מעבר לשקלים

Stranger or Not

New member
מעבר לשקלים

שלום אני בעל דירה והודעתי לדירים כי במימוש האופציהנעבור לשקלים. הם נתנו את הסכמתם. אני מחשב את סכום הדירה ע"פ השער בו חתמנו את החוזה לפני שנה. נכון לרגע זה הם מסרבים וטוענים כי המעבר לשקלים יהיה ע"פ השער היציג. יש לי שתי שאלות. 1.האם אני יכול לחייב אותם לעבור לשקלים בשל השחיקה בדולר? 2.באילו צעדים הם יכולים לנקוט במידה ולא אקבל את האופציה כפי שהם דורשים. בתודה מראש בעל הבית.

Stranger or Not

New member
שאלה נוספת במימוש האופציה בשכירת הדירה

בהמשך לשאלות הקודמות השוכר הודיע לי כי אינו מחוייב לחתום על חוזה חדש ומספיק שהודיע לי על מימוש האופציה. באופציה נכתב כי אני רשאי לעלות את שכר הדירה ב- 10 אחוזים בהמשך החוזה. האם הדבר לא מחייב חתימה על חוזה חדש ע"מ שהשוכר יוכל להמשיך את השכירות?

לשם מימוש אופציה

בהסכם שכירות די בהודעה על כך מטעם השוכר. אם שכר הדירה נקוב בדולרים ורשום שבתקופת האופציה אתה יכול להעלותו ב- 10%, המשמעות היא שעליך להוסיף 10% לשכר הדירה בדולרים ולתרם זאת לשקלים לפי שער יציג ביום התשלום.

Stranger or Not

New member
תודה על התשובה, ולגבי שתי השאלות הראשונות?

.האם אני יכול לחייב אותם לעבור לשקלים בשל השחיקה בדולר? 2.באילו צעדים הם יכולים לנקוט במידה ולא אקבל את האופציה כפי שהם דורשים(להישאר בדולרים). בתודה מראש בעל הבית.

תשובות

1. אם אין אפשרות כזו על פי ההסכם - אז לא. 2. הם ישארו בדירה עד תום תקופת האופציה. בהנחה שאין משהו מיוחד בהסכם, האופציה היא חד צדדית לטובתם ולך אין שיקול דעת בנושא.

Stranger or Not

New member
אשמח לקבל הסבר ברור , ניסחתי שוב את השאלה.

הדולר נשחק בצורה חריגה ולכן איני מתכוון לתת להם להמשיך את החוזה בדולרים.(נכון להיום גם אחרי העלאת השכירות ב- 10% הם ישלמו פחות מהחוזה הקודם) אני מתכוון לאלץ אותם להסכים לתנאים שלי או לעזוב. אני מבין שאני מפר את החוזה ולכן ברצוני לדעת מהם זכאים לדרוש עקב הפרה זו. ככול שאדע יותר אני יוכל לעשות את השיכול האם לפצות אותם או לוותר ולחכות את תקופת האופציה. אודה לך אם תוכל לפרט את זכויותיהם ועד כמה באמת הם יכולים לקבל עקב ביטול החוזה.

ההסבר הוא כזה

1. חתמת על הסכם ואתה מחוייב למה שחתמת עליו. (אולי בפעם הבאה תדאג להבין למה אתה מתחייב). 2. אין לך יכולת לאלץ אותם לעזוב. אם הם הודיעו בזמן ובדרך שנקבעה על מימוש האופציה אף בית משפט לא יתן פסק דין לפינוי.

למעלה