מעבר לספרד

shlomihartman

New member
מעבר לספרד

שלום אני בן 29 נשואי מתכנת, בעל סטארטפ בשלב הסיד .
אחרי טיול של שבועים בספרד והאיים הקנרים אני רוצה לעבור לגור בספרד רציתי לדעת מה התהליך של הגירה לספרד, אני מחפש מקום חם עם שמש וים ושאני יוכל למצוא בו עובדים לסטארטאפ שלי ולהקים משרדים שמה .
אני לא מחפש אזרחות פשוט לחיות שמה להשכיר דירה ולקדם את העסק שלי.
ההכנסה שלי כרגע בין 2000 ל 3000 יורו בחודש מעבודה מהבית ואני בתהליך של מציאת משקיע שההכנסה תגדל משמעותית

אשמח לדעת פרטים מאנשים שגרים שמה
תודה

La Milagrosa

New member
עזוב אותך מהפנטזיות האלה

אני מבינה שאינך בעל אזרחות של אחת ממדינות האיחוד. זה לבד כבר סיבה להפיל את כל התכנית כי אני לא רואה איך מאשרים לך לחיות פה, אלא אם תשקיע ממש מיליונים.
המצב הכלכלי פה לא משהו ובאיים הקנריים עוד יותר גרוע. העסקים היחידים שעובדים באזורי נופש, זה עסקים שקשורים בתיירות.
בקיצור בוא לבקר פה בכיף פעמיים בשנה ורד מהתכניות האלו. הן לא מציאותיות

shlomihartman

New member
סבא שלי מצד האבא רומני דרכון רומני יעזור לי?

אני עובד מהמחשב ככה שאין לי תלות בכלכלה של ספרד ולמצוא עבודה
הבנתי שעם יש לך הכנסה של מעל 1500 יורו בחודש אתה יכול לקבל אישור עבודה.

היית צריך להתחיל מהצד הרומני...

השגת אזרחות רומנית, גם כשאתה זכאי לה, היא פרוצדורה לא קצרה. לאחר שתשיג דרכון רומני, אתה זכאי להתיישב ולעבוד ללא הגבלה בכל אחת ממדינות האיחוד כולל כמובן ספרד.

shlomihartman

New member
יש לי גם סיכוי לקבל מגורשי ספרד (סבתא וסבא ממרוקו)

מה עדיף לנסות?

לפי מה שאני קורא פה ושם...

...השגת אזרחות על בסיס "צאצא למגורשי ספרד" אינה כה פשוטה כפי שרבים נטו לחשוב. בכל אופן, בשני המקרים מדובר בתהליך של לפחות שנתיים.
אני לא רואה מניעה בלפתוח בשני התהליכים במקביל.
באשר להודעה שצורפה לשירשור "על כמה פשוט וקל להתאזרח בספרד" אני מפקפק. ההודעה נרשמה לפני 3 שנים. הדברים קצת השתנו מאז ולאו דווקא לטובה.

התיישבות כסטודנט/בן זוג ספרדי וכיו"ב פתרונות שהוצעו זו אופרה אחרת.

een ogenblik

New member
קראתי בלינק המצורף

כל מה שהוא אומר על הגירה שאינה מתבססת על דרכון קיים/זוגיות עם מקומי/עבודה מקומית הוא: להכנס לספרד, למצוא דרך להשאר 5 שנים, ומקבלים אזרחות.
ואיך בדיוק נשארים את חמש השנים החוקיות על הויזה הנכונה כדי להמשיך לאזרחות?
"תמצא דרך"
אם לא ידועה לך הדרך בה יש באפשרותך לשהות חוקית חמש שנים בספרד, אז *פה* נעוצה הבעיה שלך. למען האמת, ועל פי עניות דעתי, זו בעיה גדולה מאוד, אבל אם לך הבעיה נראית זניחה, תמיד אפשר להאמין לפוסט בבלוג מלפני מספר שנים ללא שום עצות מעשיות.

Tothom

New member
תשובה טיפה שונה

באופן כללי אני לא חושב שאדם צריך להמנע מלהגשים את הרצונות שלו, בטח שלא בגלל עצות של אחרים. הם יכולים לייעץ, אבל כשזה הופך ליותר מזה - זה לא במקום. ספרד היא בהחלט מדינה שניתן לעשות בה את מה שאתה מבקש, אבל זה לא עניין של מה בכך, והקושי הוא בעיקר כספי. דווקא כיום מבחינה אדמיניסטרטיבית זה יחסית קל ומהיר, שוב - אם אתה עומד בתנאים הכספיים. בהנחה שאתה לא בעל דרכון אירופאי, אתה צריך לקבל אישור עבודה כעצמאי עוד בארץ, ולשם כך אתה חייב (מעבר לכל דרישות הבסיס) להשקיע בחברה סכום לא מבוטל. להרוויח בלבד לא מספיק. אם החברה עוסקת בהייטק, ניתן גם לקבל הקלות באזורים מסויימים, כמו קטלוניה. ומה שבאמת יכול לעזור זה אם תעסיק לפחות אדם ללא עבודה (לא יעזור אם תביא מישהו מהבית). במידה ואתה מכיר מישהו עם דרכון אירופאי, אתה יכול להצטרף אליו כמשקיע נלווה ולדלג על הדרישות האחרות. מצד שני, אם יש לך כמה מאות אלפי יורו בצד שחסכת (לפחות 5) אתה יכול לרכוש דירה ולעבור לגור בה. במקרה זה, אתה ממשיך להצהיר על הרווחים מהעבודה שאתה עושה מהבית לרשויות בישראל, ולא בספרד. כדאי לדעת שאין כאן סימני קריאה של מה שאפשר או אי אפשר לעשות, אבל חשוב לציין שעסקים ישראלים שנפתחים בספרד בד"כ עושים זאת ע"ב אזרחות אירופאית, כך שעל שלב הזכאות - שהוא חשוב מאוד לגביך - הם מדלגים. מעבר לכך, הכל כבר תלוי בך ובכדאיות של העסק שלך.

