מעבר לOffice 365

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
מעבר לOffice 365

שלום לכולם,
אנחנו לקראת מעבר ל Office 365 של האירגון (צוות ולקוחות שצריכים בעצם שתי גישות שונות) הצוות גישה מלאה שהאופיס 365 בעצם יחליף את האקסצ'יינג' ואת חלק משרת הקבצים, והלקוחות שיוכלו לקרוא חלק מהנתונים על שרת הקבצים ויקבלו דואר אלקטרוני שונה מהדומיין של הצוות.
מישהו ביצע מיגרציה כזו ויכול לתת טיפים איזה עיזים מצפות לי?
דבר נוסף, יש לי איזושהי בעיה עם ה OAL כרגע של האקסצ'יינג', אם אני עושה מיגרצית cut off האם יש חשש לעשות את המיגרציה בלי לטפל קודם בבעיה של ה OAL?

תודה

sharonei1

New member
אשמח לשמוע בהמשך איך כבר

גם לי יש חברה שרוצה לעבור לאופיס 365 בענן
ואני בודק עדיין
מעניין אותי הניהול של תיבות הדואר

Doom83

New member
אתה מתכוון לOAB ?

מה הבעיה בדיוק ?
ה 365 יוצר OAB משלו, ככה שאם הוא לא תקין בשרתים שלך
זה לא נורא כי הוא נבנה מחדש תחת ה365
&nbsp
לא הבנתי אם אתה מתכוון לשתי חברות שונות או חברה עם קבוצות שונות שעובדות עם דומיינים שונים.
&nbsp
אם אתה צריך דומיינים שונים. אבל אין לך בעיה שבGAL כולם יראו אחד את השני
אז תשתמש בחשבון אחד
&nbsp
אבל אם אתה צריך לנהל חברות שונות עדיף לפתוח חשבון לכל לקוח.
&nbsp
לגבי המיגרציה CUTOVER עובד מעולה.
הוא יוצר את כל היוזרים שקיימים בשרת ומעלה את התוכן
&nbsp
מה שנשאר זה רק להוסיף חשבונות ולסדר את הDNS
&nbsp
אישית אני לא חושב שצריך להחליף שרת קבצים פיזי בשביל הSHAREPOINT של 365
זה לא אותו דבר...
&nbsp
עז יחיד שעולה לי לראש זה שחייב תעודה חיצונית בשביל הCUTOVER
תלוי בשרת, יש תעודות ל90 יום שאפשר להרשם אליהם כמו של קומדו בחינם (בשרתי EX 2010 זה לא עובד)
&nbsp
&nbsp

ntbsh

New member
תשובות לכולכם

1. ה- OAB הוא לא פונקציה בכלל בתהליך Cutover, הדבר היחידי שחשוב שתשים דגש עליו היא תשתית Outlook RPC over HTTP/s (המכונה גם Outlook Anywhere) תקינה לביצוע המעבר. וכן, אתה צריך תעודה חוקית (תיכף אתייחס גם לזה). תבדוק שכל התהליך עובר תקין לרבות Autodiscover באמצעות ה- ExRCA.
2. תעודה דיגיטלית - אין צורך ב- 90 יום, בדיוק מחלק מהסיבות ש- Doom83 רשם, אם לא רכשת כבר תעודה מ- GoDaddy/Digicert ודומיהם, אתה תמיד יכול להגדיר את כל השירותים שלך לצאת החוצה בשם אחד ולהשתמש בתעודה חינמית כמו StartSSL.
3. עבור Doom83 - אני בהטמעות שלי של ארגונים שרוצים את אותה סיסמא מה- AD המקומי - מתקין DirSync בסוף. זה כבר נהיה הרגל אצלי, ואני עושה את זה אצל כל הלקוחות שלי, זה יותר נוח וחוסך לחבר'ה ב- IT את ההתעסקות עם סיסמאות שונות וכיוצא בזה.
4. עבור Sharonei1 - לגבי השאלה שרשמת, הניהול יכול להתבצע בכמה שיטות:
א. דרך ה- Exchange Management Console, אתה מוסיף Forest חדש ומנהל את ה- Exchange Online משם.
ב. דרך Office 365 admin center & Exchange admin center (נגיש דרך ה- portal.office365.com)
ג. דרך PowerShell עם ה- Modules המתאימים כמובן.

kitt

New member
לגבי שרת הקבצים, ברור לי שה sharepoint לא

מחליף, אותו, רק חלק מהדברים (בעיקר דברים שצריכים להיות זמינים מבחוץ) יועלו אליו.
לגבי התעודה, לא הבנתי למה אני צריך תעודה לEXCH שלי להעלאה של המידע.

למעלה