מעבר לקיבוץ

niRa1975

New member
מעבר לקיבוץ

שלום שמי נירה אני גרה בעיר ויש לי תינוקת בת שנתיים אני גרה בעיר, ובן זוגי גר בקיבוץ, לאחר מ"ומ ארוך עם הקיבוץ הגענו להסכם מזונות, אבל היום אנחנו רוצים לגור יחד בקיבוץ משום שהשכלנו שלריב לא כדאי ואנחנו מאד אוהבים והכי הכי למען ביתנו הקטנטונת. בן זוגי פנה לקיבוץ בהודעה שהוא משיב אותי ואת בתנו לקיבוץ, הקיבוץ סירב והערים קשיים שבכך שאשלם דמי תושבות על ס"כ 3000 שקל בחודש!!! ואוותר על מזונות ותקציב ילד. הדבר אבסורדי משאיר אותנו משפחה בת 3 נפשות עם מחייה של 200 שקל תקציב של בו זוגי, מה עושים? אנחנו רוצים להיות יחד? לא שווה לבן זוגי לעזוב את הקיבוץ . עזרה בבקשה

9910

New member
האם הקיבוץ ברשת ביטחון?

האם את רוצה לחיות בתור תושבת או חברה?

niRa1975

New member
בתור תושבת

אני רק רוצה לגור שם כתושבת לא ביקשתי כלום מהם , הבת שלי היא בת קיבוץ ובן זוגי חבר

9910

New member
אני יכול להבין מה המניעים

מצב של בן זוג אחד שהוא חבר ואחר שאינו חבר מוביל לכך שזה שאינו חבר נהנה מנכסי הקיבוץ והשימוש החופשי בהם אולם אינו מכניס משכורת ולא תורם לקיבוץ שום דבר- ז"א המשפחה גם מקבלת כסף נוסף וגם נהנית מכל ההטבות, במודל השיתופי או המשולב זה מצב לא שוויוני שכן בעוד חברים אחרים עובדים ומכניסים את מלוא המשכורת לקופה המשותפת כאן יש משכורת אחת שלא עוברת דרך הקופה, במודל רשת הביטחון זאת לא בעיה מכיוון שממילא כולם מקבלים משכורות. בשל העובדה שלא תהיי חברה ראה הקיבוץ לנכון לדרוש השתתפות בהוצאות המחיה וחינוך הילדה ממך, כאשר מחצית מהסכום מגיע לבן זוגך בגין חברותו. אולי אומר דברים קשים אך לדעתי זה מצב לא בריא ובקיבוצים לא מופרטים כדאי שיתיחסו למשפחה כיחידה אחת כלומר או חברים מלאים או ששניכם עוזבים, למען הגילוי הנאות אשתי ואני עמדנו בפני ברירה כזאת בחרנו להיות חברים ועכשיו עם בוא רשת הביטחון אנחנו הולכים קצת להדפק אולם לא מתחרטים על בחירתנו בשום אופן.

למעלה