מעבר ל LA

shlukshluk

New member
מעבר ל LA

שלום

אנחנו מתכננים מעבר מאזור NY ל LA. אשמח לעזרה לגבי 2 סוגיות:

1. העברת תכולה של דירה ( ציוד של זוג + 2. נפטרים מכל מה שאפשר מלבד מכשירי חשמל, ביגוד וכמה רהיטים קטנים. סדר גודל של 1-2 bedroom apartment)

2. אשמח להמלצה לגבי מקום מגורים (30+, חילונים, ליברלים, שמחפשים שייכות ליהדות/ישראליות). האם יש אזורים מקבילים ל bergen county בLA (מבחינת האוכלוסיה) ?

תודה

KallaGLP

New member
לא מכירה את לוס אנג'לס, אז אוכל לעזור רק בשאלה הראשונה.

האם אני מבינה נכון ואתם מתכוונים להביא איתכם את מכשירי החשמל. כי אם כן, כדאי שתחשבו שוב, כי מערכת החשמל בארה"ב עובדת עם מתח שונה מאשר בישראל (110 וולט) ולכן המכשירים לא יעבדו. מה גם שמרבית הדירות להשכרה באות מצוידות במכשירי החשמל הבסיסיים (מקרר, תנור, מכונת כביסה ומייבש, לפעמים גם מיקרוגל).
עוד שאלה - האם אין לכם חבילת רילוקיישן שכוללת מימון של מכולה, שזה די סטנדרטי? אם כן, אז אין בעיה לקחת אפילו את כל התכולה ולהחליט פה מה לשמור ומה לזרוק/למכור/למסור. אם לא - המשלוח מאוד יקר וכדאי לחשוב טוב טוב אם לא יהיה יותר זול לקנות כאן, אחרי שתראו איפה תגורו, מה יש שם ואיזה רהיטים יתאימו למקום. אם אתם רוצים להעביר בגדים - הייתי מנסה להעלות כמה שיותר אתכם במטוס.

shlukshluk

New member
תודה על ההתייחסות. התכוונתי שאנחנו עוברים מאזור NY לאזור LA.

vinney

Well-known member
יש קהילה ישראלית די גדולה בלוס אנג׳לס

רובה מרוכזת בוואלי, החלק הצפוני של העיר בעמק סן פרננדו. לא מכיר את ברגן קאונטי, אבל בלוס אנג׳לס אלה לא בדיוק חילונים/ליברליים לרוב, לפחות מההתרשמות שלי.
&nbsp
אם לא הכי חשוב לכם שהשכנים יהיו ישראלים, אז כדאי להסתכל על החלקים המערביים (והיקרים) של העיר - כל מה שמערבה מ405 וצפונה מסן פדרו/torrance (כשמגיעים לbeach cities, אז אולי כדאי להשמר מערבה מsepulveda blvd). בכל האזורים האלה יש בתי כנסת במרחקים סבירים (נסיעה, אבל קצרה יחסית), ואם רוצים קצת נוסטלגיה אז אפשר לנסוע לעמק או לpico.

BGMichael

New member
אנחנו גרים ב- LA רבתי

לא מכיר את Bergen County, אבל האזור שלנו כולל את AGOURA HILLS, OAK PARK, WESTLAKE VILLAGE עם אוכלוסיה ישראלית ויהודית חילונית מבוססת (בתיה"ס הציבוריים מעולים וסגורים, למשל, בחגים היהודיים - ראש השנה, כיפור ופסח).
אבל כל זה לא רלונטי אם המגורים לא בטווח סביר ממקום העבודה/לימודים.
מוזמנים לפנות בפרטי.

למעלה