מעבר לרוטרדם

ravitsc

New member
מעבר לרוטרדם

בעלי התקבל ללימודי תואר שני ברוטרדם והוא בעל אזרחות צרפתית. האם תהיה לי אפשרות לקבל אישור עבודה כאחת שנשואה לאזרח מהאיחוד האירופאי?

Nobilis

New member
תשובה

כן. כמי שנשואה לאזרח אירופי (לא הולנדי) שעובר לגור בהולנד למטרות לימודים, את רשאית לעבוד ללא הגבלה. יש תהליך טכני של רישום אצל הרשויות לאחר שתגיעי להולנד, כמובן.

ravitsc

New member
עוד הבהרה

תודה על התשובה, רק רציתי להבהיר שלי יש רק אזרחות ישראלית (ללא אזרחות אירופאית), האם עדיין אני זכאית לקבל אישור עבודה? אודה לתשובה

Woking

New member
כן

אבל צריך לפנות לקונסוליה בישראל ולבקש ויזה.

Nobilis

New member
תיקון

לפחות נכון ללפני חצי שנה, בן זוגו הישראלי של אזרח אירופי שמגיע להולנד *לא* היה צריך להגיש ויזה מיוחדת בשגרירות הולנד לפני כן. מגיעים כתייר יחד עם בן הזוג, ונרשמים לאחר מכן בעירייה. חשוב להדגיש את זה כי לא כל הפקידים בשגרירות הולנד מודעים לכך שיש הבדל בין הדרישות מבן זוג של אזרח הולנדי (ויזה מראש הקרויה MVV, תשלום עמלה, מבחן שפה, וכו'), לבין הדרישות מבן זוג של אזרח אירופי (להגיע ולהירשם, וזהו). התחלה של מידע אפשר למצוא בקישור הבא: http://www.ind.nl/EN/verblijfwijzer/verblijfwijzer_mijnsituatie.asp?proc=komen&procedure=Marriage%20or%20relationship&procedurestapnaam=Frequently%20asked%20questions&land=Italy&duur=1&lang=en

Nobilis

New member
וספציפית...

בעמוד שצירפתי (באתר של שירות ההגירה ההולנדי) מצויין במפורש שבן זוג (בזוגיות רשומה או בנישואים) של אזרח האיחוד שנכנס איתו להולנד לא צריך אישור מראש, ולא צריך MVV. רישום ברשות המקומית יקנה לך חותמת בדרכון שמאשרת שאת זכאית לעבוד ללא הגבלה. שיהיה לכם מעבר נעים וקל, ותגידי תודה שבן זוגך אינו הולנדי

למעלה