מעבר ל5א - עדכון.

nivo007

New member
מעבר ל5א - עדכון.

שלום לכולם.
רציתי לעדכן שהיום לאחר ראיון במשרד הפנים לאור החתונה בקפריסין לפני כחודשיים( זמן המתנה לתור 3 חודשים פשוט עלוב במדנה מתוקנת) קיבלנו 5א המיוחל מה שמוריד לפחות את הלחץ מבחינת ביטוח רפואי ודמי לידה. התחתנו בלרנקה והשירות היה מדהים. ממליץ בחום.
למי שעובר תהליך דומה אני אשתף גם שאין צורך בחברה פרטית אלא להזמין טיסות ומלון באופן עצמאי ולתאם מול העירייה את מועד ההגעה.
מבחינת משרד הפנים אמלץ להזמין תור מראש אם יש לחץ קבוע בלשכה שלכם.
כעת אנו נעדכן את קופת החולים ואת כל מה שנדרש.
תודה מיוחדת לאלכס שטרח לענות על השאלות גם אם באיחור יום טוב.
נץב אשמח לענות לשאלות לכל מי שצריך עזרה מניסיוני

Boombel

New member
הרבה הצלחה בהמשך, איך היה הראיון?

אני ואישתי אמורים לקיים ראיון בעוד כחודש. אשמח אם תוכל לשתף את השאלות ששאלו אותכם? וגם איזה לשכה אתם?

nivo007

New member
מעבר ל5א - עדכון.

היי,
התחלנו את ההליך במסלול זוגות לא נשואים לפני חצי שנה ובו היה הראיון.
בראיון שאלו על הכל ממש מבני משפחה ולאופי החיים ביחד. שאלות לדוגמה שמות בני המשפחה של בן בת הזוג. מי מבשל אוכל אהוב מה אכלתם לפני יומיים. מי משלם חשבונות וכו'. הכל תלוי בפקידה אבל ממנסיוני אם יש ספק להסביר את התשובה.
לאחר החתונה קבענו תור ובהתאם נוהל במידה ומבקש נמצא בויזה ב1 חצי שנה מחליפים לו ל5א אז רק מסרנו את תעודת הנישואים שילמנו כ1200 ש"ח על מעבר מסלול ו2 אגרות אחת מולטי ויזה ואחת עבור הבקשה עצמה.
המתנו כשעה והכל הסתיים. השירות היה ממש נעים הפעם לעומת ימים קשים יותר בתחילה. אני מקווה שזה כתוצאה מההתקדמות בהליך ולא רק הפקידה המטפלת

בטי89

New member
שאלות

1. בעל הדירה מילא לכם תצהיר (מצורף להודעה) עם חותמת עו"ד, או שהסתפקו בחוזה שכירות?
2. מה צריך לעשות כדי שבעירייה יאשרו שאתם חיים יחד? מספיק להציג להם חוזה שכירות על שם שניכם ותעודת נישואים?

בתודה מראש

nivo007

New member
תשובות

אצלנו קיבלו את חוזה השכירות כמו שהוא על שמי בלבד.
והחשבונות היו גם על שמי אך שולמו מהחשבון המשותף.
הסברנו שהרשויות מבחינתם אני הוא הכתובת ורק כעת לאחר אישור ה5א ניתן לעדכן את הפרטים בכל הרשויות.
את יכולה לפנות לארנונה במידה ויש לכם תעודת זהות ישראלית ולהוסף את בן הזוג כך בכל מקום. ראיתי בפוסט אחר שיטה נחמדה של לציין את שני השמות של בני הזוג בשם הפרטי לדוגמה בני ודנה עם שם משפחה אחד של בן הזוג הישראלי.

AlexShkut

New member
בטי,

אם השמות של שניכם מופיעים בחוזה השכירות,
אפשר לבקש מהרשות המקומית לעדכן את הארנונה על שם שניכם.

tsikiasher

New member
רישום במשרד הפנים כנשואים

האם כדי להירשם כנשואים מספיק להביא את תעודת הנישואים מקפריסין
או שגם צריך להביא מחדש תעודת מצב אישי עבור זוגתך מארץ מוצאה שבה היא רשומה כבר כנשואה?

Jkamm

New member
רישום נישואים

כדי להירשם כנשוי, מספיק להביא תעודת נישואים מאושרת (עם אפוסטיל).
יוני

למעלה