מעבר לשרת SBS 2003

Arielvista

New member
מעבר לשרת SBS 2003

יש אצלי שתי חברות, נפרדות לחלוטין, שמטעמים היסטוריים יושבות על אותו שרת SBS 2000, ואני אחראי על שתיהן. EXCHANGE משותף, SQL משותף, וחלק מהקבצים משותפים. עכשיו הוחלט להפרד, חברה אחת נשארת עם השרת הקיים, והחברה השניה (שאני עובד בה), עוברת למשרד חדש, עם שרת חדש SBS 2003. ולשאלה: איך אני מעביר את המידע מה EXCHANGE 2000 ל EXCHANGE ב SBS 2003, בלי לאבד מיילים, קונטקטים ויומנים? קראתי מאמר של מיקרוסופט כאן, אבל הוא משאיר יותר מידי סימני שאלה ומתבסס על הרבה הנחות כלליות מאד, שלא ממש מסתדרות עם מה שיש אצלי. למישהו יש ניסיון, המלצות וטיפים בעניין?

antidot

New member
------>

אני כבר יומיים מתלבט אם לענות או לא לענות... התהליך כעקרון לא הכי טריוויאלי בגלל ההגבלות של SBS ודורש הרבה מאוד משחקים שמצריכים הכרות די טובה עם ב"בפנוכו" של AD... עצה שלי: קח יועץ חיצוני - הוא יפרט לך את כל השלבים ויעשה את המיגרציה, כשאני מעריך שכל הסיפור לא אמור לקחת יותר מיום עבודה (אולי אף פחות). בהנחה שהחברה שלך צריכה AD עם שם חדש, הדרך הבריאה ביותר היא לבצע מיגרציה בצורה הבאה: - להתקין שרת SBS2003 חדש עם שם AD חדש. - לבצע מיגרציה של חשבונות בעזרת ADMT (וזה השלב המעצבן - יצירת trust בין AD-ים מבוססי SBS הוא נושא לא טריוויאלי) השלב הזה למעשה פוגע ברישיון SBS האוסר על יצירת TRUST חיצוניים. יש לזה פתרון טכני, אבל דורש כמה משחקים עם שרתים זמניים והעברות FSMO-ים הלוך וחזור) - לתקן כתובות smtp וכו'... - להעביר תיבות בעזרת exmerge (תציץ באתר של פטרי - יש לו שם כמה דוגמאות טובות). - להעביר קבצים רלוונטיים ולהגדיר מחדש ACL

Arielvista

New member
תודה, זה מה שגם אני חושב. ../images/Emo51.gif

נראה לי שיועץ חיצוני שיעשה את העבודה זה באמת הפתרון.

למעלה