מעבר לסקוטלנד

suziQ

New member
מעבר לסקוטלנד

שלום, אני מתכננת לעבור לסקוטלנד בעקבות אהבה :)
התחלתי להתעניין ולחפש וראיתי כי יש ויזת הגירה עבור בני זוג לבריטניה
השאלה היא שאלה פשוטה - האם כדאי לי לקחת עורך דין שימלא לי את הטפסים ויגיד לי איך ומה לעשות
או לנסות בעצמי
הפחד ביזבוז זמן יקר וכסף
אם יש מישהו שמהניסיון שלו יכול להמליץ לי מה עדיף אני מאוד אודה לכם :)

ברוכה הבאה לסקוטלנד.

במידה ואתם נשואין אין לך בעיה להוציא ויזה לבן זוג, תכף יבוא המומחים לבירוקרטיה ויתנו לך גם לינקים.

במידה ואתם לא נשואים, אבל חיים לפחות שנתיים יחד, ויכולים להוכיח את זה, את גם יכולה לקבל את הויזה לעיל.

לא הייתי לוקחת עו"ד, במידה ואין לך בעיות מיוחדות, גם ככה זה סיפור מאוד יקר.

Etty101

New member
היי

אני מחזיקה בויזת בת זוג , אם תעשי חיפוש בפורום עם השם שלי תמצאי מספר הודעות שרלוונטיות בדיוק למה שאת שואלת
תראי לדוגמא את ההודעה הזו :
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=166471136
היא אמנם ספציפית לשאלות שהבחור שאל אבל היא נותנת מושג לגבי מה שצריך

אני מציעה לבדוק באתר של ה UKBA בדיוק את התהליך שאתם צריכים לעבור בהתאם לסטטוס שלכם (כלומר אם אתם נשואים או מגישים על בסיס חיים משותפים)
יש שם את רשימת המסמכים הדרושים ורשימת המבחנים באנגלית המוכרים ע"י רשות ההגירה.

אם יש לך שאלות ספציפיות , אשמח לענות

אני מסכימה עם מה שניריתסקוטלנד אמרה , אם אין לכם בעיה ספציפית כמו ילדים מנישואים קודמים, תיק במשטרה, הפרה של חוקי ההגירה בעבר וכו' אני לא רואה טעם ללכת לעו"ד
אין בעיה למלא את הטפסים לבד ואם יש לך שאלות , את תמיד יכולה להתייעץ כאן

שיהיה בהצלחה !

suziQ

New member
תודה רבה על התגובות, חידוד קל

אני כבר יומיים באתר של UKB מנסה להבין מה למלא וקצת קשה לי להחליט איזה טופס ואנסה להסביר
בן זוגי ואני לא חיים ביחד, אנחנו ביחסים כבר כשנתיים המתנהלים על ידי נסיעות לשם ולכאן אבל עדיין לא גרים יחד ועדיין לא נשואים

אנחנו מתכוונים להתחתן בסקוטלנד ולגור שם

עכשיו השאלה הגדולה:
האם לעשות את הויזה מפה בסטטוס הזה של היחסים שלנו
או לנסוע לשם להתחתן ולחזור נשואה ואז להגיש?
השיקול היחיד הוא שאני רוצה לעבוד שם ובלי הויזה לא יאשרו לי לעבוד,,,

האם יש טופס מיוחד עבור קשר כזה של "לא גרים יחד" "לא נשואים" ורוצים לעשות ויזה על מנת שכן? :)

לדעתי אתם בבעיה, אבל נראה מה אומרים

המומחים.

סיפור:
אני כבר 4 שנים בסיפור של הויזות כאישתו של סקוטי. אלפי פאונדים עברו למשרד הפנים הבריטי במשך השנים האלה.
לפני כחודש קיבלתי אזרחות בריטית.
אתמול, כאשר בדקתי מה אני צריכה לצרף בשביל להוציא דרכון בריטי, נאמר לי בטעות, שאני צריכה לצרף תעודת לידה מקורית של אבא שלי.
אבא שלי נולד בפולין בשנת 1930, והגיע לארץ בגיל 5.
שאלתי את אבא שלי אם יש לו תעודת לידה מקורית. הוא אמר לא, אבל יש לי......... דרכון פולני.

- מה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איך לא שאלתי אף פעם ???? איך הוא לא אמר מילה ????
דהיינו, הייתי יכולה להוציא דרכון פולני עבורי, ובתור אזרחית אירופאית לחסוך לי את כל נושא הויזות, ובא לציון גואל.

אז אחרי כל הסיפור הארוך הזה, תבדקי טוב טוב אם אין לך אפשרות להוציא דרכון אירופאי דרך המשפחה.

suziQ

New member
הרגת אותי עכשיו,,,,,

לא, אין לי דרכון זר במשפחה :(

forglemmigej

New member
סיפור סיפור

אני עשיתי אזרחות פולנית כי בדנית היה צריך לותר על אזרחות ישראלית ולא הייתי מוכנה לזה זו מי שאני ישראלית, אמנם חיה בין ויקינגים אבל ישראלית .
בנוסף גם כל פעם כשהלכתי לחדש ויזת שהיה דרשו מסמכים והיו עושים לי סדרת חינוך על חיינו המשותפים ועיצבן אותי ששאלו איזה אפטר שייב הוא משתמש (כיוון שאני קניתי אז גם ידעתי
) אני הבנתי מהיכן זה הגיע ולא התחכמתי אבל הרגיז אותי עד שיום אחד עשיתי ודי זה לא היה כמובן יום אחד אבל מאז הכל דבש .

suziQ

New member
מישהו יכול לעזור לי למצוא בקשה לויזת אירוסין?

נברתי בהודעות שלכם וההתכתבויות ואני חייבת לציין שאתם מאוד יסודיים בתשובות והעזרה כן מבורכת!!!
לפי מה שקראתי הבנתי שאני אצטרך ללכת על זה, ויזת אירוסין, האם באמת יש כזה דבר? אני לא מצאתי באתר שלהם
מישהו מכיר ויכול להפנות אותי ללינק באתר שלהם?

suziQ

New member
לא נעים לי להיות חוצפנית אבל עדיין לא מתלבטת

היי נובלס, או לכל מי שיודע,,

הסתכלתי בלינק שנתת לי עדיין אני קצת מבולבלת, מדברים שם על ויזת אירוסין (וזה כל כך משמח אותי שיש כזה דבר) אבל לא מפנים אותי משם לטופס ישירות

האם הטופס שאני צריכה למלא עבור ויזת אירוסין הוא אותו הטופס לגבי ויזת בן זוג
כלומר טופס vaf4a?

ולזה אני צריכה להוסיף: FINANCIAL REQUIREMENT FORM?
ומה לגבי המקצוע שלי? התארים שלי? לא מצאתי שם שום דבר לגבי זה

סליחה על השאלות אבל אני רוצה להבין מה עליי להכין ומה עליי למלא ולתרגם וזה כל כך מבלבל!!

תודה רבה
שבוע נפלא

CCNA

New member
במקרה שלך שוב אני אישית......

הייתי מתייעץ עם עו"ד בגלל חוסר הידיעה.

suziQ

New member
נראה לי שמצאתי

Depending on the country where you live, you may need to make your application online or using application form VAF4A
ואפילו מצאתי את הטופס
הוא פשוט אותו הטופס של ויזת בני זוג אז זה קצת מבלבל

אני עדיין אנסה למצוא את כל מה שאני צריכה לעשות בעצמי
עם קצת עזרה כאן מהאנשים שיודעים

אבל לא פוסלת את הרעיון שלך עדיין גם

תודה רבה רבה רבה

למעלה