מעבר לקופנהגן

Vitellia

New member
מעבר לקופנהגן

שלום לכולם! איזה כיף לגלות שיש פורום כזה :)
בעלי ואני מתכננים לעבור בקיץ הקרוב לקופנהגן לצרכי עבודה. יש לו אזרחות דנית ואני עומלת בימים אלו על קבלת אזרחות רומנית.
אנחנו ממש קלולס בכל מה שקשור למעבר ונשמח מאוד לעזרתכם.
1. מה העלויות הכוללות בשליחת קונטיינר? +- (אנחנו זוג+1 ורוצים לבדוק האם שווה לקחת איתנו הכל או לקנות שם)
2. כמה זמן לוקח עד שהקונטיינר מגיע? (שילוח ימי/אוירי)
3. האם יש מישהו שגר/עובר לדנמרק ויודע מה המעמד של בן זוג שאין באמתחתו אזרחות אירופית?

תודה מראש ושבוע טוב

forglemmigej

New member
velkommen til yndigt land

מספר תשובות:
את לא יכולה להגיע ככה אפילו שלבעלך יש עבודה ,בתור אשתו של אזרח דני יש מספר קריטריונים שעל בעלך להראות: שיש לו בחשבון בנק כ60000 קרונה . את לא יכולה להשתמש בשרותי רוחה במשך שש שנים, על בעלך להראות שיש לו מגורים יותר מעשרים מ"ר לכל אחד שגר בבית הווה אומר שאם יש לכם תינוק הדירה או הבית צריכים להיות לא פחות מששים קוודראט. אם אינכם חיים שם עדיין איך בדיוק הוא יראה את הדרישות האלו.
כמובן שבתור אזרח דני הוא יכול להגיע ולהיות בכל מקום אך עד שהדרישות לא ימולאו לא תוכלי להגיע .
באם לא תשיגי אזרחות רומנית תצטרכי לחכות עשר שנים עד קבלת אזרחות ואפילו תושבות קבע זה כמעט בלתי אפשרי להשיג.
אם השגת אזרחות רומנית אין לך שום בעיות אין שום הגבלות לאזרחי רומניה בדנמרק.
אני מציעה לך לברר טוב טוב את המעבר אני חיה פה אחד עשר שנים .
בקשר לקונטיינר חבל על הכסף יש פה הכל על ביגוד בכלל חבל על הזמן המזג אויר פה שונה מאד מאד מאד מהארץ.

Nobilis

New member
רק מחדד

שכל ההתחלה (לגבי ההגבלות על אשתו של אזרחית דנית, וכו') לא רלוונטית *אם* יש לה אזרחות רומנית.

(כתבת את זה בהמשך, רק מוודא שהיא הבינה)

Vitellia

New member
תודה על המענה

בעלי כבר בדק ב-nyidanmark.dk את כל החוקים החלים על מה שנקרא Family unification וידוע לנו על ההגבלות. לכן התחלתי לעבוד על דרכון רומני- על מנת לחסוך לנו את הכאב ראש הזה כמה שניתן. אין לי רצון או צורך באזרחות דנית ולכן לא אגיש בקשה שכזו....
לגבי המכולה: אין לי ספק שיש הכל בדנמרק. השאלה היא מה יותר זול - מכולה או לקנות הכל שם?

forglemmigej

New member
קונטיינר זה עסק יקר מאד

אלא אם יש חברה שמשלמת לכם עבור ההעברה.
אינך יודעת מה גודל הדירה ולכן קשה להתאים ריהוט עד שלא רואים בעיניים. יש פה הרבה חנויות צדקה כמו Indre Mission,Frelsens Hær,Røde Kors השם הכולל לחנויות האלו הוא Genbrugsbutik יענו חנויות יד שניה אפשר למצוא בהם ריהוט מעולה לגמרי בגרושים , ביגוד במצב עשר הדנים נוהגים לקנות בגדים חדשים ואחרי חמש כביסות מוסרים אותם לחנויות האלו , יש צעצועים , כלי בית הכל .
אולי הייתי מביאה איתי מצעים כמו סדינים , ציפות, ציפיות קצת כלי אוכל כמו כוסות שרגילים אליהן , מגהץ, קומקום חשמלי אבל ממש לא צריך לשלוח כלום . במשך הזמן גם תמצאי מכירות שעושים לכלי מטבח, בית , גינון שהם 70% פחות מהמחיר המקומי ואז לקנות, לא צריך לקנות הכל ביום הראשון את תראי גם שעיצוב הבית שונה מאד מהארץ (לטובת פה כמובן כי אין על העיצוב הסקנדינבי ), ממש לא מומלץ ללכת לאיקאה ,האיכות שלהם על הפרצוף, יש המון חברות של ריהוט תבנה לבד פי אלף יותר שוות ואף זולות, יש את jysk שזה בעיקר כלי בית ומטבח, bilka שזה הכל בכל וכו'.
אבל בל נקדים את המאוחר 'ממליצה לך לטפל באזרחות הרומנית שלא תגביל אותך בכלום וישר תוכלי לחפש עבודה ולקבל מספר אישי בלי זה את לא קיימת.
באם זה לוקח זמן עליך לעבוד לפי הפרוצדורה ועל בעלך להראות שהוא עומד בקריטריונים של איחוד משפחות . בהצלחה.

אנחנו שלחנו ארגזים בדואר ישראל.

לשלוח מכולה זה מאוד יקר, ומצריך תכולה די גדולה.

הבתים באירופה שונים מבארץ ולכן בהרבה מקרים, לא מתאימים.

לדוגמא: שלחתי וילונות קלילים, שקופים כאלה, שהפונקציה היחידה שלהם בישראל היא קישוט. באירופה הוילון צריך לחסום את האור (שבקייץ נמשך עד שעות הלילה) ואת הקור. לוילונות הקלילים שלי אין מקום בבית האירופאי

מצרפת לך קישור לשליחת חבילות דרך הדואר, בשילוח ימי הם מתחייבים ל-3 חודשים, בשילוח אויר זה מגיע תוך פחות משבוע.

כמו כן קיים בתפוז פורום "להיות הורים בחו"ל" ואת מוזמנת.

למעלה