מעבר לרומניה

Heavenless

New member
מעבר לרומניה

היי לכולם,

קוראת סמויה פה כבר במשך נצח וסוף סוף מגיע הרגע המיוחל.

אני יודעת שיכול להיות שפורום לימודים בחו"ל יתאים יתאים יותר אבל בפועל נראה לי שאת התשובות אקבל פה.

אז ככה: בע"ה אני עוברת עוד כחודש לרומניה ללימודי רפואה. אני בעלת דרכון רומני. אני יודעת שזאת אולי שאלה מובנת מאליו אבל אני רוצה לוודא שאני לא צריכה ויזת סטודנט.
האם אני צריכה משהו אחר על מנת לעבור?

אני בעלת דרכון רומני אך מעולם לא דרכתי בגבולותיה. האם אצטרך להוציא תעודת זהות במהלך השנים שאשהה שם או שהדרכון מספיק?

בנוסף,

לפני חודש וחצי נסעתי מישראל לצרפת לחופשה בת 4 ימים. נסעתי אמנם עם קונקשן הלוך וקונקשן בחזור והשתמשת בETICKET ככה שבדף שלי היו בעצם 4 טיסות.
כאשר הגעתי לנתב"ג לעשות צ'ק אין, הבחורה ככל הנראה לא כל כך הבינה מה קורה על גבי הדף ושאלה אותי מתי אני חוזרת בפרצוף חדשני. כמובן שלא היה לי מה להסתיר כי הטיסה חזרה היתה בעוד 4 ימים.

מכיוון שלרומניה אני קונה כרטיס לכיוון אחד, השאלה שלי היא האם צפויה לי איזושהי בעיה? האם אני צריכה איזשהו מסמך אישור לימודים לשדה התעופה?
הרי מפה אני יוצאת עם דרכון ישראלי ולשם נכנסת עם דרכון רומני.

אני לא צופה בעיה, מצד שני אני לא מכירה איך הדברים האלה עובדים אני לא רוצה בעיות..

תודה מראש לעונים

Nobilis

New member
תשובה

את לא צריכה ויזת סטודנט, ואין בעיה עם כרטיס בכיוון אחד. נסיעה נעימה.

Heavenless

New member
תודה רבה על התגובה המהירה. שאלה נוספת

אני מעוניינת להגיע לרומניה עם הנ"ל:

מזוודה (גדולה ככה האפשר כדי שאוכל לדחוס עד 20 ק"ג מחיים לשם), תיק יד, מחשב נייד + גיטרה.

איך אפשר לארגן שאוכל להביא את כל אלה איתי? למיטב ידיעתי אני יכולה לעלות לטיסה רק עם מזוודה+תיק גב/לפטופ

למעלה