מעבר ל-Slough (לונדון) - מחפשת מידע

יובל גל

New member
מעבר ל-Slough (לונדון) - מחפשת מידע

שלום
קודם כל - ברכות על הפורום החדש
. באתם לי בדיוק בזמן... ולעניין שלמו הגעתי - לי ולמשפחתי מוצע לעבור מישראל ל-Slough (לונדון) למשך כשנה+, ואני מחפשת אינפו' בנושאים הבאים: 1
מה בערך הסכום הנדרש למחייה למשפחה עם שני ילדים (3, 6)? כמו בלונדון? יותר? פחות? כל פירוט יתקבל בתודה
2
הבנתי שהחינוך הוא חינם מגיל 3. האם נכון? האם החינוך הציבורי הוא מספק בד"כ? 3
יש ישראלים בסביבה? 4
אם מישהו יודע - סביבות מגורים מומלצות/לא מומלצות?
באופן כללי
כל המלצה או הערה בעניין Slough תעזור לנו מאוד המעביד הפוטנציאלי מזמין אותנו לביקור שם בקרוב, אבל אני מנסה לברר כמה שיותר מהארץ, מכיוון שבגלל אילוצים שונים ומשונים הביקור יהיה קצרצר - יומיים בלבד.
המון תודה

Woking

New member
שלום

קודם כל Slough היא לא לונדון. Slough אמנם קרובה יחסית ללונדון אבל נמצא לגמרי מחוץ לתחות המטרופוליטני של העיר. עד כמה שאני יודע זה גם לא המקום הכי אטרקטיבי לחיות בו. את יכולה לבדוק כאן: http://www.upmystreet.com/l/slough-4685.html 1. slough יכולה להיות יותר זולה מבחינת שכירות, אבל כמו תמיד השאלה היא מיקום. אם תגורו קרוב לעבודה, אז כמובן תחסכו כסף (וזמן) על נסיעות. קל להגיע מ-slough ללונדון, ולדעתי עדיף לגור מחוץ ללונדון ונסוע אליה מתי שמתחשק. בכל שאר המובנים העלות תהיה פחות או יותר אותו דבר, אולי קצת יותר זול ב-slough. 2. כמובן שהוא מספיק כי ככה מדינה שלמה חיה. כמובן שהשאלה היא ההעדפה האישית של ההורים. צריך לזכור שבגיל 3 זה רק nursery school שזה רק 2.5 שעות ביום, ולא מאפשר לשני ההורים לעבוד. יש אין ספור גנים פרטיים אבל גן טוב עולה משהו כמו £120 לשבוע. 3. ישראלים יש בכל מקום, ובלונדון יש שכונות שצריך או ויזה או דרכון ישראלי בשביל להכנס. 4. תבדקי בלינק שנתתי. יש שם סקירה של שכונות.
המלצה
לראות את ה-Office

Nobilis

New member
בהמשך לדבריו המלומדים של קודמי

רק בגלל שאתה עובד ב-Slough, לא אומר שאתה חייב לחיות ב-Slough. ניתן להגיע בקלות יחסית ל-Slough מרבים מפרבריה של לונדון, כמו גם מלונדון עצמה.

יובל גל

New member
תודה רבה ועוד 2 שאלות, אם אפשר ../images/Emo13.gif

לפי הקישור שצרפת slough הוא לא ממש המקום לגור בו. עכשיו צריך להחליט מה כן. חוץ מהפרמטרים שניתן לבדוק בקישור, אחד הדברים שחשובים לי מאוד הוא קירבת ישראלים (לנוכח העובדה שאני לא אעבוד ואחפש קצת תמיכה מורלית להתחלה ובכלל - חברה). בהינתן זאת, יש לך כיוון בשבילנו, לא רחוק מדי מslough? ועוד דבר - לגבי יוקר מחיה - יש איזה סכום בסיסי שנראה סביר לקיום ברווחה של זוג+2? 70K לשנה? 100K לשנה? אני יודעת שאי אפשר לתת מס' מדויק, אבל בכ"ז... שוב - המון תודה

