מעבר לשעון קיץ, תהייה...

פוֹלי

New member
מעבר לשעון קיץ, תהייה...../images/Emo11.gif

שעון הקיץ אמור להיכנס לפועל ב- 7 לאפריל. אצלנו בעבודה יש חופשה מרוכזת, מה שאומר ש 90% מהעובדים לא יהיו. אז יש את האופציה להשאיר את המצב כמות שהוא, וב- 13 לחודש לעדכן שעונים, אבל זה נשמע לי לא מוצלח במיוחד. פתרונות למישהו
(ולומר לי לקפוץ לעבודה בשביעי לחודש זה לא פיתרון, אני מחפשת משהו יצירתי
)

asciikiller

New member
לא בעיה

מייצרים schdule task על השרת (השרת - קרי הDC FSMO, או השרת אצלך בארגון שאחראי על סינכרון הזמן לשאר המחשבים) שמריץ batch file בשש לאפריל בשעה אחת בלילה ומכוון את השרת (באמצעות time) לשתיים. כל השאר מתעדכנים מהשרת ואת יכולה להמשיך לאכול מצות בשקט...

פוֹלי

New member
זה הרי ברור שאני כותבת batch files

ידועה... יש לי גם כמה שרתי nt שמהפעם הקודמת קיבלתי הוראה ברורה להריץ פקודת net time...

asciikiller

New member
batch file, הגדרה לצורך העניין:

קובץ טקסט בעל סיומת .bat שמכיל בתוכו את השורה הבאה: time 2:00:00 לא ממש מסובך...

antidot

New member
ממש לא

כמה דברים: 1) כמה שידוע לי DC זה לא FSMO (אבל זה רק בגלל שאנ עלוקה בכל מה שנוגע לAD). 2) הגדרות השעון הקשורות לDaylight savings הן הגדרות בצד הלקוח. סינכרון שעון מול גורם חיצוני לא יעזור כיוון שהסינכרון יתבצע מול ב-UTC (שני השעונים יהיו באותה שעה ב-UTC). כיוון ששינוי לשעון קיץ משנה את הoffset מ-UTC, לא יעזור שום סינכרון. 3) ההגדרות של שעון קיץ נשמרות בregistry של כל תחנה ותחנה. 4) אני עדיין לא מצאתי פתרון מבוסס סקריפט שיאפשר לבצע את השינוי ללא reboot. בכל מקרה, אני מצרף סקריפט ש: - מעדכן את ההגדרות של התחנה בregistry - מסנכרן את השעון מול שעון חיצוני (כאשר משנים איזורי זמן ראיתי שיש לשעון נטיה להשתגע קצת) -מאתחל את התחנה (NT ומעלה - מצטער, אבל אין לי שום דבר מתחת לNT) הסקריפט עצמו די פשוט:
@ECHO OFF echo Updating the time zone daylight savings settings... rundll32 setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 128 \\server\share\Misc\TZ2004\dst.inf echo Synchronizing time with time server net time \\myserver /set /y >> NULL echo The time zone update requires a reboot. echo Press Control+C to abort. pause cd/d %temp% & echo [version] > {out}.inf (set inf=InstallHinfSection DefaultInstall) echo signature=$chicago$ >> {out}.inf echo [defaultinstall] >> {out}.inf rundll32 setupapi,%inf% 1 %temp%\{out}.inf del {out}.inf​
תוכן הקובץ dst.inf מצורף.

פוֹלי

New member
אהמ...

במעבר לשעון חורף עידכנתי את השעה בשרת הראשי ידנית, ובשאר השרתים סגרתי ופתחתי את ה service של windows time. בשרתי ה nt כדי למנוע ריסטרט, הרצתי פקודת net time. היוזרים שואבים את ה net time שלהם בסקריפט logon כל שאיתם אין לי בעיה ממשית, כשהם יחזרו מהחופשה הם ממילא ירסטו, אז השעה אצלם תתעדכן. מכיוון שאני לא אהיה שם בשביעי לחודש אני מנסה למצוא פיתרון לשאר השרתים שאמורים להסתנכרן מול השרת הראשי, כי בו אין לי בעיה להריץ את הסקריפט, אבל אין לי איך לסגור ולפתוח את ה windows time service בשאר השרתים (או שגם את זה אפשר לתזמן?)

