מעבר לצ'כיה

elizabetha

New member
מעבר לצ'כיה

אנחנו בקרוב עוברים להתגורר בצ'כיה בעקבות עבודתו של בעלי.
כרגע נמצאים בשיא מכירת תכולת הדירה (רק את הרכב אנחנו מתקשים למכור כמו כולם בטח..) יש לי ילד בן 11 חודש והבנתי שלא ניתן להכניס אותו לגן האם זה נכון? זה נכון שרק מגיל שלוש מכניסים שם למערכת חינוך?
האם מישהו יודע לגבי חיסונים? האם יוכל להמשיך לקבל שם או שיצטרך לחכות לביקורים בארץ?

InbalOrtal

New member
היי

גרתי שנתיים בצ'כיה, אמנם לא עם ילדים אבל יצא לי להתעסק עם מערכת הבריאות במקום...
ברמת העקרון הם חיים עם מערכת בריאות של לפני 40 שנה בערך... רוב הפתרונות לרוב הבעיות (כואבת היד, כואב הראש, שיעול וכו') הן אנטיביוטיקה...
לכן אם יש אפשרות לחסן את הילד לפני הנסיעה אני הייתי עושה זאת...

לאן אתם עוברים בצ'כיה אם אפשר לשאול... :)

elizabetha

New member
היי

אנחנו עוברים לגור ליד עיר שנקראת נימבורק. שם בעלי יעבוד לעיירה שנגור בה קוראים פודבראדי (זו אמורה להיות עיירת ספא או משהו כזה) אבל הבנתי שלא מדברים בצקכיה כמעט אנגלית אפילו רופאים. זה נכון??
איפה גרת אם מותר לשאול?

InbalOrtal

New member
מממ...

לא מכירה את הערים שציינת... אני גרתי בברנו, העיר השניה בגודלה במדינה והיא גם נחשבת הבירה של מורביה (לפי חלוקה שכבר בעצם לא ממש קיימת בצ'כיה בין הצפון הבוהמי לדרום המוראבי).
כן יצא לי להסתובב במדינה, לראות כפרים וערים קטנות יותר... ואני יכולה להגיד לך שמחוץ לפראג לא יודעים אנגלית, לא מוכנים לדבר אנגלית זה יותר חשוב. סוג של בושה לעשות טעויות בשילוב יהיר של אהבת המדינה, המורשת והשפה לרמה שהם לא מכונים ללמוד או לקבל זרים בצורה חיובית במיוחד.
אני ממליצה בחום ללמוד את השפה ומהר. לקרוא שלטים ברחוב, לקחת קורס מקומי של שפה וכל דבר שיעזור להשתלב במקום.
אין יותר מדי בגדים להביא מהארץ וזה משהו שצריך לקחת בחשבון, הבגדים מהארץ אף אחד מהם לא מתאים לחורף הצ'כי. יש הרבה מאוד חנויות של בגדים ממש סבבה במחירים סבירים, לא חייבים ללכת לקיצון, אבל צריך לקחת בחשבון שגם המגפיים מהארץ לא מתאימים.
אני מקווה שאתם אוהבים גבינות, צ'כים מאוד אוהבים גבינות ומוצרי חלב והם ממש טובים בזה גם. את תראי מבחר עצום של מעדני חלב (כמו יופלה למיניהם ויוגרטים לשתיה), ירקות ופירות "סטנדרטיים" בארץ הם פחות מוצלחים שם (מלפפון, אבטיח, לימון וכו'). אבל, ירקות שיש מעט מאוד טרי וטעים בארץ יש שם באיכות מעולה (כרוב ניצנים, תרד, כל מה שקשור באדמה) ולכן כדאי להתחיל ללמוד להכין מרקים... :)
טוב, חפרתי לגמרי, מקווה שזה מועיל לך מעט :) בכיף אם יש לך עוד שאלות

למעלה