Tothom

New member
ולגבי הלינק ששלחת - תתעלם

הרוב שטויות.
אני באופן כללי ממליץ על בפורומים של expats עם הרבה משתתפים, הרבה נסיונות של אנשים ולפעמים גם בניהול או השתתפות של אנשי מקצוע מקומיים, אז אתה יכול לקבל את התמונה השלמה.

bye4now

New member
שבת שלום

היתי רוצה לדעת מה לא נכון בלינק הזה כי גם אני מתכוון לעבור לספרד ואת המידע אני שועב מלינקים כאלה כי אני לא יודע הרבה ורוצה לדעת מה לצפותו ומה מגיע לי אם אני עובר ומה לא והאמת היא שאני אף פעם לא יודע אם מה שרושמים זה נכון או לא למשל הנתונים כאן מענינים אבל לא ברור לי אם נכונים אשמח לתגובה תודה,

Tothom

New member
יש בו כל מיני אי דיוקים

המחירים שהוא רשם ברובע המסוים לא נכונים היום וגם לא אז. השקעה בדירה לצרכי קבלת אישור מגורים עומדת על חצי מיליון יורו (בהצעת החוק הראשונית דובר על שליש מזה אבל זה לא עבר אפילו אישור פרלמנטרי מקדים). אם מתחתנים עם אזרח ספרדי לא מקבלים אזרחות אחרי שנה - מקבלים אישור זכאות ואז מתחיל התהליך שכיום נמשך שנתיים עד שלוש ויש לוותר על האזרחות הישראלית (את זה הוא לא הזכיר לפני סימן הקריאה). במדינות אחרות זה לאו דווקא 5 - 7 שנים - בגרמניה זה 3, וקבלת האזרחות לאחר תחילת ההליכים מהירה יותר. השטות של "לצאת עם מקומית 4 חודשים"? רק מי שמנהל חיים משותפים מלאים (משק בית, כלכלה וכו') עם כל תושב, לא משנה מהיכן הוא בעולם, יכול לקבל אישור בן זוג כמו במקרה של נשואים (גם לא בכל האיזורים) - אם מדובר בבן זוג של אזרח אירופאי, שנה של זוגיות יציבה, במקרים אחרים לרוב שנתיים. אם חיית בספרד בצורה לא סדירה יהיה קשה להוכיח חיים משותפים, ובמקרה שכן השהות הנדרשת היא בין שנתיים לשלוש. ספרד לא תומכת בנישואי גייז אלא מאפשרת נישואים כאלה - הבדל גדול (לחיוב). התאזרחות לאחר 5 שנים? בדיוק כפול (מלבד יוצאי הדופן למיניהם). אולי הוא חשב על צרפת או הולנד. גם הדוגמא שבה בחר לא נכונה, כי זה לא המקרה של סטודנטים, וגם לא המקרה של תושבות ע"ב קניית דירה כפי שרמז. בכלל כל התאור נשמע ילדותי, ואני מאמין שאם הוא היה מתראיין לכתבה היום (בהנחה שהוא עדיין שם - דבר שאינו וודאי), רוב התוכן היה שונה.

מהתרשמות אישית, לא מדובר

בעצות שמעודדות הגירה כשרה (על הכנסה מהבית עדיין צריך לדווח, ולא ניתן לקבל אישור שהייה על סמך זה כפי שידוע לי, או העצה המפגרת ״לצאת עם מקומי/ת 4 חודשים״)... אני אישית לא הייתי מסתמכת על עצות אחיתופל שבמקרה הטוב מגרדות את הגבול האפור כפי שעולה מהפוסט...

תשובה טובה

ובכלל, הגיע הזמן להתחיל לאזן פה עם תגובות ענייניות..וזה לא שהן תמיד צריכות להיות אופטימיות, פשוט השליליות הנחרצת הורגת כל אפשרות לדיון פורה. איך הולך המשפט? זה לא מה שאומרים, אלא איך שאומרים אותו...

Tothom

New member
מסכים

מה גם שלכל אחד הניסיון שלו, מה שגולש מסוים חווה לאו דווקא תואם את מה שחווה גולש אחר. מצד שני, השואל באמת צריך להבין שמדובר בהרבה יותר מלבחור מקום ולנסוע.

אכן נכון

במקרה הזה ספציפית. ההערה שלי הייתה כללית יותר. להעליב מישהו שפרסם שאלה ערטילאית ככל שתהיה - עדיף לא להגיב בכלל...

למעלה