא מלמד יחסית מעט תכנות

בשנות ה-80, כשהופיעו המחשבים האישיים הראשונים, הם היו מגיעים עם ספר תכנות (בד"כ בבייסיק) והיו מצפים שהמשתמש יכתוב תוכנות לעצמו.
מאוחר יותר, המגמה הזו הפסיקה, ורוב האנשים היום הם רק משתמשים ולא כותבים תוכנות, וכתוצאה מכך גם מכירים הרבה פחות את המכשירים שבידיהם.

עם נגישות רבה שבפיתוח יישומים ל-Android, האיזון משתנה מעט בחזרה, אבל חשוב להבין:
יש הבדל של שמיים וארץ בין מי משפתח משהו בתור תחביב לעצמו ולחברים, לבין מפתח מקצועי.

אל תשכח, שגם יישום סלולרי תמים למראה, מכיל היום גישה לנתונים מאוד רגישים כמו כרטיס אשראי, חשבון בנק, או אפילו מחשב הרכב (OBD).
כדי ליצור יישום שיעבוד ביעילות, לא יקרוס בסביבות משתנות, והכי חשוב יהיה מאובטח - צריך מומחיות רבה ומומחיות כזו לא רוכשים בקורס של 4 חודשים.

באופן אישי, אני אחד מאותם אנשים שעובד בתעשייה בלי תואר.
ההבדל ביני לבין השואל, הוא שאהבתי מחשבים מגיל קטן, ומעולם לא היית לי בעיה ללמוד בעצמי את מה שרציתי לדעת.
עדיין, כשהגעתי לעבודה אמתית, חטפתי שוק מכמות הדברים שבכלל לא ידעתי על קיומם.

הבעיה עם השאלה שנשאלה כאן, היא שהשואל לא ממש יכול או רוצה ללמוד לבד.
אי אפשר לענות על השאלה שלו, כי לנו לא ברור מה הוא רוצה, וכנראה גם לו עצמו לא ברור מה הוא רוצה.

כשלמדתי, תמיד עמדה בפני מטרה: למשל, לכתוב תוכנה שעושה X.
אם היה דבר ספציפי שלא ידעתי, אז הייתי מחפש אותו, למשל איך לטעון דרייבר של כרטיס קול ב-DOS, ואם לא הייתי מוצא (מה שדי נדיר כי כמות השאלות והתשובות ברשת עצומה) אז הייתי שואל.
אבל הייתי שואל דבר ספציפי.

בזמנו, כשרציתי לעשות מעבר מפיתוח יישומים לסביבת Windows לפיתוח בלינוקס, בהתחלה הסתבכתי - חשבתי שהעניין יהיה פשוט - ללמוד API חדש של מערכת אחרת (אני בספק אם השואל יודע בכלל מה הוא API), אבל אז ראיתי שיש המון חומר בכל מיני נושאים, ולא ידעתי ממה להתחיל.

רכשתי ספר בו בחרו עבורי מסלול ועשו לי סדר.
כמובן, שכתוצאה למדתי למעשה מספר נושאים בסדר מסוים, וגיליתי על הדרך שיש עוד ועוד ועוד נושאים שעלי ללמוד.

בקיצור - הבעיה כאן שהשואל אפילו לא יודע כמה הוא לא יודע, והוא גם לא יודע מה לשאול, אבל שואל זאת בביטחון גמור שכבר יש לו מומחיות מסוימת, והוא רק צריך השלמה קטנה כדי לקבל עוד מומחיות.

לראיה, בסוף גם אתה לא ידעת לענות לו, למרות כל הרצון הטוב.

אז לשואל המקורי: תחליט מה בדיוק אתה רוצה לעשות, תמקד את השאלה, ואז תוכל לקבל תשובות לעניין בלי כל ה-"מסביב"
ואם אינך יודע אפילו מה לשאול, תתחיל מזה שתקרא קצת פה ושם, כדי לקבל מושג לאיזה כיוון אתה רוצה לפנות.
כי אם אתה לא יודע - אנחנו בטוח לא!