antidot

New member
מילה אחת: outlook

ולמעשה כל הscheduled tasks. אני אנסה להסביר את זה: net time או w32time הן פקודות שמסנכרנות את השעון UTC של המכונה. נקח דוגמא: -מחשב A שנמצא ב UTC+2 והשעון שלו מראה 20:10 -מחשב B שנמצא בUTC+3 והשעון שלו מראה באותו רגע 21:12 -מחשב A מבקש לסנכרן שעון ממחשב B. - מחשב B מעביר למחשב A את השעה 18:12 (UTC+0). -מחשב A מקבל את השעה ומוסיף 2 (כיוון שהשעון שלו הוא UTC+2) - השעון של מחשב A מראה 20:12 שעון UTC לא משתנה אף פעם במשך השנה - הוא לא מוסיף שעה בשעון קיץ ולא מחסיר שעה בשעון חורף. כאשר אנחנו עוברים לשעון קיץ, אנחנו למעשה עוברים לUTC+3 ובחורף חוזרים לUTC+2. עכשיו למה כל הבלאגן סביב השעון ? דוגמא חיה: כל שבוע יש לי ישבה עם אנשים מבריטניה בשעה 16:00 לפי שעון בריטניה. עד עכשיו זה היה 18:00 בארץ. בריטים כבר הספיקו לעבור לשעון קיץ ולכן נמצאים כבר בUTC+1 ולכן השבוע לשם שינוי הישיבה תהייה ב17:00 לפי שעון ישראל. שבוע אחרי זה, זה יחזור ל18:00 עכשיו איפה הבעיה ? כאשר יש לך יותר מDC אחד בדומיין, כל הDC-ים מסנכרנים את השעון שלהם עם PDC Emulator. אותו PDC Emulator לא חייב להיות בארץ (ובד"כ השעון שלו מכוון לUTC+0). שינוי שעון בDC לוקלי יגרום ליציאה מהסינכרון וkerberos יפסיק לעבוד. מאוחר יותר השעון יסתנכרן שוב מול PDC ויבטל את ההגדרות שביצעת (וגם יחזיר את כל הקליינטים אחורה). בגלל זה צריך לעדכן את התחנות כך שהן ידעו באיזה איזור זמן הן נמצאות והאם הן בשעון קיץ או חורף.

asciikiller

New member
כמובן שגם זה ניתן לתיזמון

אומנם בNT אין כלי גרפי לschdule task אבל הפקודה at (בcommand line) מאפשרת את אותה הפונקציה. בסקריפט שירוץ על הNT את יכולה או לכוון את השעון של השרת או (מה שעדיף) לעשות stop start לservice.

Teo Toriatt

New member
הערה קטנה

אני לא אכנס לפתרונות לבעיית השעון כי נראה לי שהוצגו פתרונות טובים... לגבי DC ו FSMO - סנכרון הזמנים הוא בהחלט FSMO שניתן ל PDC Emulator שהוא ללא ספק תפקיד FSMO ברמת דומיין. (אני מניח שזה היה ידוע אבל רק כדי לא להטעות את הקוראים
)

מיצו

New member
מסכים ומעלה את ההימור

נא לא לשכוח את הבעייתיות הידועה עם KERBEROS ורגישות הזמן שלו.

antidot

New member
---->

אתם קרציות, אבל אני קרציה יותר גדולה
-לא כל DC הוא בעל FSMO. - סינכרון מול PDC Emulator הוא אומנם ברירת מחדל ואכן אין טעם לשנות את ההתנהגות הזאת, אבל אין חובה לכך שDC-ים יסתנכרנו מול PDCE. מספיק להציץ בפקודה w32tm /syncfromflags
ואת עניין הKerberos אני גם הזכרתי

asciikiller

New member
אל תכניס לי מילים לפה

לא טענתי שכל DC הוא FSMO, דיברתי על השרת - קרי השרת שאחראי על סינכרון הזמן ובסוגריים ציינתי את ברירת המחדל. בגדול אתה צודק, ועם זאת אתה טועה. יש לא מעט חברות שאינן world wide enterprise, ולא תמיד יש סינכרון לUTC. היות ומייקרוסופט אנטישמיים ולא מעדכנים באופן אוטומטי את שעון הקיץ בישראל לפי החלטת הכנסת נהוג בהרבה מקומות לכוון את השעון בקיץ בהתעלמות מUTC, וכך פשוט מזיזים בשרת שאחראי על הזמן בדומיין את השעון בשעה וזהו. במקרים רבים זהו פתרון הגיוני יותר והפתרון שלך הוא לירות בתותח על זבוב.

Teo Toriatt

New member
הם לא אנטישמים

זה אנחנו שאינפנטילים. במקום שהשעון יתחלף בתאריך קבוע כל שנה (נגיד ראשון במאי) או ביום קבוע בחודש ידוע (יום שבת הראשון של חודש מאי ) אנחנו משנים כל שנה את התאריך לפי איך שבא לחרדים.

Admini

New member
גם החרדים הם לא הבעיה

הבעיה היא שהמדינה הולכת לפי תאריך לועזי בעוד שהחגים (ובעיקר יום כיפור) הולכים לפי תאריך עברי... הבעיה היא שמתעקשים כל שנה להפיל את זה על תאריך לועזי אחר במקום לקבוע תאריך (עברי מן הסתם, בגלל שכל החגים תלויים בו) קבוע...

asciikiller

New member
אם הם לא היו אנטישמיים -

הם היו מתעדכנים מול הכנסת ומכניסים את זה בwindows update. ובמידה וזה לא ברור, הייתי ציני כבר בהודעה הראשונה.

Teo Toriatt

New member
היה ברור שזה בציניות

פשוט לא יכולתי לוותר על אופציה להפצת שנאת חינם (כמובן שזה מוקדש ל ADMINI :) )

dgad

New member
תתחבר עם VPN או RAS ותשנה את השעה

תתחבר עם VPN או RAS ותשנה את השעה בשרתים

ttlsysop

New member
אני פתרתי

את הבעיה עם timezone.exe , מריץ בלוגין ומעדכן את כולם לפי מה שאני רוצה. ניתן להוריד מהאתר שלי - www.sagivnet.com/timezone/timezone.exe להסברים יש להוסיף /? בסוף.

למעלה