Woking

New member
את לונדון אני לא מכיר

Woking לא רחוקה מ-Slough ואת מוזמנת ליצור קשר כשאתם מגיעים. הייתי ממליץ לכם לקחת בית או דירה עם חדר לאורחים. הית'רו מאוד קרוב ובהתחלה ביקורים יכולים מאוד לעזור. מעבר לזה אין ממש ריכוזים ישראלים שידועים לי מחוץ לשכונות מסויימות בצפון לונדון. לגבי מחיה זה נורא תלוי ברמת חיים. בתור כלל אצבע אני תמיד אומר שצריכים את אותה הכנסה ברוטו כמו שיש בישראל. אמנם הרבה דברים יותר יקרים בישראל, אבל בבריטניה משלמים פחות מיסים. 70K בשנה לזוג עם שני ילדים בהחלט מספיק (אם אנחנו מדברים על ליש"ט).

noa scotland

New member
70K לשנה...

הרבה מאד אנגלים חיים בשמחה עם חצי מזה (וזו עוד נחשבת להם הכנסה יפה).

all change

New member
גם אני נמצאת לא רחוק מ Slough

את מוזמנת ליצור קשר לפני ההגעה או אחריה ובכלל אשמח לענות על שאלות נוספות.

all change

New member
הערה לגבי עלות של גן פרטי

הסכום לשבוע יותר קרוב ל £200, למשרה מלאה. nursery school הוא אכן 2.5 שעות ביום אבל זהו חינוך רשות, ומקום לא תמיד מובטח. בהרבה מקומות יש רשימות המתנה וניתנת עדיפות למשפחות בעלות הכנסה נמוכה. חינוך חובה מתחיל בגיל 4 במה שנקרא reception year (פעם קראו לזה גן חובה בארץ). וגם זה לא ממש מדויק. ילד נכנס לבית הספר בספטמבר שמיד אחרי יום הולדתו הרביעי - יליד אוגוסט יכנס בגיל 4 וחודש, יליד נובמבר יכנס כמעט בן 5.

יובל גל

New member
תודה+שאלות המשך על מערכת החינוך

הי all
תודה על התשובה ועל ההזמנה לקשר - אשתמש בה בשמחה
יש לי 3 שאלות נוספות בענייני מערכת החינוך: א. כשאת כותבת לגבי גן פרטי "משרה מלאה" את מתכוונת ליום לימודים של 8-16? משהו אחר? ב. מיד אחרי reception year, בגיל 5+, מתחילים כיתה א'? הבן שלי יהיה בן שש רק בסוף 2006 (למרות שקודם כתבתי שהוא בן 6. רציתי לפשט), ובארץ הוא היה אמור להתחיל גן חובה. קצת מלחיץ אותי לחשוב שהוא יתחיל שם כתה א', מבלי לדעת לדבר אנגלית בכלל. ג. מה שעות הלימוד/גן המקובלות בגיל 5-6? זהו בינתיים ושוב תודה

noa scotland

New member
מתי אתם עוברים?

לדעתי (ומנסיון) הילד ילמד אנגלית תוך חודשיים-שלושה! מה שאת יכולה לעשות בינתיים זה לקנות לו די.וי.די. של שירי ילדים nurery rhymes - או כשתהיי כאן, או דרך אמאזון הבריטי (www.amazon.co.uk) ולהתחיל ללמד אותו מושגים בסיסיים באנגלית - כאלה שיזדקק להם באנגלית: מספרים, אותיות, צבעים, צורות הנדסיות פשוטות. באמאזון - או בביקור שלך כאן - את יכולה גם לקנות לו חוברת להכרת האותיות, או פאזל בסגנון. אם יהיה לך זמן כשאת כאן, ממליצה לך להיכנס ל-ELC - Early Learning Centre שיש בכל מרכז קניות שמכבד את עצמו. תמצאי שם כמה דברים שיכינו אותו לחיים האנגלים שלו. ובארץ, תדאגי שיצפה בכמה תכניות ילדים ב-BBC, כדי שיתחיל להתרגל לצליל של השפה. ככל שהוא יכיר יותר דברים שילדים בגילו מכירים יהיה לו יותר קל להשתלב. על שעות הלימוד לגיל שלו קשה לי לענות לך, כי המערכת בסקוטלנד שונה מזו שבאנגליה.

יובל גל

New member
תודה, תודה!

