מעבר לקונצרטה

marina66

New member
מעבר לקונצרטה

הבת שלי בת כמעט 8 [ כיתה ב ] מקבלת ריטלין 6 חודשים היא שוקלת בין 23 ל24 קילו. יש לה הפרעת קשב עם היפראקטיביות ברמה מאד גבוהה [ בלי ריטלין הייתה כמה 20 פעם בשיעור ] היא התחילה עם 20 LA ואחרי זה הוספנו 10 ריטלין רגיל בשעה 16 [לא מרגישה שזה משפיע כמו הLA ] המורות הרגישו רגיעה אבל לא תמיד ריכוז . לפני חודשיים העלנו ל30 LA ובשעה 16 היא מקבלת 12,5 ריטלין רגיל וב19.00 [ כדי למנוע ריבואנד ולא תמיד מונע ] עוד 2,5 ריטלין ..בין 15 עד 17 היא מאד קופצנית ולפעמים גם עצבנית [ בין המנות וכנראה גם בגלל שכמעט לא אוכלת] הייתי מעוניינת לנסות קונצרטה כדי שהההשפעה תהייה יותר אחידה במשך היום . המורות שלה אומרות שהיא לא מספיק מרוכזת אבל היא כן מצליחה לעבוד ] הם לא מכירות אותה בלי ריטלין [ היא עברה לבית ספר לחינוך מיוחד השנה ] אני רוצה לדעת אם מותר לתת לה קונצרטה 54 או שזה יותר מדי. היא לקחה פעם אחד קונצרטה 36 וזה לא היה מספיק אפקטיבי והחזיק רק 8 שעות . באותו הלילה היא היתה מאד מאד סוערת ונרדמה רק בשעה 22.30 . בנוסף מאז הריטלין היא נהייתה מאד פרפקציוניסטית [ אפילו שאלתי את הגננת שלה והיא לא זוכרת אותה כזאת ] כל דבר שזז מילימטר [ אם משהוא לא מסתדר או עומד בדיוק כמו שהיא רוצה היא מתעצבנת ומתחילה לזרוק חפצים ] בדרך כללל זה קורה בשעות הערב האם זה תופעת לווי של הריטלין? . בכלל אני מרגישה שהריטלין הרגיל הרבה פחות טוב לה .אני יודעת שאסור לייעץ לגבי מינונים בפורום ואדבר עם הניורולוג שלה כמובן - אבל 54 קונצרטה נשמע סביר או כדאי לנסות 45 [ 18 + 27 ] אני חוששת שזה לא יהיה מספיק כדי לגרום לה לריכוז.מתנצלת על אורך השאלה - אני פשוט מרגישה שאי אפשר עם וגם אי אפשר בלי [ ריטלין ] קצת מייאש ...
אשמח גם לקבל פיתרון להרדמות כי מאד מאד קשה להעיר אותה בבוקר ...
תודה מראש

קונצרטה

שלום מרינה
את צודקת - לא מקובל ליעץ לגבי מינונים בפורום. אך על פניו נראה שבהחלט ניתו לעלות את מינן הקונצרטה של ביתך, קונצרטה 45 מ"ג דומה יותר במינון לריטלין LA 30 שהיא נוטלת בבוקר ושעוזר לה.
לגבי פרפקציוניזם- בשפה המקצועית זה נקקרא כפייתיות. לאחוז מסויים של אנשים עם הפר"ק יש הפרעה כפייתית, לרוב קלה. ייתכן והריטלין מגביר נטיה זו אצל ביתך. ייתכן והריטלין מחדד את המוסחות הויזואלית שלה. תתיעצי עם הרפא המטפל.
לגבי הרדמות עם קונצרטה- בהחלא לחלק מהילדים יש קיצור בשעות השינה. אבל פעמים רבות הקושי הניכר להרדם, מופיע בימים הראשונים לטיפול בקונצרטה ואח"כ מוקל.
לא להתיאש

marina66

New member
מעבר לקונצרטה

תודה רבה על תשובתך . לא הבנתי אם ניתן לתת לה 54 קונצרטה או רק 45 [ לפי המשקל שלה ] המורות אומרות שהריכוז שלה "לא מספיק" אבל יתכן שעדיין היא מתרגשת מהמעבר לבית בפר חדש .האם צפויים קושי יותר גדול בהרדמות אם נעבור לקונצרטה [ הרי החומר הוא ריטלין והיא מקבלת אותו כבר חצי שנה - כלומר הוא לא חדש לה ] העניין של ההרדמות חשוב מכיוון שהיא זקוקה להרבה שינה [ הייתה לפני שנה ישנה קרוה ל11 שעות בלילה ] והעייפות גורם לה לעצבנות ותגובות קשות [ ריבואונד וכפיתיות ] וקושי מאד גדול לקום בבוקר לכן אני דואגת לגבי התופעות לווי הזאת. כשהיא ישנה טוב היא הרבה יות ר רגועה . מה דעתך לגבי מתן מלטונין ?
ושוב תודה וחג שמח

למעלה