מעבר לעמודה הבא ב-DATAGRID

shnapsi

New member
צריך עזרה דחופה עם DATAGRID

שלום לכולם: חיפשתי בהמון הפורומים, שאלתי אנשים ודעיין לא מצאתי את התשובה! אני כותב אפליקצייה חלונאית ב-#C, אני רוצה ליצור טבלה (כרגע מה שאני מכיר זה DATAGRID) ויש לי מספר בעיות: 1. אני לא מליח לקבוע גודל של עמודה,איך ניתן לשחק עם הגדלים של העמודה (לפני שהטבלה עולה) 2. אני רוצה למנוי מצב שבו אפשר לסמן תא בודד, אני רוצה שבלחיצה (קליק) על הטבלה תסומן השורה בה התבצע הקליק, איך עושים את זה???? ועוד שאלה לא קשורה אך חשובה. עם מישהו מכיר את דרך העבודה עם ה-MSDE אני צריך עזרה גם שם.... המון תודה

shnapsi

New member
התממשקות ל-SQL

שלום לכולם, אני רוצה לחבר את האפליקצייה שלי (חלונאית) לבסיס נתונים של SQL. ואני רוצה שמס' מחשבים יוכלו להתחבר לאותו בסיס נתונים. מהו ה-string שצריך לשלוח כדי שאוכל להתחבר?? תודה

gilad g

New member
DataGrid זה אחלה קונטרול ../images/Emo13.gif

רק צריך ללמוד איך להשתמש בו
1. ל-DataGrid יש מה שנקרא "TableStyles", שאלו רשימה של הגדרות תצוגה של הדאטאגריד. tablestyle היא בעצם הגדרה שאומרת "איזה style להציג כשהשם של ה-DataTable שלי הוא כזה וכזה?". לכן, לכל tablestyle יש מאפיין שמגדיר את שם הטבלה שגורמת לזה שהוא יוחל על הגריד, וגם משויכים אליו מאפיינים כמו BackColor, LinkColor, וכו' וכו'. כמו כן, לכל Tablestyle יש גם מאפיין ColumnStyles, שמגדיר איך להתנהג אם השם של העמודה הוא כזה וכזה. ממליץ לך לקרוא על Tablestyles ב-MSDN ובגוגל
2. לא חושב שאפשר ב-DataGrid... אולי ה-ListView יהיה יותר מתאים לך במקרה הזה
3. מה אתה צריך לדעת לגבי ה-MSDE?

shnapsi

New member
אותה שאלה כי לא קיבלתי תשובה....

אני מצטער שאני מנדנד וחוזר על שאלה אבל יש לי בעיה רצינית ש"תוקעת" אותי בהמשך העבודה שלי.... אני חייב (כבר נואשתי מלנסות) לדעת איך אני יכול לקבוע את גודל העמודות ב-DATAGRID. כל פעם שנדמה לי שכמעט הצלחתי מתברר לי שלא... אז בבקשה.... תודה

shnapsi

New member
תודה גלעד אז ככה,

אני לא כ"כ מכיר את ה-DATALIST כך שאני לא יכול לדעת אם הוא יותר טוב לי או לא. אם יש לך מסנג'ר ובא לך להתחבר ולעזור לי און-ליין אז המייל שלי הוא [email protected]. מה שאני כן יודע שה-tablestyle לא קובע גודל עמודה ספיציפית. ולא מאפשר לשחק עם הגדלים. בכל מקרה אם תוכל לעזור לי און-ליין זה יהיה אחלה, אם לא ויש לך דרך טובה אחרת לעזור אני אשמח כי אני ממש ממש תקוע בפרוייקט שלי בגלל זה. לכבי ה-MSDE יכול להיות שהסתדרתי אז כרגע אני לא אטריד אותך... תודה רבה

gilad g

New member
אז ככה,

לצערי, אינני נוהג לתת עזרה מקצועית בערוצים פרטיים (נוהל שכזה, אם תרצה
) בהודעה הקודמת שלי, לא אמרתי שה-tablestyle הוא שקובע את גודל העמודות. ה-columnstyles הם אלו שעושים את זה. לכל columnstyle אתה נותן את השם של העמודה ב-datatable המשויכת אליו, ומגדיר לו בנוסף לכך את הרוחב של העמודה.

shnapsi

New member
אוקיי אבל..

אין מאפיין כזה ב-PROPERTIES של ה-DATAGRID. יש לך אולי קוד לדוגמא שמטפל בעניין הזה?

gilad g

New member
..ועוד דבר:

אני לא ממליץ לך לעשות את השינוי דרך הקוד... סתם יותר מידי עבודה
תשתמש ב-designer בשביל לערוך את ה-tablestyles/columnstyles. יש להם property pages שדווקא די נוח לעבוד איתם.

shnapsi

New member
אני אנסה,תודה

אם אני אצליח אתה תיהיה הגורו שלי...

shnapsi

New member
ניסיתי ו...

לא הצלחתי לשנות. מה ההבדל בדיוק בין dataGridTextBoxColumn1 ו dataGridBoolColumn1 בכל מקרה ניסיתי לשנות בשניהם את הרוחב וזה לא משפיע על הטבלה. ניסיתי גם לצרף כמה כאלה (כמס' העמודות שיש לי) וכלום לא קורה... מה אני עושה לא טוב??? תודה

shnapsi

New member
זה מה שניסיתי..

נכנסתי ל TABLESTYLE ושם יש את ה-COLUMNSTLYE וצריך לבחור שם את אחד הדברים שאמרתי לך קודם... אם זו לא הדרך אז מהי הדרך??? תודה

gilad g

New member
צודק, זו הדרך...

my bad
אם העמודה שלך מכילה ערכי true/false, בחר ב-boolcolumn, אחרת לך על textbox

shnapsi

New member
אוקיי אבל...

אז ניסיתי אבל זה לא שינה לי את גודל העמודה... והשאלה אם אני צריך להוסיף TEXTCOLUMN כזה לכל עמודה. לא כ"כ בטוח לגבי דרך השינוי... אני מרגיש שאני קרוב אבל עדיין לא רואה את האור..

shnapsi

New member
DATATABLE???

גלעד, או כל מי שיכול לעזור... איפה אני יכול למצוא את ה-DATATABLE, חיפשתי ב-PROPERTIES ולא מצאתי... תודה

למעלה