באמת אנחנו חייבים להתחיל ללמד אותו אנגלית. יש לנו גם ילדה בת 3, אבל איתה משום מה אני ממש לא דואגת... לגבי זמן הגעה - זה לא סגור - אי שם בין אמצע אוגוסט לסוף ספטמבר. מבחינת בית ספר, אני מניחה שכדאי להגיע לפני 1 בספט', אבל יש כ"כ הרבה אילוצים, שאני בספק אם נצליח. בכל אופן, שוב תודה רבה על העצות

all change

New member
חינוך

רק הערה לפני שאני ממשיכה - המידע שיש לי נכון לאיזור שאני גרה בו. אני משערת שזה די דומה לאיזורים אחרים ב South East אבל לא מבטיחה. אני גרה במחוז Surrey ו Slough נמצאת ב Berkshire. אני מצרפת קישור לאתר עיריית Slough שעוסק בחינוך. יש שם בין היתר מידע על גנים ובתי ספר. תחת contacting us יש מספרי טלפון ו-email שאפשר לפנות אליהם בשאלות ספציפיות. א. משרה מלאה בגן פרטי זה חמישה ימים (שני - שישי) מלאים. יום מלא זה בדרך כלל 8:00 - 18:00, אבל לא נדיר למצוא גנים שמתחילים בשבע בבוקר וסוגרים בשבע בערב. מה שטוב כאן זה שאפשר להרכיב מערכת שעות חלקית ולשלם רק עבור מה שמשתמשים. רוב הגנים מציעים sessions של בוקר (8:00 - 13:00) וערב (13:00 - 18:00) ואפשר לשחק עם זה וליצור חלקיות משרה. למשל: שני בקרים ויום אחד מלא, או יומיים מלאים ועוד אחה"צ. המחיר ל session הוא בסביבות £30, ליום מלא - £45. יש גנים שמבקשים מינימום של שני sessions בשבוע ויש כאלה שלא. ב. אחרי reception year מתחילים את year 1 (כיתה א'). כניסה לכיתה א' היא בספטמבר שאחרי יומולדת 5. יכול להיות שתוכלי לבקש להכניס אותו ל reception לכמה חודשים ואחרי שיתאקלם יעבור לכיתה א'. לגבי קושי שפה - ילדים שמתקשים באנגלית (ויש גם אנגלים כאלה, ששפתם הראשונה אינה אנגלית) זכאים לעזרה. הם נכנסים לקטגוריה של special needs אבל לא להבהל מהמושג. זה פשוט מה שזה - צרכים מיוחדים. בנוסף לעצותיה הטובות של נועה, אפשר גם לקחת קורס אינטנסיבי באנגלית (בריטית) עם מורה פרטי לפני הנסיעה. התועלת היא שזאת תהיה הכנה מבחינת שימוש בשפה בסיטואציה ספציפית - של בית ספר. הייתי מתחילה בברליץ ומסבירה את הצורך המדוייק. ישנם גם אתרי אינטרנט ללימוד אנגלית לילדים כשפה זרה - קישורים למטה. ג. שעות - ב year1 מתחילים בתשע בבוקר ומסיימים בשלוש. אני לא בטוחה לגבי reception. יש בתי ספר שמציעים חוגים אחרי הלימודים, החל מ 15:00 (after schools clubs).

יובל גל

New member
וואו, איזו תשובה מושקעת../images/Emo70.gif

אני ממש מעריכה את הזמן שהשקעת לענות לי. זה בהחלט עוזר מאוד.
אחרי שקיבלתי את כל האינפו' מיתר המשיבים, נראה לי שלא נגור ב-Slough אלא בסביבה, אז בקישור של העירייה אני לא אשתמש, אבל בכל אופן - רעיון מצוין פשוט ליצור קשר עם העירייה הרלוונטית ולברר. יבוצע! זהו בינתיים ושוב (ושוב ושוב)

נצר1

New member
מגורים

אנחנו גרים גם במחוז BERKSHIRE אבל בעיר THATCHAM . אם אתם רוצים לגור ליד SLOUGH אתם יכולים לגור בREADING או ב MAIDENHEAD שבה יש קהילה מאד מאד גדולה של יהודים רפורמים שחלקם הלא מבוטל הם ישראלים לשעבר שהתחתנו עם לא יהודים.

למעלה