מעבר לתאילנד.

kim46

New member
מעבר לתאילנד.

שלום, לפני זמן מה גיליתי שההורים שלי עומדים להתגרש. אמא שלי תאילנדית, אבא שלי ישראלי. רב הסיכויים שאמא שלי תחזור לתאילנד, היא לא תצליח להסתדר בארץ לבד. כל חיי חייתי בישראל (אני בת 12) ואני חוששת שאני אתקשה מאוד בתיאלנד, גם כי אני לא יודעת את השפה (התחלתי ללמוד לפני חודש בערך ואני דיי מתקשה) וגם כי פשוט זו ארץ זרה. להישאר בארץ עם אבא שלי לא בא בחשבון. אני והוא לא רואים דברים בעין יפה ואני מרגישה כאילו להיות איתו באותו חדר זה ממש עינוי בשבילי. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי - עצות לקראת המעבר, קשיים שאני אאלץ להתמודד איתם, למשל. אני ממש מודאגת וקשה לי לישון בלילה בגלל זה.

billc

New member
רובנו לא גרים בתאילנד

אם תשאלי שאלות יותר ספציפיות אולי לחלק מאתנו יהיו תשובות בכל מקרה בהצלחה.

היי קים.

1. "אתקשה", "אשמח", סימני פיסוק... גברת, את לא צריכה לעבור לתאילנד. את צריכה לקבל קביעות באקדמיה ללשון העברית. מעבר לזה, אני חושב שאת אמיצה מאד, וגם עושה את הדבר הנכון. לארצות אפשר להגר, שפות אפשר ללמוד ולשכוח, חברים יש בכל מקום. אבל אמא שאוהבת אותך יש רק אחת.

Boston Guy

New member
כמו שכתבת - הלוואי שבנות 12 היו מתבטאות כך...

אוצר המילים, הניסוח, התחביר... אולי בנות 12 בדור שלי היו כותבות כך, אי שם בשנות ה 60 העליזות של המאה הקודמת. אני מתקשה להאמין שבישראל של שנת 2011 זה קורה. הגיל בכרטיס האישי הרבה יותר מתאים לכתיבה.

PingPonger

New member
היי

אם את יודעת שבישראל את לא יכולה להשאר, תנסי לדבר עם אמא שלך תאילנדית מעכשיו, לאט לאט, זה לוקח המון זמן. תנסי בכל זאת למצוא דרך להשאר.

למעלה